KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Dünya Makedonya Kongre Başkanı Todor Petrov BAL-GÖÇ'ü Ziyaret Etti

Dünya Makedonya Kongre Başkanı Todor Petrov BAL-GÖÇ'ü Ziyaret Etti

1 Mart 2015 Saat: 16:09
Dünya Makedonya Kongre Başkanı Todor Petrov BAL-GÖÇ'ü Ziyaret Etti
Dünya Makedonya Kongre Başkanı Todor Petrov BAL-GÖÇ'ü Ziyaret Etti
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Fayton Hotel

Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinin (BAL-GÖÇ) Reşatbey mahallesi 316 Sokak Rumeli Caddesi Balkan Göçmenleri Dernek binasında düzenlediği konferansa ilgi yoğun oldu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dünya Mekodonya Kongre Başkanı Todor Petrov;" Türkiye'de 6 milyon, Dünyada 12 milyon Makedonyalı olduğunu söyledi.  

Todor Petrov;" Makedonya Cumhuriyeti sınırları dışında yaşayan Makedonların koşulsuz olarak Makedon vatandaşlığına kabul edilmelerine dair 1992 yasal kararın geri alınması için Makedonya Cumhuriyeti Hükümetine yönelik dilekçe ile imza kampanyası başlattıkları söyledi.

Todor Petrov;" Eski Yugoslavya SFC’nin dağılmasıyla, Makedonya 1991’de bağımsızlığını ilan etti. Makedonya Cumhuriyeti Meclisi 27 ekim 1992’de Makedon vatandaşlığını düzenleyen kanunu kabul etti. Makedonya vatandaşlığı kanunu 11. Maddesi uyarınca “Makedonya Cumhuriyeti sınırları dışında yaşayan tüm Makedon kökenliler Makedon Vatandaşı olabilir” hükmü getirilmişti. Bu kanun hükmü 2002’den itibaren uygulanmaya başlamış ve Makedonya Cumhuriyeti sınırları dışında yaşayan tüm Makedonların, Makedon'ca bilmeseler dahi, sadece Makedon kökenli olduklarını beyan ederek, Makedon vatandaşlığına koşulsuz kabul edilme imkanı sağlanmıştı. Sonuç olarak, Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti, Makedon vatandaşlığına kabul ile ilgili önceden görüş bildirme hakkını İçişleri Bakanlığına devretti. Tetkik işlemleri İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan “Makedon’um” beyanındaki bilgiler, Makedonların yaşadıkları ülkelerdeki Makedon Toplulukları da verebiliyor" dedi.

Todor Petrov;" Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğinin işbirliğiyle Akhisar'da Makedonca dil eğitim kurslarını açabileceklerini vurguladı.

Dünya Mekodonya Kongre Başkanı Todor Petrov, Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tunay Gül'e Makedonya vatandaşlığı kanunu 11. Maddesi ile ilgili dosyalar verdi. BAL-GÖÇ Dernek başkanı Akhisar belediyesini hediye paketleri verdi. Akhisar kahveciler Esnaf Oda Başkanı Erkin Güney'de günün anısına kahve fincanlarının oluşturduğu hediyesi Todor Petrov'a verdi. Akhisar Balkan Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Demeğinin Düzenlemiş Olduğu konferansına Dünya Mekodonya Kongre Başkanı Todor Petrov Müslüman Mekodon Birliği Başkanı, İsmail Bojda, Yeni Büyük Elçi İlya Jardonoskı İştip Üniversitesi Türk Dili Prof. Dr. Maria Leontenıç, Türkiye'de Makedon Dil Eğitmeni Slagjana Janceva ve Akhisarlı Muhtarlar, Oda başkanları, ve BAL-GÖÇ üyeleri katıldı.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi





































































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız