KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

9 Eylül 2014 Saat: 19:03
CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 91. kuruluş yıl dönümünü Parti Lokalinden Milli Egemenlik Meydanına kadar yürüyerek Atatürk anıtına çelenk koyarak kutladı.

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı saat 16.00'da Parti Lokalinde üyelerinin toplanmasıyla başladı. CHP 91. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için parti Lokalinde toplanan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Av. İsmail Fikirli ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Parti Lokalinde saat 16.30'da Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, 17 Sokak, İkinci Nakliye Caddesi ve 15 sokak güzergâhı ile konvoy ile yürüyerek Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk anıtında son buldu. Betül Karamil'in sunuculuğunu yaptığı törende, CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli, Gençlik Kollarından Melis Bükcez ve Sertan Kurban ile Atatürk Anıtına çelenç koydu. Bir dakikalık Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı toplu olarak okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı CHP İlçe Başkanı İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli okudu. İsmail Fikirli;" Saygı değer Hanımefendiler, Geleceğimizin teminatı Sevgili Gençler, Ülkemizin gelişmesi ve imarında ter dökmüş Sevgili Emekçi Arkadaşlarım, Sevgili Akhisarlılar, Bu mutlu günde öncelikle başta Partimizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadele ve Devrim şehitlerimizi saygı ile selamlarım. Bugün 9 Eylül, Ulu Çınarımızın, Sevgili Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 91 inci yıldönümü. Bugün mutlu bir gün, bugün kutlu bir gün, bugün milletimiz, ülkemiz için bir dönemin başlangıcı olan bir gün. Bundan 91 yıl önce, Cephelerde kazanılan zaferlerin, hukuk, sosyal ve ekonomik alanda taçlandırılması mücadelesinin başladığı gün.

Lozan’ da Modern Türkiye Cumhuriyetini tescil ettiren Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğundan günümüze kadar Milli Mücadele ve Cumhuriyet Devrimi ruhunu temsil etmiş ve bu devrimin nihai hedefine ulaşması sorumluluğunu taşımıştır" dedi.

İsmail Fikirli;" Devrimlere karşı gelişen zorlukları ve direnci yenmek üzere yapılan mücadeleyi sürdürme görevi bugün bizlerde ve sizlerde. Gençlerimiz, kadınlarımız ve tüm emekçilerimiz, yıllardan beri ülkemizi yöneten sağ iktidarlarca semirilen sömürü düzeninin acımasız çarkları arasında ezilen sizler, bugün görev sizlerde. Soma’ da metrelerce yerin altında kaybettiklerimiz, daha sonrasında iş cinayetlerine verdiğimiz onlarca kurbanlar ve en son işçilerini inşaata çıkaracak asansörü çalıştırmaktan aczin acı bilançosu sonucu Akhisar’ımızda toprağa verdiğimiz Genç emekçi Vahdet’ imiz. Ancak her seferinde, iktidarın borazanı olan medya organlarına çıkan patronların ve sözcülerinin kendilerini aklayan, adeta emekçileri öldükleri için suçlu gösteren savunmaları, buna karşılık bu kıyımı halka duyurmaya çalışan emekçileri, ailelerini döven, gaz sıkan, coplayan iktidar. Halkımızı sermayenin karını artırmak üzere her şeyi ile sömürülecek bir nesne olarak görmüşlerdir. Bu çağdışı sömürü düzeninin devamı için, gençlerimiz, emekçilerimiz, her fırsatta insan onuru ile bağdaşmayacak şekilde dövülmüş, yaralanmış hatta polis ve iktidar taraftarı gönüllülerce sopalarla dövülerek öldürülmüşlerdir. İktidar katilleri değil, gösteri hakkını kullanan yüz binlerce kişiyi fişlemiş, küçük çocuklarımız bile hakim karşısına çıkartan iktidar bu sindirme politikalarında başarılı olamayacaktır. Bu vesile ile Gezi’ de hayatını kaybeden ve sakat kalan gençlerimizi saygı ile anıyoruz. Bugünün iktidarı çağdışı hedeflerine varmak üzere önünde engel olarak bilinçli nesilleri görmektedir. Bu nedenle araçları çağdışı bir eğitim sistemidir. Çocuklarımız ve gençlerimiz sorgulamayan ve sadece kindar bir nesil yetiştirme projesinin kobayları olarak görülmektedir. Her öğretim yılı başlangıcında öğrenciler ve aileleri, iktidarca hazırlanan yeni sorunlarla ve adeta yeni tuzaklarla karşılaşmaktadırlar. Okul müfredatları her eğitim yılında biraz daha bilimsellikten uzaklaşmaktadır" dedi.

İsmail Fikirli;" Günün iktidarı her gün biraz daha hukuktan uzaklaşmış ve Anayasa ve yasaların ihlali günlük olaylar haline gelmiştir. Ülkemizde Anayasal düzen askıya alınmış, fiiliyatta tek adam yönetimine sokulmuştur. Şimdi de bu durumun hukuki alt yapısını tezgahlama çalışmaları başlamıştır. Günümüzde devletin birçok kurumu adeta yok edilmiştir.

Bugün ülkemizi tek adam diktatörlüğüne, çağdışı bir eğitim sistemine, sömürü düzeninin devamına karşı dün olduğu gibi bugünde biz Cumhuriyet Halk Partililer karşı koyacağız.

Ülkemiz topraklarını ve kaynaklarınız kendi besleme sermayesine ve uluslar arası sermayenin iştahına sunan iktidarın bu oyununu hep birlikte bozacağız" dedi.

İsmail Fikirli;" Bugün görevimiz daha zor değil, ürettiği için cezalandırılan çiftçi kardeşlerimiz, toprağından kopartılıp sermayenin ucuz emek pazarının bir üyesi haline gelmiş emekçi arkadaşlarımız, sömürülen kadınlarımız, geleceği karartılan gençlerimiz bu sömürü düzenince ezilmiş tüm halkımız hep birlikte ayağa kalkacak ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün başlattığı devrimleri tamamlayacak, ülkemiz halkını hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Türkiye cumhuriyeti ile birlikte sonsuza kadar yaşayacak olan Ulu Çınar Cumhuriyet Halk Partisi, daha nice yıllara. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi . Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi diyerek sözlerini tamamladı.



CHP 91. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız