KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Cenazelerin Uçakla Taşınması İçin Protokol İmzalandı

Cenazelerin Uçakla Taşınması İçin Protokol İmzalandı

25 Şubat 2015 Saat: 17:30
Cenazelerin Uçakla Taşınması İçin Protokol İmzalandı
Cenazelerin Uçakla Taşınması İçin Protokol İmzalandı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Fayton Hotel

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentteki cenazelerin uzak şehirlere uçakla taşınması için Türk Hava Yolları ile protokol imzaladı. Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş ve THY yetkilileri arasında imzalanan protokolle yakınlarını kaybeden vatandaşlar acılı günlerinde yol çilesinden kurtulacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yakınlarını kaybeden Manisalılar için anlamlı bir hizmete imza attı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Kargo Başkanlığı işbirliğiyle yakınlarını kaybeden vatandaşların uzak illere cenazeleri uçakla gönderebilmeleri için protokol imzalandı. Protokol törenine Manisa Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt ve Türk Hava Yolları İzmir Kargo Müdürü Elif Yaylalı katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, uzak illere defnedilecek cenazelerde vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığını ve acılı günlerinde daha da üzüldüklerini ifade ederek, “ Biz de bu acılı günde vatandaşlarımızın yanında olmak istedik” dedi.

‘İlaç gibi geldi’

Türk Hava Yolları’nın böyle bir projeyi başlatmasının çok önemli olduğunu dile getiren Memiş, “Belediyeler olarak bizler de toplumsal hayatta yaşayan insanların acı gününde onların yanlarında olmak önemlidir. Türk Hava Yolları’nın bu uygulaması bizim için ilaç gibi geldi. Bu uygulamayı tüm belediyelerin örnek almasını ve tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını istiyoruz” diye konuştu. Projenin Sağlık Dairesi Başkanlığı tarafından üretildiğini kaydeden Genel Sekreter Memiş, “ Biz bu projede çok heyecanlandık. Başkanımız Cengiz Ergün de hiç tereddüt etmeden bunu uygulayım dedi. Kararımızı mecliste aldık. Attığımız imzalarda bunu hayata geçirmek bizim için büyük bir mutluluktur. Acı sahiplerinin tüm acılarını paylaşmayı isteriz. Bu ve diğer uygulamalarımız acıları bir nebze azaltabilirse mutlu oluruz. Türk Hava Yolları yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

THY uçuşu olan tüm yerlere gönderilebilecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, imzalanan protokolün uygulanması hakkında bilgi verdi. Memiş, “Manisa’da yaşayıp cenazesi olan kişilerin Türk Hava Yollarının uçuşu olan tüm noktalara nakledebileceğiz. Manisa’da hava alanı bulunmadığı için bunu İzmir hava alanı üzerinden gerçekleştireceğiz. Cenazelerin define hazır hale getirildikten sonra nakilleri söz konusu olacak. Tabut mühürlenip kapandıktan sonra havaalanında Türk Hava Yolları yetkililerine ölüm belgesi ile birlikte teslim edilecek. Cenazenin gönderildiği yerde de yakınlarına en kısa şekilde teslimi yapılacak” diye konuştu.

Cenaze yakınlara yüzde 20 indirim

Türk Hava Yolları İzmir Kargo Müdürü Elif Yaylalı da sosyal projelere büyük önem verdiklerini belirterek, “ Bir ticari kaygımız yok. Tamamen halkımıza hizmet anlayışıyla bu yola çıktık. Hedefimiz bu sene sonuna kadar ulaşabildiğimiz tüm belediyelerde bu işi yapmaktır. Antalya, İzmir Büyükşehir Belediyeleri bu işe başladı. Ankara, İstanbul ve Bodrum belediyeleri ile görüşüyoruz. Biz Ankara’nın batısındaki şehirler ve Ankara’nın doğusundaki şehirleri hedef aldık. Göç alan illerde doğuya olan sevkiyatlarda ve tam tersinde böyle bir hizmet vermeyi düşünerek yola çıktık. İzmir’de bu hizmete başladıktan sonra cenaze sayımız çok arttı. Cenazeler aynı gün defnedilebiliyor. Cenaze yakınlarına da 2 kişiye uçak biletlerinde yüzde 20 indirim yapıyoruz. Herkes çok memnun” dedi. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş cenazelerin uzak illere uçak ile taşınması protokolünü imzaladı. THY Kargo Müdür Elif Yaylalı, Genel Sekreter Memiş’e THY’ye özel hediyeler verdi.

Hangi İllere Taşınabilecek?

Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Edremit, Batman, Bingöl, Bodrum, Çanakkale, Çorlu, Dalaman, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Van

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız