KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Asayiş

Elektrikli Bisiklet Kullanıcılarına Kötü Haber!

Elektrikli Bisiklet Kullanıcılarına Kötü Haber!

17 Eylül 2014 Saat: 16:48
Elektrikli Bisiklet Kullanıcılarına Kötü Haber!
Elektrikli Bisiklet Kullanıcılarına Kötü Haber!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Elektrikli (Şarjlı) Bisikletlere yönelik yeni bir uygulama hakkında bildiri yayınladı. Yeni Uygulamaya göre Elektrikli bisiklet kullanıcıları daha dikkatli olmak zorunda. Gücü 0,25 KW’ı geçen elektrikli bisikletlerde plaka ve ruhsat zorunluluğu getirildi ayrıca kullanan kişinin A1 veya A2 Sürücü belgesi olması gerekiyor.

“2918 Sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinde; BİSİKLET: En az 3 tekeleği olan ve üzerinde bulunan insanın adele gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden ve yolcu taşımalarında kullanılmayan motorsuz araçtır. Azami Sürekli gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, Hızlandıkça gücü düşen ve Hızı en fazla 25KM/Saate ulaştığında pedal çevrilmediği taktirde gücü tamamen kesilen Elektrikli Bisikletlerde bu sınıfa girer.” Şeklinde hüküm tesis edildiği bildirildi.

1 Hafta Süre verildi..! Aracınız Trafikten Men Edilebilir.

Azami sürekli gücü 0,25 KW (250 WATT)’ı geçen Elektrikli bisikletlerin Elektrikli motorsiklet olarak tescil ettirilmesi gerekiyor. Trafik tescil ve Büro Amirliğine müracaat edilerek Plaka, Ruhsat çıkartılması ve Kullanacak kişinin de A1 veya A2 sürücü belgesi olması gerektiği belirtildi. Bu İşlemlerin 17 Eylül Çarşamba Gününden geçerli olmak üzere 1 Hafta süreyle yapılması gerekiyor. 24 Eylül Çarşamba gününden sonra işlemlerini yapmayan Elektrikli Bisiklet sürücülerine, Tescilsiz ve Plakasız araç kullanmaktan 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 25. Maddesi gereğince 172,00 TL cezai işlem uygulanacak. Ayrıca Ehliyetsiz araç kullanmaktan da yine aynı kanunun 36. maddesi gereğince 1.462,00 TL cezai işlem uygulanacak.

Uygulama ile ilgili diğer önemli maddeler:

  1. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 37. maddesi gereğince Yaşı Küçük (13 Yaşını Bitirmeyen) Sürücülerin Elektrikli Bisiklet Kullanması Yasaktır. Aksi taktirde kullandırmaktan dolayı 80,00 TL Cezai işlem yapılacak ve Araç Trafikten Men Edilecektir.
  2. Öğrencilerin Okula Elektrikli bisikletle gelmemeleri, Aksi taktirde KTK ilgili maddelerden işlem yapılacak ve Elektrikli Bisikletler Trafikten Men Edilecek olup Fatura sahibinin faturayı ibraz etmesi halinde Elektrikli Bisikletin Teslimi yapılacaktır.
  3. Pedallı ve Elektrikli Bisikletlerin Tek yönlü olarak kullanılan sokaklarda (Tahir Ün, 2. Nak. Cad. vb.) Ters Yönden gitmesi halinde 80,00 TL Cezai işlem uygulanacaktır.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız