KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

Emeklilere 2016 Müjdesi

Emeklilere 2016 Müjdesi

10 Aralık 2015 Saat: 13:06
Emeklilere 2016 Müjdesi
Emeklilere 2016 Müjdesi
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Emeklilere 2016 Müjdesi

Akhisar Metronom Haber Ajansı - MHA

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda perşembe günü görüşülmeye başlayacak tasarıya göre genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlara, 1 Ocak 2016 tarihinden 31 Mart 2016 tarihine kadar geçecek üç aylık dönemde, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunundaki başlangıç ödeneklerinin belirli oranları karşılığı bulunacak tutar kadar ödenek kullanmasına ilişkin yetki verilecek.

3 Aylık geçici bütçede karayolları, enerji ile bazı mal ve hizmet alımları haricinde kalanlar yüzde 6.8’lik deflatör oranında artırıldı. 2015 yılının ilk 3 ayı baz alınarak hazırlanan geçici bütçede Rusya faktörü de göz önünde bulundurularak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ikincil yakıt kullanımına ilişkin giderlere ilişkin harcama tavanı yüzde 100 oranına çıkarıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bütçesi de yılbaşından itibaren hızlanacak yatırımlarla birlikte 3 aylık ödenek tavanı yüzde 75 olarak belirlendi. Geçici bütçenin hazırlık süreci başlarken emeklilere verilecek seyyanen aylık 100 TL’lik artış için de mini bir Torba Kanun Tasarısı hazırlanacak. Emekliye ilave artış başta olmak üzere bazı kalemlerdeki artışlar Torba Kanun ile düzenlenecek.  Tasarı, yasalaştığı andan itibaren emekliler zam için gelecek yıl mart ayında çıkacak 2016 Bütçesi’ni beklemeyecek.

55 BİN PERSONEL

Yasa, gelecek yılın ilk aylarında Meclis’ten geçer geçmez, emekliler zammı alacak ve yılbaşından itibaren oluşan farklar da yansıyacak. Meclis Başkanlığı’na sunulan geçici bütçe kapsamında 500 adet olmak üzere, 2016’nın tamamında ise kamuya toplam 3.500 taşıt alınacak. Yine 2016 yılının tamamında kamuya  4 bini akademisyen olmak üzere 55 bin personel alımı gerçekleştirilecek.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız