KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

CHP Akhisar Teşkilatı Seçimleri Değerlendirdi

CHP Akhisar Teşkilatı Seçimleri Değerlendirdi

9 Nisan 2014 Saat: 22:18
CHP Akhisar Teşkilatı Seçimleri Değerlendirdi
CHP Akhisar Teşkilatı Seçimleri Değerlendirdi
DAYIOĞLU KASABI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar Teşkilatı yaptığı basın açıklaması 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin değerlendirdi. Basın  açıklamasına CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli, CHP Kadın Kolları Başkanı Server Goral, CHP Gençlik Kolları Başkanı Barkın Düzgün, Belediye Meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve partili üyeler katıldı.

Saat 17.30'da CHP Parti Lokalinde yapılan basın açıklamasında ilk sözü CHP ilçe başkanı Av. İsmail Fikirli aldı. Fikirli;" Uzun bir Yerel Seçim sürecini birlikte geçirdik. Bu uzun süreçte, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve Aday Arkadaşlarımız başta olmak üzere, seçim öncesi bizlerle beraber çalışmalara katılan, seçim günü sandık başlarında görev yapan, seçim sonrası bizlerle üzülen, bizleri teselli eden değerli partililerimize, partimize gönül veren Akhisarlı Hemşerilerimize, bizleri adım adım takip eden siz Basın Emekçilerine canı gönülden selam olsun. Gönül, bu konuşmayı başarılı bir seçim sonucu ertesinde yapmak isterdi. Ancak maalesef bu mümkün olmadı" dedi.

Seçim Sonuçları Hepimizi Üzdü

Fikirli;" Seçim sonuçları hepinizi olduğu gibi biz yöneticileri ve aday arkadaşlarımızı da fazlasıyla üzdü. Gerek partililerimiz, gerekse partili olmayan bir çok Akhisarlının seçim öncesindeki ortak yargısı, çalışmalarımızın çok iyi olduğu ve Partimizin seçimi kazanacağı yönünde idi. Bu da tabii ki bizim ve partililerimizin seçim sonuçları ile karşılaştığımızda hayal kırıklığımızın ve üzüntümüzün boyutlarının artmasına neden oldu. Bu seçimde gerek aday arkadaşlarımız gerekse Partililerimiz üzerlerine düşen maddi ve manevi bütün görevlerini yerine getirmişlerdir. Hiç olmadığı kadar çaba harcanmış, etkinlik yapılmış ve katılım sağlanmıştır. Yapılan miting ve konvoylarımıza hiç tanımadığımız Akhisarlı hemşerilerimiz katılmıştır. Bizleri umutlandıran, bu çalışmalara binlerce gencin ve kadının katılmış olmasıdır. Dahası seçim sonrasında partimize bir çok kişinin üyelik başvurusu yapmaya devam ediyor olmasıdır. Bu seçim öncesinde Parti Okulu bünyesinde sahada çalışan tüm yöneticilerimiz, kadın ve gençlerimiz eğitilmiştir. Genel Merkezce yapılan Sandık Bölge Sorumlusu organizasyonunu en etkili uygulayan örgüt, ilçe örgütümüz olmuştur. Yapılan son seçimde çok yüksek oranda geçersiz oy kullanılması, devletin vatandaşın siyasi iradesinin tam olarak sandığa girmesini sağlama hususunda görevini yapmadığını göstermektedir" dedi.

Akhisar’da 5097 Oy Geçersiz Sayılmıştır

Fikirli;" Pusulaların yanlış zarfa konulması, oy pusulasına birden fazla mühür basılması ya da mekanik EVET mührünü yanlış kullanma nedeniyle sandığa boş oy atılması gibi basit hatalarla sadece Akhisar’ da 5097 oy geçersiz sayılmıştır. Bu da birinci ve ikinci parti arasındaki 2300 oy fark göz önüne alındığında durumun ciddiliğini ortaya koyacaktır. Yapılan bu hataların en aza indirilmesi, küçük düzenlemeler ile mümkün olacakken maalesef yapılmamıştır. Keza, oy pusulaları bu seçimde de bazı kimselerin eline geçmiştir. Seçim sonucunda gördük ki, ülke insanımız, ülkedeki seçme- değerlendirme sistemine güvenini yitirmiştir. Yapılan çeşitli sınavlardan TUBİTAK’a, yargıdan-yapılan son seçime kadar, insanımız devletin yaptığı seçme ve değerlendirmelere kuşku ile yaklaşmaktadır. Bu nedenle önümüze çıkan her partilimiz, seçim sonuçlarına kuşku duyarak mutlaka itiraz etmemizi söylemiştir. Bundan önce yapılan 2011 Genel Seçiminde partimize oy vermiş birçok Akhisarlı vatandaşımızın, bu seçimde partimize teveccüh göstermemesinin nedenleri etraflıca araştırılacak olmakla birlikte, bu davranışın partimizden mutlak bir uzaklaşma olmadığını, Büyükşehir Belediyesini AKP’ ye kaptırmama kaygısının yattığı, rakip Büyükşehir Belediye Başkanı adayının yarattığı algının nedeniyle ortaya çıkan kaotik ortamın sonucu olarak görüyoruz. Partimizi Ülke Genelinde ortalamanın üzerinde, keza il genelinde en yüksek ortalama olmasına rağmen alınan sonucu başarı olarak görmüyoruz" dedi.

Seçimde Başarılı Olamayışının Nedenleri Değerlendirilecektir

Fikirli;"Seçimde başarılı olamayışının nedenleri en küçük üyesinden en kapsamlı üst örgütlerimize kadar örgütümüzce önümüzdeki kısa dönem içerisinde ayrıca değerlendirilecektir. Bu konuda en küçük birim olan Mahalle temsilcilerimiz aracılığıyla seçim değerlendirilmesinin yapılması hususunda çalışmalar başlamıştır. Akhisar Örgütümüz bu kısa süreçte eksikliklerini ve hatalarını saptayıp yapılacak olan gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse Genel Seçimlere hazırlıklarına hemen başlanılacaktır. Bu çalışmalarda örgütteki görevimiz ne olursa olsun tüm gücümüzle Partimizin başarısı için çalışacağız. Hiçbir zaman karamsar ve umutsuz olmadık ve olmaya hakkımız olmadığını düşünüyoruz. Bu süreç içerisinde aday arkadaşlarımız başta olmak üzere Yönetici Arkadaşlarımız, Kadın ve Gençlik Kollarımız, Partililerimiz ve bu dönemde büyük bir özveride bulunan ailelerimiz, bizlerle birlikte çalışmalarımıza katılan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm Akhisarlılara, bizleri devamlı izleyen siz Basın Emekçilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinize iyi günler diliyorum" dedi.

Belediye başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu;" Gönül isterdi ki bu konuşmayı 30 Mart’tan sonra kazanmış bir belediye başkanı olarak yapmak isterdik fakat nasip olmadı. Bunun değerlendirmesini önümüzde ki günlerde parti içinde toplantıda sebeplerini  araştıracağız. Öncelikle düzgün bir kampanya yürütüldü. Coşkulu, kalabalık, heyecanlı, kendimizi anlatan, hayalimizde ki Akhisar’ı anlatan, belden aşağı vurmayan temiz bir siyaset yaptık. Bu kampanya boyunca kadın kollarımız, gençlik kollarımız, yönetim kurulu, aday olan arkadaşlar ve bütün partililerimiz çok üstün bir çaba gösterdiler" dedi.

Bana Göre Bu Çabanın Karşılığı Bu Olmamalıydı

Bakırlıoğlu;" Bana göre bu çabanın karşılığı bu olmamalıydı. 1989 yılında lise talebesiydim. O zaman ki kazandığımız seçimleri hatırlıyorum o zaman ki çalışmalara da katılmıştım. Aynı bugün bizim çalışmalarımıza katılan onlarla lise talebesi çocuk gibi o çalışmalara katılmıştım. O coşkuyu biliyorum. Benden daha büyük kıdemli o zamanlar ilçe başkanlığı yapan ağabeylerimizle de bunları tartıştık. Dediler ki 89 yılında ki coşkudan çok çok daha fazla bir coşku vardı. Biz bunu belli bir yere kadar sandığa yansıttık fakat ipi göğüsleyemedik.

Burada Salih Hızlı Kazanmadı, Burada Recep Tayyip Erdoğan Kazandı

Bakırlıoğlu;" Bunun bana göre 1-2 tane sebebi var. Birincisi burada Salih Hızlı kazanmadı. Burada Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Yani biz bu işi genel seçim havasından çıkartıp da yerel seçim havasına sokmayı beceremedik. Başbakanımız bunu çok iyi kurguladı ve bütün Türkiye’de işi genel seçim havasına soktu. Biz burada mümkün olduğu kadar çalışmamıza rağmen Akhisar’dan bahsetmemize rağmen maalesef biz bunu yerel seçim havasına sokamadık" dedi.

Akhisar’da CHP Manisa’da MHP Algısını Bir Türlü Yıkamadık

Bakırlıoğlu;" İkinci tespitim Akhisar’da CHP Manisa’da MHP algısını bir türlü yıkamadık. Bunun için çok uğraştık. Biraz önce başkanımız dile getirdi. 5000 küsur tane geçersiz oy var. O geçersiz oylara baktığınız zaman göreceksiniz ben daha sonra yaptığım çalışmalarda bunu gözlemledim. Her sandıkta 5-6 tane aynı pusulada hem CHP hem MHP’ye basılmış geçersiz oylar vardı. Yaklaşık 7 bin 500, 8 bin kişi Akhisar’da CHP’ye Manisa’da MHP’ye basmış. Bunu beceremeyende bin 500, 2 bin tane geçersiz oyumuz var. Bunun yanında oy pusulalarını karıştırıp da Akhisar’da MHP’ye Büyükşehir'de CHP’ye basan seçmenlerimiz var. Yani 2 bin 300 farkın olduğu bir seçimde çok ciddi hatalardır bunlar. Biz bunun karışıklığa sebebiyet vereceğini ön gördük fakat maalesef Büyükşehir'deki MHP algısını yıkamadık" dedi.

Baktığınız Zaman Manisa’da CHP Ciddi Bir Sıkıntı Yaşamış

Bakırlıoğlu;" Baktığınız zaman Manisa’da CHP ciddi bir sıkıntı yaşamış. AKP yelkenlerini başbakanla şişirdi. MHP yelkenlerini Cengiz Ergün’le şişirdi. Biz burada CHP’ye gönül vermiş, çaba sarf eden, Akhisar’da değişime inanmış binlerce insanla bu yelkenlerimizi şişirdik. Fakat buraya kadar oldu. Üçüncü olarak genel merkezimizin bir sıkıntısı bu. Ön seçim sürecini aşırı derecede uzatmaları, burada parti içerisinde kendi arkadaşlarımızı kavgalar eder hale getirmeleri diğerleri kadar olmasa da sonuca tesir ettiğini şuanda görüyoruz. Çalışmaya tekrardan devam edeceğiz. Ülkemizin konumunu görüyorsunuz. Daha da kötü günler bekliyor Türkiye’mizi. Bu seçim bir şeyleri çevirme adına önemli bir seçimdi" dedi.

Fakat İstediğimiz Başarıyı Elde Edemedik

Bakırlıoğlu;" Fakat istediğimiz başarıyı elde edemedik. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var ardından Genel Seçimler gelecek. Ben inanıyorum normalde seçim kaybeden partinin lokaline insanlar uğramaz, saat 9’da 10’da lokal kapanır seçim akşamı herkes evine gider birde sabah 5’lere kadar bekleyen insanlar vardır. Ben aynı coşku ve heyecanla bu çalışmanın devam etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.


Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi Seçim sürüceni.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız