KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Ege Belediyeler Birliği’ne Toplu Ulaşım Damga Vurdu

Ege Belediyeler Birliği’ne Toplu Ulaşım Damga Vurdu

17 Ekim 2014 Saat: 11:23
Ege Belediyeler Birliği’ne Toplu Ulaşım Damga Vurdu
Ege Belediyeler Birliği’ne Toplu Ulaşım Damga Vurdu
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği 1. Başkan Vekili Cengiz Ergün, Hilton Otel’de gerçekleştirilen Ege Belediyeler Birliği 2. Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımdaki ücretsiz taşımalardan kaynaklanan maliyet artışlarının da ilgili bakanlıklarca karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Ege Belediyeler Birliği'nin 2. Olağan Meclis Toplantısı, Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Salihli Belediye Başkan Vekili Yalım Şenkaya, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan ve birlik üyeleri katıldı.Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantıda meclisin gündem maddeleri değerlendirildi.

Toplu ulaşımda ücretsiz taşımada adil olunmalı

Meclisin kapanış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu gerçekleştirdi. Toplu ulaşımdaki ücretsiz taşıma konusunda adil olunması ve eşitlikçi davranılması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Bir tarafta çoluğunu çocuğunu okutmuş, iyi kötü bir maaş alan, çoğu zaman eşi de maaş alan 65 yaş üstü var. Diğer tarafta az ücretle çalışan, çocuklarını okutmak için uğraşan, kentin nispeten çeperlerinde yaşayan insanlar. Bizim 90 dakika ulaşım sistemimizin amacı bu tür insanlarımızı desteklemek. Biz iki-üç çocuk okutan, karı koca belirli bir ücretle çalışan insanlara destek olmak durumundayız. Bu mu doğru ve adildir, yoksa diğeri mi? İhtiyaç sahiplerini mutlaka bedava götürelim, engellileri engelli arabalarıyla alalım götürelim. Şehit ailelerini, gazilerimizi sırtımızda taşıyalım. Bunlar doğru. Ancak 'önüme gelen kişiyi de bedava taşıyacağım' dememenin bir yararı yok. Ulaşım sistemimiz çöküyor. Ben 400 milyon lira zarar ediyorum ulaşımda, 400 milyona fuar yapıyorum. Dar gelirli vatandaşın yükü 100 milyon liradır. Geriye kaldı 300 milyon lira. Bunu niye söylüyorum? Merkezi hükümet tarafından bu sistemin de su konusunda olduğu gibi zapturapt altına alınması ve mutlaka elektronik ortama geçmesi lazım” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız