KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişikliklere Dair Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişikliklere Dair Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

30 Nisan 2015 Saat: 12:55
Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişikliklere Dair Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişikliklere Dair Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda, Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişikliklere ilişkin olarak Lokanta, Pideci, Kokoreççi, Tostçu, Tantunici, Şarküteri, Tavukçu gibi esnaflara yönelik perakende satış ve toplu tüketim yerlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İlçe Müdürü Ahmet Kılıç, veteriner hekim Esra Aynur Turan, mühendis Ayşe Yalçın, Akhisar Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman ve çok sayıda esnaf katıldı.

İlçe Müdürü Ahmet Kılıç toplantıda Akhisar genelinde gıda denetim faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaparak et ve et ürünleri faaliyeti yapan esnafların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili paylaşımda bulundu.

Ayrıca Akhisar Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman bu bilgilendirme toplantısının esnafların mağdur olmaması için faydalı olacağını belirtti.

Toplantının sunumunu gerçekleştiren Mühendis Ayşe Yalçın, 13.03.2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi (TGK)Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” hakkında esnafları bilgilendirdi. Anılan tebliğ gereği, perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımlarının üretiminin yapılmayacağı ancak tüketicinin talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları hazırlanabileceği, çiğ kanatlı etleri ise hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebileceği ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulacağı, tüketici talebi doğrultusunda satın alınan ürünün parçalanabileceği katılımcılara hatırlatıldı.

Ayrıca et ürünlerinin üretiminde kullanılacak kırmızı et ile kanatlı etlerin birbirleri ile karıştırılamayacağı ve dışarıdan et proteini katılamayacağını belirtilirken, teknolojisi gereği kanatlı eti karışımına kırmızı et ve yağının karıştırılabileceği vurgulandı.

İlgili tebliğ değişikliğinin yayımından önce faaliyet gösteren perakende işletmelerde 01.07.2015 tarihine kadar son tüketiciye asgari teknik ve hijyenik şartlar göz önünde bulundurularak et ürünleri üretebileceği dile getirildi.

Toplantı sonunda esnafların değişen tebliğ hakkında sorularına açıklık getirildi.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız