KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Asayiş

Dolandırıcılar Sonunda Bunu Da Yaptı

Dolandırıcılar Sonunda Bunu Da Yaptı

27 Kasım 2015 Saat: 11:44
Dolandırıcılar Sonunda Bunu Da Yaptı
Dolandırıcılar Sonunda Bunu Da Yaptı
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Dolandırıcılar Sonunda Bunu Da Yaptı
Metronom Haber Ajansı - MHA

Manisa’da bir esnaf, uzun ömürlü diye tercih ettiği pillerin çok çabuk bitmesinden şüphelenerek pillerin üzerindeki kaplamayı çıkarınca gördüğü manzara karşısında şok oldu. Kaliteli diye aldığı pilin aslında Çin malı başka bir pil olduğunu gören Fetullah Boğazlı, “Şeytanın aklına gelmez böyle şeyler ama bu insanların aklına geliyor” diye konuştu.

Fetullah Boğazlı isimli bir esnaf piyasadaki diğer pillere göre daha uzun ömürlü olduğu için tercih ettiği D. marka pillerin son zamanlarda çabuk bitmesinden şüphelendi. Pilin üzerindeki markanın yazdığı kaplamayı kaldıran Boğazlı, pilin aslında Çin malı başka bir pil olduğunu görünce şaşırdı. Pilin üzerinin kaliteli pilin ambalajıyla kaplandığını fark eden Boğazlı, pili satın aldığı marketin bu durumdan haberdar olmadığını düşündüğünü kaydederek, “Bir tüketici olarak şikayette bulunacağım” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ

Kalitesinden dolayı sürekli aynı marka pili tercih ettiğini anlatan Manisalı esnaf Fetullah Boğazlı, “Devamlı aldığımız D. marka pil. Alıp getiriyorum bir hafta kullanıp çöpe atıyoruz. Geçen hafta aldım kuşkulandım. Ben de pilin kaplamasını açtım. Pilin altından değişik bir marka çıktı. Bu insanlar çok şeytani şeyler düşünüyor. Şeytanın aklına gelmez böyle şeyler ama bu insanların aklına geliyor. Bir vatandaş olarak tüketici olarak şikayette bulunacağım” dedi.

İNSANLAR PARAYI KOLAY KAZANMIYOR

Pilleri aldığı yere gitmediğini ve onların da kendisi gibi kandırıldığını düşündüğünü dile getiren Boğazlı, “Onlarında böyle bir şeyden haberleri olduğunu tahmin etmiyorum. Diğer vatandaşlara şu öneride bulunuyorum, aldıkları şeyleri iyice kontrol etsinler. Ne aldıklarından iyice haberdar olsunlar. İnsanlar parayı kolay kazanmıyor. Biz işçiyiz. Kazandığımız 3-5 lirayı böyle şeylere harcamayalım” şeklinde konuştu.

CİN FİKİRLİ BİR İŞ

Tüketici Hakları Derneği Manisa Şubesi Başkanı Rıfat Eriş Asyalı ise, böyle bir olayı öğrendikten sonra ilgili firmayı aradıklarını belirterek "İstanbul’daki firmayla görüştük bizi hukuk servisine aktardılar. Onlara durumu anlattık. Olayın nerede olduğunu kime yapıldığını ve kişinin ismini bildirdik. Onlar da savcılığa suç duyurusunda bulunup ilgili yere müdahale edeceklerini bize iletti. Ben arkadaşımızı duyarlı davrandığı için kutluyorum" dedi. Duyarlı vatandaşlara ihtiyaç olduğunu anlatan Asyalı, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlarımızın kendi meselelerine, konularına sahip çıkmaları onların bence birinci asli görevleri olması gerekiyor. Fetullah arkadaşımız bu görevini yerine getirmiş. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu konularda herkes farkına varmayabilir. Çok cin fikirli bir iş. Üzerini kaplayıp, marka yazıp ilgisi olmayan bir markayla vatandaşa fahiş fiyatla satma olayıdır. Vatandaş bunun nasıl farkına varacak bilemiyorum. Vatandaşlarımız böyle bir olayla karşılaştığında ilgili firmanın merkezine ulaşmalı. Onlara durumu anlatmalı. Onlar zaten gerekeni yapar. Bizim derneğimize de başvursa bizde irtibat kurdurur gerekli işlemleri yaptırırız.”

Kaynak:manisahaberleri.com



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız