KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

DSP Bülent Ecevit'i Lokma Döktürerek Andı

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit, vefatının 8. Yılında DSP Akhisar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen lokma hayrıyla anıldı. İlçe Başkanı Arat; “Ecevit; işçinin, çiftçinin, köylünün, emekçinin gerçek dostuydu” ded

5 Kasım 2014 Saat: 16:51
DSP Bülent Ecevit'i Lokma Döktürerek Andı
DSP Bülent Ecevit'i Lokma Döktürerek Andı
DAYIOĞLU KASABI

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit, vefatının 8. Yılında DSP Akhisar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen lokma hayrıyla anıldı. İlçe Başkanı Arat; “Ecevit; işçinin, çiftçinin, köylünün, emekçinin gerçek dostuydu” dedi.

Demokratik Sol Parti Akhisar Teşkilatı, Bülent Ecevit’in vefatının 8. yıldönümü nedeniyle Yeni Camii önünde lokma döktürerek anma töreni düzenledi. DSP ilçe yönetiminin tam kadro olarak katıldığı hayırda Bülent Ecevit’in işçinin, çiftçinin, köylünün, emekçinin gerçek dostu olduğuna dikkat çeken DSP Akhisar İlçe Başkanı Kadir Arat, “Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olan Ecevit’i çok özlüyor ve vefatının 8. Yılında saygıyla, minnetle ve hasretle anıyoruz” dedi.

Arat sözlerine şöyle devam etti; “Partimizin kurucusu, kuramcımız, Genel Başkanımız, Türk siyasetine erdemli ve dürüst kişiliği ile damgasını vurmuş olan Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının 8. yılında rahmetle saygıyla ve özlemle anıyoruz.

Ecevit’in dürüstlüğü, ulusalcılığı, insana verdiği değer, emeğe saygısı, herkesin insanca yaşaması ve davranması için örnek önemli rehberdir. Ecevit, halkın sorunlarına halkla birlikte çözüm üreten, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyaset adama idi. Ecevit için kamu yararı, parti yararından ve kişisel yarardan önce gelirdi. Ecevit, başta emekçiler olmak üzere ezilen, sömürülen ve hakları gasp edilen milyonlarca insanın umudu olmuştur. Ecevit’in kişilik özellikleri, devlet adamlığı, örnek tutum ve davranışları, Demokratik Solcu nesillere rehber olmaktadır.

Ecevit öğretisi, bir insan ömrüyle sınırlı değildir. DSP içindeki her bir birey, ömrü boyunca Ecevit’i yüreğinde taşımakta ve gelecek kuşaklara öğretisini aktarmaktadır. Bu nedenle Demokratik Sol Parti, var oldukça Ecevit’in varlığı sonsuza kadar halkın gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu şartlar, özellikle dış politikada yaşanan olumsuzluklar Ecevit’in öğretisi ile aşılabilir. Ecevit öğretisine göre dış politika, ideolojik, ekonomik çıkar veya romantik yaklaşımlarla yapılmaz. Dış politika ulusal çıkar ekseninde belirlenir. Bugün hükümetin günümüzdeki dış politikasındaki olumsuzluklar, ulusal çıkar ekseninde dış politika geliştirilirse aşılabilir.

Bu duygu ve düşüncelerle partimizin kurucusu, kuramcısı ve Demokratik Sol’un önderi Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının sekizinci yılında sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyor, bizlere bıraktığı DSP’yi sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız