KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Cengiz Ergün; “Ayrım Yapmadan Her Mahalleye Eşit Hizmet Götüreceğiz”

Cengiz Ergün; “Ayrım Yapmadan Her Mahalleye Eşit Hizmet Götüreceğiz”

20 Mayıs 2015 Saat: 16:52
Cengiz Ergün; “Ayrım Yapmadan Her Mahalleye Eşit Hizmet Götüreceğiz”
Cengiz Ergün; “Ayrım Yapmadan Her Mahalleye Eşit Hizmet Götüreceğiz”
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar’da mahalle muhtarlarıyla bir ayara gelerek yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgi verdi. Önceki dönemde Manisa Merkezde 57 mahalleye eşit hizmet götürdüğünü hatırlatan Başkan Ergün, “Bize oy vermiş vermemiş ayrımı yapmadan her mahalleye eşit hizmet götürdük. Allah katında bunun huzurunu yaşıyorum. Size Cengiz Ergün sözü, bu hizmetlerimizi Akhisar’da da ayrım yapmadan her mahalleye eşit olarak götüreceğiz” dedi.

İlçe ziyaretlerini Akhisar ile sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçede muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Ergün Akhisar girişinde muhtarlar, vatandaşlar ve partililer tarafından yoğun ilgi ve çiçeklerle karşılandı. Muhtarlarla düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Papuçcuoğlu ile birlikte MHP Manisa Milletvekili Adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz, Yaşar Coşkun, Osman Oktay ve Büyükşehir Belediyesi Akhisar İlçe Koordinatörü Doğan Ensivri katıldı. Büyükşehir seçimlerinde kendisine verilen destekler nedeniyle muhtarlara teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Geçmiş dönemde yaklaşık 100’ün üzerinde projeyi hayata geçirdik. Yeni dönemde de nasip oldu 300 bin nüfusa yaptığımız hizmetleri büyükşehir olanaklarıyla 1 milyon 360 bin nüfusa ulaştırmaya başladık. Ulaşımından, asfaltına, mezarlık hizmetlerine kadar hizmetlerin yüzde 80’i bizim sorumluluğumuza geçti. İlçe belediyelerinin sorumlulukları azaldı. Onlar sosyal faaliyetlerin düzenlenmesi, çöp toplama gibi küçük hizmetleri üstlendi. Ancak şu bilinmeli ki ilçe belediyeleri şu anda gerekli desteği alamıyor. Bütün ilçe belediyeleri aynı sıkıntıyı yaşıyor. Yeterli bütçeleri yok. Torba yasada bu gündeme geldi fakat şu ana kadar herhangi bir adım atılmadı” diye konuştu.

İmkânlarımızı Sonuna Kadar Kullanıyoruz

Büyükşehir Belediyesinin yapılanma süreci ve geride kalan 14 ayda yapılan hizmetlerle ilgili muhtarları bilgilendiren Başkan Ergün, “Şu bilinmeli ki elimizdeki imkânlarımızı hizmet için sonuna kadar kullanıyoruz. Araç, gereç noktasına planlamalarımızı yaptık. Manisa geneline 500 adet araç dağıtımı yaptık. Yine 20 Milyon TL ihalesini yaparak 50 adet itfaiye aracı alıyoruz. İlaçlama noktasında 60 adet ısuzu marka araç alındı. Yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları sizlere fazlasıyla yansıyacaktır. Bundan şüpheniz olmasın” dedi.

Sihirbaz Değiliz

İlk defa kurulan bir Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle geçiş dönemi yaşadıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bir takım aksaklıklar olacaktır. İlk defa kurulan MASKİ’yi ilimizde hizmet verir noktaya getirdik. Kanun gereği konusunda uzman kadroyu oluşturduk. Sancılı bir süreç yaşadık. Tez canlıyız, hemen hizmetler olsun bitsin istiyoruz. Ama bizde sihirbaz değiliz. Herşeyin kanunlar çerçevesinde, belli bir prosedür çerçevesinde olması gerekiyor. Sizden sabırlı olmanızı bekliyorum” şeklinde konuştu.

Manisa Genelinde bin 800 Kilometre Yol Asfaltlanacak

anisa genelinde yapılacak asfaltlama çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Ergün, “Şubat ayında bin 600 kilometre stabilize, 200 kilometre de sıcak asfalt olmak üzere toplamda bin 800 kilometre asfaltlama yapmak üzere ihaleye çıktık. İhaleye 21 firma girdi. Ancak bir firmanın itirazı nedeniyle konu Kamu İhale Kurumu’na gitti. Oradan gelecek sonucu bekliyoruz. Eğer itiraz olmasaydı şu anda çalışmalara başlamıştık. Ancak bu yaz ayında hedefimiz olan bin 800 kilometrelik yol asfaltını yapacağız. Bu planlamanın içerisinde Akhisar merkez ve eski adıyla köy yeni adıyla mahallelerimizde yolları da var. Önümüzdeki üç yıllık süreçte de Manisa’da asfalt girmeyen yer kalmayacak. Bununda sözünü veriyorum” dedi.

Akhisar’da Fikrimiz Alınmadan Paylaşım Yapıldı

Manisa genelinde yol ve yeşil alanların paylaşımı konusuna da değinen Başkan Ergün, “Akhisar’da fikrimiz alınmadan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP kendi çoğunluğunu da kullanarak ben bu sokakları sana bırakıyorum mantığıyla hareket edildi. Akhisar’da Tahir Ün Caddesi gibi merkez caddeler dışındaki tüm ara yollar, sokaklar ve caddelerin yüzde 80’i Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna bırakıldı. Ama biz buna takılmıyoruz. Biz Akhisar’a hizmet etmekten kaçınmayız. Ancak gönül isterdi ki Akhisar’da bizim yetkimizde bir park olsun. Hizmet edelim, güzelleştirelim. Maalesef olmadı. Hep söylüyorum. Hizmetin siyaseti olmaz. Seçildikten sonra parti rozetleri bir kenara bırakılmalıydı. Ancak biz bunu göremedik” diye konuştu.

Akhisar’ın Acil Öncelikleri Var

Akhisar’da acil olarak öncelikle yapılması gereken projelere ihtiyacı olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Oto terminal, yeni hal, gençlik merkezi, kreş ve sosyal alanlar noktasında Akhisar’ın ihtiyaçları var. Bununla ilgili bize yer gsterin hizmeti yapalım dedik. Ancak halen bekliyoruz, beklemeye de devam edeceğiz” dedi.

Mahallelerimizin İhtiyaçlarını Biliyoruz

Eski adıyla köylerin, yeni adıyla mahallelerin eksikliklerini bildiğini ifade eden Başkan Ergün, “Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Allah nasip ederse yakın zamanda eksik olan mahallelerimize durak ve oturma bankı göndereceğiz. Cami aydınlatmalarımız devam ediyor. Öncelikle tarihi eser statüsünde olan Kömürcü, Süleymanlı, Zeytinliova, Sarıçalı, Bilalhabeş, Karabörklü, Hasköy ve Musaca Mahallelerimizin cami aydınlatmalarını yaptık. Haşereyle mücadele ve mezarlıkların bakımlarını belli program dâhilinde yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Ova, Köy Merkezindeki Yollar İle Emlak Vergi Yetkisi İlçe Belediyelerinde

Muhtarların talepleri noktasında isteklerini de cevaplayan Başkan Ergün, “Mahallelerden ilçe merkezine gelen ana yollar bizim yetkimizde. Ancak şu bilinmeli ki mahalle merkezindeki yollar ve ova yollarının sorumluluğu ilçe belediyelerinde. Ancak biz buna rağmen buralarında bakımını üstleneceğiz. Ana güzergâhlar bittiğinde buralarında bakımını yapacağız. Akhisar’da kiraladığımız bir adet greyder şu anda belli program dahilinde ova yollarında çalışıyor. Ayrıca emlak vergisinin toplanması noktasında yetkiler ilçe belediyelerine geçti. Bu konuda bizim hiçbir sorumluluğumuz yok. Bununda bilinmesini isterim” dedi.

Akhisar’a 75 bin Metrekare Parke Taşı

Kendi yetkilerinde olmamasına rağmen köylerde kullanılmak üzere 600 bin metrekare parke taşı ihalesine çıktıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Akhisar’da bu taştan payını alacak. Buraya 75 bin metrekare taş yollayacağız. Şu ana kadar 5 bin metrekaresi geldi. Belli periyotlarda önceliği olan köylerden başlayarak taşların dağıtımını yapacağız” dedi

Muhtarlardan Başkan Ergün’e Övgü

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Muhtarlar istek ve taleplerini Başkan Ergün’e iletirken, Başkan Ergün’den de övgüyle bahsettiler. Akhisar Belediyesi’nden taleplerinin geri çevrildiğine dikkat çeken mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden faydalanmaya başladıklarını belirttiler. Muhtarlar kendilerini muhatap alan, toplantı yapan ve istek ve taleplerini dinleyip çözüm yollarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e övgüler yağdırıp, teşekkür ettiler.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız