KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

Emekli İkramiyesinde Yeni Karar

Emekli İkramiyesinde Yeni Karar

6 Mart 2016 Saat: 14:13
Emekli İkramiyesinde Yeni Karar
Emekli İkramiyesinde Yeni Karar
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Emekli İkramiyesinde Yeni Karar
Haber Merkezi - Manisa
30 yıllık hizmet süresinin ardından emekli ikramiyeleri ile ilgili son gelişme.

Memurluktan emekli olanlara müjde! 30 yıllık hizmetin ardından ek hizmet seneleri için de emekli ikramiyesi verilmesi için karar verildi. 30 yıldan fazla çalışıp emekli olanlar, bu sürenin haricindeki emeklilik dönemleri için de ikramiye bedeli alabilecek. Anayasa Mahkemesi’nin bu yöndeki kararına karşı, SGK’nın da karşı dava açma hakkı bulunuyor. Bu karar, Yüksek Mahkeme kararından önce emekli olanlar için geçerli olacak. Anayasa Mahkemesi’nin Emekli Sandığı Kanunu’nun 30 hizmet yılından fazla sürelerin emekli ikramiyesinde dikkate alınmayacağı hükmünün iptalini bildiren karar, 7 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu ise bu karardan önce emekli olanların kanundan yararlanabileceğini açıkladı. 38 yıl 5 aylık memurluk hizmetini tamamlayıp emekli olan bir vatandaş, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak 30 yıldan geri kalan 8 yıl 5 aylık çalışma süresi için de emekli ikramiyesi talebinde bulunmuştu. SGK kurumu Anayasa’nın 153. Maddesine dayanarak bu talebi reddetti. Talebi SGK tarafından reddedilen vatandaş hakkını aramak için Ankara 12. İdare Mahkemesine başvurdu. 30 yıldan fazla hizmet süresi için hesaplanacak emekli ikramiyesi bedelinin vatandaşa ödenmesine ilişkin karar çıktı.

 Ancak SGK temyiz dilekçesinde verilen kararın geriye yürümeyeceği belirtilerek dava iptal edildi. İdare Mahkemesi kararı ise bunun tam aksini gösteriyordu. Mahkemeye göre açılan davada hukuksuzluk ve hata yok. Emekli vatandaşa talebi gereğince hesaplanacak ek hizmet süresinin ikramiye bedeli ödenmelidir. Danıştay’ın oybirliği ile aldığı bu kararda, Anayasa Mahkemesi kararından evvel emekli olanların 30 yıldan fazla sürede hak ettiği ikramiyeleri almalarına olanak tanınıyor. Danıştay’ın kararına karşılık SGK’nın da karşı düzenleme ve karar düzeltme talep hakkı bulunuyor. Net karar ileriki günlerde belli olacaktır.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız