KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Spor

Cenk Ergün, “Manisaspor’a Asla Rakip Olmayı Düşünmedik”

Cenk Ergün, “Manisaspor’a Asla Rakip Olmayı Düşünmedik”

28 Ağustos 2014 Saat: 20:52
Cenk Ergün, “Manisaspor’a Asla Rakip Olmayı Düşünmedik”
Cenk Ergün, “Manisaspor’a Asla Rakip Olmayı Düşünmedik”
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediyespor, bünyesinde bulundurduğu Oğuzhan Palaz ve Yağız Can’ı yetiştirme bedeli almaksızın Manisaspor’a verdi. Oyuncuların Manisaspor’a verilmesiyle ilgili düzenlenen imza protokolünde konuşan Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, “Manisaspor’a rakip değiliz, asla rakip olmayı düşünmüyoruz. İlk günden beri bir pilot takımımız olsun profesyonel liglerde diye uğraşıyoruz. Amacımız bundan sonra da Manisaspor için elimizden gelen her şeyi yapmak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor’dan yetişen iki genç yetenek Oğuzhan Palaz ve Yağız Can, yetiştirme bedelleri alınmaksızın Manisaspor’a verildi. İki oyuncu için Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda imza töreni düzenlendi. Törene Manisaspor Kulüp Başkanı Abdullah Mergen ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün de katıldı. İmza töreni öncesi bir açıklama yapan Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, “Sayın Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Başkanı Cenk Ergün, hem bizleri yönetim kurulundaki arkadaşları ziyaret etti. Hem de Oğuzhan ve Yağız’ın yetiştirme bedellerini Manisaspor’dan talep etmemesi, bizlere ciddi anlamda katkı sağlamıştır. Manisaspor Başkanı olarak, camiamız olarak kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bundan sonra da ilişkilerimizin bu anlamda devam etmesini diliyorum. Kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Değerli oyuncuları Manisaspor’a kazandırdığımız için mutluyuz

Manisa Büyükşehir Belediyespor için önemli bir gün olduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün de, “Yaklaşık 5 sene önce göreve geldiğimizde amacımızın Manisalı çocukları en iyi, en ahlaklı şekilde yetiştirip göndermek olduğunu söylemiştik. Bugün siz deklanşörlerinize, kameralarınıza bastığınızda bu sözü tarihe bir iz, bir işaret olarak bırakacaksınız. Tabi ben böyle değerli oyuncuları Manisaspor’a kazandırdığımız için teşekkür ediyorum. Bu bizim asli görevimiz. Yönetici arkadaşlarımla beraber zaten 4 senedir bunun için çalışıyoruz. Oğuzhan’la Yağız kardeşim bunun görünen kısmı. Bugün kameralar önünde olmamızın sebebi. Sizin çekeceğiniz fotoğrafların arkasındaki hikayeyi de biraz anlatmak istiyorum” dedi.

Siyaset yapmadık yapmayı da düşünmedik

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Manisaspor’a katkı sağlamadığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Ergün, “Baktığınız zaman Manisa’da söyle bir algı yaratılmaya çalışıldı. Manisaspor zor durumdayken Büyükşehir Belediyesi, sadece Büyükşehir Belediyespor’a yardım ediyor, Manisaspor’a hiçbir katkısı olmuyor. Ama aslında böyle bir şey olmadığını size birkaç örnekle de anlatmak istiyorum. O resimlerin altındaki hikayeyi de sizler yarın halkımıza ifade edersiniz. Biz göreve geldiğimiz günden beri siyasi bir kuruma bağlı olmamıza rağmen hiçbir zaman Manisa halkının evlatlarına, Manisa’nın çocuklarına hizmet verirken siyaset yapmadık, yapmayı da düşünmüyoruz. Herkese açık olan, herkese kapısı açık eğitim veren bir kurumuz biz. Manisa Belediyespor’a geldiğimizde 1994’te kurulmuş bir kulüp bulduk. Altyapısında 4 tane takımı olan, tesisleri Tevfik Lav’daki halı sahalarda altyapılara eğitim vermeye çalışılan aynı zamanda şu anda Ertuğrul Dilek

Tesisleri’nde hem altyapılara hem de A Takımın çalıştığı, daha sonra Halil Onultmak’ta çeşitli branşlarda hizmet veriyorlardı” dedi.

Eray Ataseven’in 240 bin TL’lik yetiştirme bedelini istemedik

Göreve geldiklerinde ilk hedeflerinin Manisaspor’a futbolda bir yapılanmaya gidip, değerli oyuncular yetiştirmek olduğunu belirten Cenk Ergün, “Öncelikle TOKİ 2’de atıl durumda bulunan tesisleri altyapı tesisleri olarak değiştirdik. Bugün Geçen 5 yılda 4-5 tane altyapısı olan takımı 13 tane altyapısı olan bir takım haline getirdik. Yaz okullarında sadece 100-200 kişi eğitim yaparken geçen 2 yılda 2 bin-2 bin 400 öğrenciyi tarayarak altyapılarımıza kazandırdık. Bu doğrultuda da bu verdiğimiz eğitimlerle de Manisaspor’a sadece Oğuzhan Palaz ve Yağız Can değil çeşitli oyuncular kazandırdık. Şimdi onlardan biraz bahsetmek istiyorum. Evet biz yatırım yapıyoruz. Belki para harcıyor gibi görünüyoruz ama biz gerçekten Manisa’nın çocuklarına para harcıyoruz. Manisaspor’a da bu doğrultuda değerli katkılarımız oluyor. Eray Ataseven biliyorsunuz Balıkesirspor’a gitti. Bunun Manisa Büyükşehir Belediyespor’da 240 bin olan yetiştirme bedelini istemeden Manisaspor’a verdik ve Eray’ın Balıkesirspor’a giderken kazandırdığı bonservis bedelini de düşünürseniz Manisaspor’a ciddi bir rakamı kazandırmış olduk” diye konuştu.

Manisaspor’a 700 bin TL’ye varan destek

Geçen dönem İbrahim adlı oyuncularını 200 bin TL’lik yetiştirme bedelini almadan Manisaspor’a verdiklerini de sözlerine ekleyen Ergün, “Şu an Manisaspor kadrosunda bulunan Gökdeniz Varol’un 50 bin lira olan yetiştirme bedelini talep etmeden Manisaspor’a verdik. Bugün de Oğuzhan Palaz’ın 150 bin lira, Yağız’ın 50 bin lira olan yetiştirme bedelini yani 200 bin lira tutarındaki yetiştirme bedellerini hiçbir karşılık beklemeden Manisaspor’a veriyoruz. Gazete köşelerinde ya da dükkanların önlerinde ‘Belediyespor’a gerek yok’ diyen arkadaşlara sanırım ‘altyapıda ne yapıyorlar’ diyen arkadaşlara bunlar önemli bir örnek olabilir. Toplam 700 bin liraya yakın biz göreve geldiğimiz günden beri Eray’ın bonservis bedelini saymazsak Manisaspor’a verilmiş olan bir destekten bahsediyoruz. Çünkü biz arkadaşlarımızla hiçbir menfaat gözetmeksizin Büyükşehir Belediyesi çatısı altında hem futbola hem de diğer branşlara yatırım yapıyoruz. Bize verilen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. O yüzden bunları söylemek istiyorum” dedi.

Manisaspor için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz

Manisa’ya önemli tesisler kazandırdıklarını ve kazandırılan bu tesislerde çeşitli turnuvalar düzenlediklerini dile getiren Ergün, “Yarın başlayacak bir turnuva 3 yıldır devam ediyor. Tevfik Lav Futbol Turnuvası’nda Beşiktaş, Bursaspor gibi Türkiye’nin köklü altyapı kulüplerini 3 senedir burada ağırlıyoruz. Bu çocuklarla beraber kendi çocuklarımıza da katkıda bulunmak istiyoruz. Şunu özellikle söylemek istiyorum; Manisaspor’a rakip değiliz, asla rakip olmayı düşünmüyoruz. İlk günden beri bir pilot takımımız olsun profesyonel liglerde diye uğraşıyoruz. Altyapı gruplarındaki bu çocukların akademi liginde oynayıp daha tecrübeli, daha kendilerine güvenli bir şekilde Manisaspor’a geçmesini dilediğimizden dolayı amacımız bundan sonra da Manisaspor için elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışacağımıza söz veriyorum” dedi.

İki kulübümüze de sahip çıkın

Manisaspor’a verilen diğer katkılar konusunda da açıklamalarda bulunan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Tabi ki bunların yanında Manisaspor’dan gelen oyunculara da Serhat Cengiz 25 bin lira, Umut Balcı 25 bin lira, Samet Samancı 25 bin lira Manisaspor’a katkı olsun diye Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak bonservis bedeli verdik. Manisa Büyükşehir Belediyespor, Manisaspor gibi bütün ilin takımı. Tekrar altını çizerek söylüyorum, her zaman çalışmaya en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Manisaspor’a en iyi katkıları vermeye devam edeceğiz. İnşallah iki kulübümüz de ilelebet var olsunlar. Halkımıza da sesleniyorum iki kulübümüze de sahip çıksınlar. Çünkü şimdi birlik beraberlik zamanı. Herkese çok teşekkürler ediyorum.”

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız