KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Elektrik faturalarınızı ödemeyin

Elektrik faturalarınızı ödemeyin

23 Ocak 2015 Saat: 17:29
Elektrik faturalarınızı ödemeyin
Elektrik faturalarınızı ödemeyin
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Manisa’da yaşanan kabarık elektrik faturası karmaşası Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ’nin bu ay uygulamaya koyduğu fiyatlandırmadan vazgeçmesiyle son buldu. Gediz Elektrik bu ay abonelerine periyodik tahminleme metodu ile fatura kesti. Şirket uyguladığı metotla yapılan harcama yerine endeks baz alınarak geleceğe dönük 56 günlük fatura bedeli belirledi. Aboneler kullandığı elektriğin yanında daha kullanmadığı elektriğin de fiyatıyla karşı karşıya kaldı. Normal faturalarının üzerinde fiyatlarla karşılaşan Manisalılar ise şaşkınlığa uğradı ve kesilen faturalara isyan etti.

Kesme İşlemi Uygulanmayacak

Gediz Elektrik abonelerden gelen tepkiler üzerine uygulamadan vazgeçti ve faturaların kullanılan endeks üzerinden tekrar düzenleneceğini bildirdi. Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ Bölge Sorumlusu Hasan Tenlik, “Firma olarak bu uygulamadan vazgeçtik. Manisa’da  9 bin abonemiz telefonla aranarak faturaları ile bize başvurabilecekleri ve faturalarının tekrar düzenlenerek ödemeye yapabileceklerini bildirdik. Şimdiye kadar 5 bin kişi faturalarının tekrar düzenlenmesi için başvurdu. Yapılan bu işlem bu ay geçerliydi, bir nevi deneme oldu. İşlemler en geç 15 gün içerisinde değerlendirilip sonuca bağlanacak. Bu süreçte faturaların son ödeme tarihi geçse dahi kesme işlemi uygulanmayacak. Otomatik ödemelerde ise banka sistemdeki faturaları göremeyeceği için hesaptan herhangi bir ücret kesemeyecek”

Kullanılmayan Elektriğin Parası Kesildi

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun Dengeleme Uzlaştırma Yönetmenliğine göre yapılan işlemin yasal bir işlem olduğunu ifade eden Tenlik, “ Bizim başımıza gelen olay tamamen arz talep dengesiyle alakalı bir durumdu. Enerji üreten firma ile yapılan anlaşma rakamlarını dengelemek için bu uygulama yapılmıştı. Biz enerji üreten firmayla müşterimize şu kadar kilowatt elektrik satacağız diye bir anlaşma imzalıyoruz. Ama sattığımız elektrik anlaşma sağlanan miktarın altında kaldı ama bizim bu rakamdan vazgeçme imkanımız yok talep ettiğimiz miktarda elektriği satmak zorundayız. Bu oranı dengelemek için periyodik tahminleme metodu yaptık. Bu metodla abonenin kullanın endeksine göre 45 günlük ileriye dönük hesaplama yapıp fatura düzenlenebiliyor. ”

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız