KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Elektrikli Bisikletlerde Plaka ve Ehliyet Zorunluluğu Başladı

Elektrikli Bisikletlerde Plaka ve Ehliyet Zorunluluğu Başladı

26 Eylül 2014 Saat: 10:02
Elektrikli Bisikletlerde Plaka ve Ehliyet Zorunluluğu Başladı
Elektrikli Bisikletlerde Plaka ve Ehliyet Zorunluluğu Başladı
DAYIOĞLU KASABI

2918 sayılı karayolları Trafik Kanunu’nun Tanımlar başlıklı 3. maddesinde 12 Temmuz 2013 tarih ve 6495 sayılı Kanun’un 13. Maddesindeki yapılan değişikliğin ardından Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri Elektrikli Bisikletlerde plaka ve ehliyet kontrolüne başladı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise elektrikli bisiklet kullanıcıların mağdur olmaması açısından kanunda belirtilen tertip ve düzende trafikte hareket etmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yapılan yazılı açıklamada, “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun Tanımlar başlıklı 3. maddesinde 12 Temmuz 2013 tarih ve 6495 sayılı Kanun’un 13. maddesi ile yapılan değişiklikle;

‘Bisiklet: Üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden motorsuz taşıtlardır. Azami sürekli yanma gücü 0,25 KW'ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevrilmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer.

Motorlu bisiklet (MOPED): (Değişik: 12 Temmuz 2013-6495/13 md.) Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan dört tekerlekli motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz’ şeklinde tanımlanmıştır. Bu bağlamda, azami sürekli gücü 0,25 KW'ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızın en fazla 25 km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevirmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler tescile tabi olmayıp herhangi bir sınıf sürücü belgesi gerektirmeden kullanılabilmektedir. Ancak, azami gücü 0,25 KW ve üzerinde olan elektrikli bisikletler tescile tabi olup, sürücülerinin (A) sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

“Yapılan trafik denetimlerinde; 0,25 KW ve üzerindeki elektrikli bisikletlerin tescilsiz olanlarına Karayolları Trafik Kanunu'nun 25. maddesi gereğince ‘172 TL ceza tutanağı düzenlenerek ve tescili yapılıncaya kadar trafikten men edilmesi, yine bu araçları A sınıfı sürücü belgesi olmadan kullananlara Karayolları Trafik Kanunu’nun 36. maddesi gereğince 1.462 TL, aynı zamanda bisiklet sahibine de aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenmesi’ gerekmektedir. Bisiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kask kullanmaması halinde aynı kanunun 78/1b maddesinden 80 TL, diğer trafik kurallarına uymadığının tespiti halinde ise kanunun 66. maddesinden 172 TL cezai işlem uygulanmaktadır. Yaz mevsimiyle birlikte elektrikli bisikletlerin karayolu trafiğine çıkarılarak, trafik kazalarına sebebiyet verdikleri gerek vatandaşlarımızın müracaatlarından gerekse denetim ekiplerinin tespitlerinden anlaşılması üzerine, elektrikli bisikletleri kullanan ve kiraya verdiği tespit edilen işyeri sahiplerine yukarıda sözü edilen konular hakkında gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra uygulanmaya başlanmıştır.”

“Basında yer alan Yargıtay 7. Ceza Dairesi’nin 2013/16532 sayılı kararına göre, ‘elektrikli bisikletlerin tescile tabi olmadığı ve ehliyet de gerektirmediği’ iddiası hakkında yapılan incelemede; İçişleri Bakanlığı’nın 15 Nisan 2011 tarih ve 81836 sayılı talimatı ile elektrikli bisikletlerin Tip Onay Yönetmeliği’nde düzenlendiği ve 0,25 KW ve üzerindeki elektrikli bisikletlerin ‘motorlu bisiklet’ olarak değerlendirilmesi gerektiği, tescile tabi olduğu ve A sınıfı ehliyet ile kullanılması gerektiği bildirilmiştir” hatırlatılması yapılan açıklama şöyle tamamlandı: “Bu talimat gereğince; Aydın ili Nazilli ilçesinde cezai işlem uygulandığı, cezanın kanun yararına bozma istemiyle Yargıtay 7. Ceza Dairesi’ne götürüldüğü, Yargıtay 7. Dairesi’nin 2013/16532 sayılı kararı ile ‘… motorlu bisiklet kavramının idarenin düzenleyici işlemi olan yönetmelikle genişletilemeyeceği…’ gerekçesiyle 19 Temmuz 2011 tarihli idari yaptırım kararının iptal edildiği anlaşılmıştır. Karayolları Trafik Kanunu’nun 12 Temmuz 2013 tarih ve 6495 sayılı Kanun’un 13. maddesi ile yapılan değişiklikle bisiklet ve motorlu bisiklet tanımlarında değişiklik yapılmış, elektrikli bisikletler ilgili tanımlara eklenmiştir. 12 Temmuz 2013 tarihinden itibaren, tanım kanunla yapılarak, idari düzenleme ile tanım genişletme konusu ortadan kalkmış ve mevzuat Yargıtay kararına uygun hale getirilmiştir. Ayrıca, azami sürekli anma gücü 0,25 KW'ın üzerinde olan elektrikli bisikletlerin kanuna bağlı yönetmeliğin 31'inci maddesine göre; sahiplik belgesi, uygunluk belgesi, ÖTV ödeme belgesi, zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesinin ibrazı halinde tescil işlemi yapılmaktadır. İlk elektrikli bisikletin Müdürlüğümüzce tescil işlemi yapılarak belge ve plakaları verilmiştir” denildi.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız