KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Elektrikli Bisiklet Alacaklar Bu Habere Dikkat

Elektrikli Bisiklet Alacaklar Bu Habere Dikkat

18 Eylül 2014 Saat: 11:09
Elektrikli Bisiklet Alacaklar Bu Habere Dikkat
Elektrikli Bisiklet Alacaklar Bu Habere Dikkat
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Elektrikli (Şarjlı) Bisikletlere yönelik yeni bir uygulama hakkında bildiri yayınladı. Yeni Uygulamaya göre Elektrikli bisiklet kullanıcıları daha dikkatli olmak zorunda.

Akhisar Emniyet Tarafından yapılan açıklamaya göre Elektrikli bisiklet satan firmalar alıcıları uyarmıyor. Elektrikli bisiklet alıcıları bundan sonra alacak oldukları Elektrikli bisikletlerini tescil dahil olup olmadıklarını alırken kontrol etmesi tarafından uyardı.

Elektrikli bisiklete ehliyet mecburiyeti

Ehliyet ve ruhsat istenmemesinin yanı sıra tasarruflu olması nedeniyle son aylarda kullanımı yaygınlaşan elektrikli bisikletlerle ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiği, bu kapsamda sürücülerinin A1 sınıfı ehliyet sahibi olma zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Hangi elektrikli bisikletler için ehliyet ve ruhsat gerekmiyor?

Normal bisikletler 15 kilometre hıza ulaşırken, elektrikli bisikletler 30 kilometre hız yapabiliyor. O yüzden bu aracın kullanımı için ehliyet ve plaka istenmiyor. Çünkü yasal olarak ancak 45 kilometrenin üzerinde hızda gidebilen araçların plaka alması ve ehliyetle kullanılması şart. Zaten şuanda Türkiye’de piyasada satılan elektrikli bisikletlerin hızları 25 ile 40 km arasında değişiyor ve 250Watt’ın altında motor güçleri var. Dolayısıyla kullanıcılar bu bisikletleri trafikte bir problem olmadan ehliyetsiz ve ruhsatsız olarak kullanabiliyor.

Hangilerinde ehliyet ve ruhsat zorunlu?

Ancak 250Watt’dan çok daha yüksek motor gücüne sahip olan özel üretim bazı modeller 50-60 km hıza ulaşabilmektedir. Piyasada Bazı modellerin yokuşlarda yüksek performans alabilmek için 600Watt’lık motorlarla üretilmekte olup, bu modellerin satışında ehliyete ve ruhsata tabi olduğu satış esnasında bildirilmektedir. Ama yüksek motor gücüne sahip bazı marka ve modeller, ülkeye yine bisiklet sınıfında getirildiğinden bu konuda alınmış bir önlem yok. Yine de kullanıcıların, elektrikli bisiklet alırken yüksek hız yapanları tercih etmemeleri gerekiyor. Ehliyetsiz ve ruhsatsız olarak ancak 250Watt motor gerekmektedir.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız