KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

CHP´li Kadınlar Ensar Vakfına ve Bakana Tepkili

CHP´li Kadınlar Ensar Vakfına ve Bakana Tepkili

25 Mart 2016 Saat: 16:12
CHP´li Kadınlar Ensar Vakfına ve Bakana Tepkili
CHP´li Kadınlar Ensar Vakfına ve Bakana Tepkili
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

CHP´li Kadınlar Ensar Vakfına ve Bakana Tepkili

Akhisar Metronom Haber Ajansı – MHA

CHP Akhisar İlçe Teşkilatı son günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran Karaman´da meydana gelen çocuk istismarı skandalı ve Bakanın açıklamalarına tepki gösterdi.

Akhisar CHP İlçe lokalinden konu ile ilgili düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Akhisar Kadın Kolları Başkanı Sevil Ender Büyükyazgan, çocukların cinsel istismara uğramasını önlemenin devletin asli sorumluluğu olduğunu vurgulayarak “Karaman´da 45 çocuğumuzun din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfı´nda cinsel istismara uğraması bizi yürekten yaralamıştır. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir.

HUKUKSUZLUKLARI GÖRMEZDEN GELİYORLAR

 Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artarken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ‘Bir defa böyle bir olay yaşanması Ensar Vakfı´nın kötülenmesi için gerekçe olamaz´ diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir. Bakanın Ensar Vakfı´ndaki 45 çocuğa taciz iddiaları ile ilgili yaptığı vahim açıklaması yaşanan acıları ve mevcut hukuksuzlukları görmezden gelip hafife almaktadır.  Siyasi erkin başındaki bu kişi taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikleri güç, çocuğu ve kadını bu tür maruziyetlerden koruyamıyorsa bu asla kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu bakan derhal istifa etmelidir! Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, çocuklarımızın korunması, geleceğimizin korunması, geleceğimizin korunması, çocuk haklarının savunulması için devleti tüm kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızı bu anlayışa emanet etmeyeceğiz ve benzeri vakaların tekrar yaşanmaması için gerekli olan kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi konusunun takipçisi olacağız” dedi.

İLKOKULLARDAKİ VAKIF YURTLARI KANUNA AYKIRI

Parti binasında yapılan açıklamaya katılan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise “Burada hem Milli Eğitim Bakanlığının hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının direk ihmali vardır ve görevi kötüye kullanması gibi ciddi bir suç işleniyor. Bunu bu kadar net söyleyebiliyorum; çünkü bütün devlet kanunları anayasanın 174.maddesi ile teminat altına alınmıştır. Bu maddede yer alan ifadeye göre Türkiye´de hiçbir kurum laik eğitim sistemine alternatif olarak yetkilendirilemez. Ensar Vakfı´na ait yurtların kurulması anayasanın 174.maddesini ihlal eden durumlardır. Sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığına ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına aittir. Yükseköğrenim kurumumuzda eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi düzenlemek için 5661 sayılı kanuna bağlı yönetmeliklerde açıkça belirtilen bir ifade vardır. STK´lara bağlı olan denetim altındaki yurtlar eğer açılacaksa lisede ve yükseköğrenimde olur. İlkokulda ve ortaöğretim düzeyinde kanunen devlet eli dışında yurt açmak yasaktır. Kanuna aykırıdır. Ensar Vakfı, direk 10,11 ve 12 yaşındaki yani ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere merdiven altı tabir edeceğimiz yurtlarda denetimsiz olarak hiçbir sözleşme ve resmi evrak olmaksızın aklı sağlığı bile yerinde olup olmadığı raporlanmamış kişilerin eline bırakılıyor” diye konuştu.  Biçer, konu ile ilgili meclise soru önergesi sunduklarını ancak bu konuda soruların çok uzun bulunduğu gerekçesiyle cevaplanmadığını belirtti. CHP olarak bu duruma göz yummayacaklarını belirten Biçer, bakanı istifaya çağırarak çocuk istismarına geçit vermeyeceklerini söyledi.

CHP İlçe lokalinde yapılan basın açıklamasına Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İlçe Başkanı İsmail Şahin ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Sevil Ender Büyükyazgan ve yönetimi ile partililer katıldı. Basın açıklaması sonrası tüm partililer ayağa kalkarak “çocuk istismarına hayır” diyerek tepki gösterdİ.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız