KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

Ekonomi Uzmanı Şükrü Kızılot, İş Adamlarını Bilgilendirdi

Ekonomi Uzmanı Şükrü Kızılot, İş Adamlarını Bilgilendirdi

2 Mayıs 2013 Saat: 10:43
Ekonomi Uzmanı Şükrü Kızılot, İş Adamlarını Bilgilendirdi
Ekonomi Uzmanı Şükrü Kızılot, İş Adamlarını Bilgilendirdi
DAYIOĞLU KASABI

Hürriyet Köşe Yazarı, ekonomi uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot  "Vergi Kanunları ve Ticaret Kanunu'nda Son Değişiklikler ve Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı" ile ilgili seminer verdi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Adayı Abdurrahman Yılmaz ve ekibinin organize ettiği seminer Tütün Otel Düğün Salonunda yapıldı.
Açılış konuşması yapan ATSO Başkan Adayı Abdurrahman Yılmaz, ciddi bir organizasyona ihtiyaç olduğunu ve bunun yanında kurumsal kimliğin oturtturulduğu bir odaya ihtiyacın olduğuna dikkat çekti. Yılmaz;  Çağdaş ve etkin bir hizmet verme adına çoğulculuğu ve katılımcı yönetim anlayışını elden bırakmadan, üyelere hizmet ve Akhisar’ın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla muhtelif konularda daima eğitim ve seminerler düzenleyeceklerini dile getirdi.
“Varlık Barışının yabancısı değiliz. Yurt dışındaki tahvil, hisse senedi, döviz, altın ve diğer kıymetli kağıtları yüzde 2 vergisi verilerek Türkiye’ye getirilmesidir” diyen Prof. Dr. Şükrü Kızılot, “Varlık Barışının ardından Vergi Barışı gelecek. Bir ay sonra uygulamaya konulacak. Hükümetin döviz ve kaynağa ihtiyacı var. Bu uygulamadan 48 milyar lira bekleniyor ve bunun 30 milyon lirası yurtdışından olacak” dedi.
Şirketlerin kar dağıtımlarını varsa ortaklarına dağıtmalarını ve 286 bin TL’ye kadar ödenecek paraya Gelir Vergisinin çıkmadığını vurgulayan Prof. Dr. Kızılot, 100 Bin TL’ye kadar dağıtımda şirketlerin iade para alacaklarını da müjdeledi.
“EV VE İŞYERİ KİRACILARINA KÖTÜ HABER”
“Borçlar Kanununa göre gayrimenkullerde kiracılar 10 yıldan fazla oturuyorlarsa 3 ay önceden gerekçe göstermeden kiracınıza ‘Boşaltınız İhtarnamesini’ gönderebilirsiniz, kiracınız boşaltmak zorundadır. Son 10 yılda kira gelirleri yüzde 237 artarken gerçek usulde Gelir Vergisi yüzde 3 artış olmuş. Türkiye’de vergi kaçırma suç ama vergiden kaçırma suç değil” diyen ve ev ile işyeri kiracılarına kötü haber veren Prof. Dr. Kızılot, “Apartman içinde büro olmaz ama tek ayrıcalık Dr. Muayenehaneleri olabilir. Avukatların ise ‘Avukatlık Kanununa’ göre dairelerde avukatlık bürosu açabiliyorlar” diye ayrıntılı bilgiler verdi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız