KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

Dört İlçeden Bu Sınav İçin Akhisar'a Geldiler

Dört İlçeden Bu Sınav İçin Akhisar'a Geldiler

6 Mart 2016 Saat: 11:15
Dört İlçeden Bu Sınav İçin Akhisar'a Geldiler
Dört İlçeden Bu Sınav İçin Akhisar'a Geldiler
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Dört İlçeden Bu Sınav İçin Akhisar'a Geldiler

Metronom Haber Ajansı - MHA

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Bilim Sanat Merkezine ilkokul birinci ve ikinci sınıfların seçme sınavları yapılıyor.

Akhisar Bekir Pehlivanoğlu İlkokulunda Bilim Sanat Merkezine birinci ve ikinci sınıfların seçme sınavları için yapılan sınavlarda genel merkez ile bağlantılı olarak ilk kez tablet bilgisayar ile sınava  girdiler. 27 Mart’a kadar hafta sonları devam edecek olan sınavlar ile ilgili bilgi veren Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Serhat Okyay; “Birinci ve ikinci sınıfların bilim sanat merkezine öğrenci seçme sınavlarının ilki Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu'nda geçen hafta Cumartesi günü tek oturum ile başladı. Bu hafta 3 oturum ile başlayan ve Pazar günü de devam ederek 27 Mart'ta bitecek bir uygulama bu. 

Uygulama cumartesi pazar günleri yapılıyor, okulumuzda iki sınıfımız var. Sınıflarda 10 öğrenci olmak üzere her oturumda 20 öğrenci olmak üzere günde 80 öğrenci alınıyor. Hafta sonları iki gün olduğu için 160 öğrenci sınava giriyor. Bu sınav Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı merkezi sınav olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerine seçmeli olarak birinci ve ikinci sınıflardan seçme öğrenci sınavıdır. Gördes, Demirci, Soma, Kırkağaç ve Akhisar’dan gelen öğrenciler burada sınava giriyor. Bu 5  ilçemizden sınav için 458 tane öğrenci müracaat etmiş. Sınavı tablet üzerinden yapıyoruz.

Bakanlık ile bağlantılı olarak oturum saatlerinde internet üzerinden bağlanıyoruz. Bu uygulama Türkiye genelinde yapılan bir uygulama Türkiye'de ilk defa tablet üzerinden sınav yapılıyor. Manisa merkez Salihli ve Akhisar olmak üzere ilimizde üç yerde bu sınav yapılıyor. Bu sınavda Akhisar'da sadece Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu'nda yapılıyor. 458 öğrenci Akhisar'da Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu'nda sınava giriyor iki sınıfımızda 20 tane tablet bilgisayarımız var.

İlk oturum diyelim 9.00'da başlıyor 10:30'da, 13.00'da ve 14:30'da bu şekilde sınav saatinde internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Merkezi bilgisayar sistemine bağlanarak yapılıyor. Sınav 20 dakika içerisinde bitiyor. Sorulan sorular ile ilgili ve kaç soru olduğu hakkında herhangi bir bilgimiz yok. Çocuklar tablet üzerinden gelen soruya bakıp cevaplıyorlar.  İlk aşama olarak alıştırmalar var. İkinci aşamada örnek uygulama var; üçüncü aşamada ise sınavı başlatıyoruz o şekilde çocuklar sınav oluyorlar” diye konuştu. Uygulama Türkiye genelinde ve Akhisar'da ilk olarak gerçekleştirildi.

rc="http://www.akhisarhaberleri.com/2016/03/sinav/akhisar (1).jpg"

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız