KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Faytonlar Akhisardan, Atlar Hollandadan ..!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kordonda fayton keyfi için hazırladığı proje kapsamında sipariş edilen 12 özel fayton ile Haflinger cinsi 14 at İzmire geldi.

14 Temmuz 2011 Saat: 15:30
Faytonlar Akhisardan, Atlar Hollandadan ..!
Faytonlar Akhisardan, Atlar Hollandadan ..!
DAYIOĞLU KASABI

Sayıları 36'yı bulacak atlar için özel bakım yeri, faytonlar için de kapalı park alanı çalışmaları hızla sürüyor. Büyükşehir, özel kıyafetler giydireceği faytonculara İngilizce eğitimi de verecek.



İzmir'in simgesi faytonları kente yakışan modern bir görünüme kavuşturmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı proje de önemli aşamalar kaydetti. Proje kapsamında 12 özel fayton ile Haflinger cinsi 14 at İzmir'e getirildi. Faytonlar ve atlar için Kahramanlar'da hazırlanan park alanı ve barınakların yapımında ise son aşamaya gelindi. Diğer taraftan İzmir Büyükşehir Belediyesi, faytonculuğun belli bir disiplin içinde ve yerli-yabancı turistlere sağlıklı bir hizmet sunulabilecek şekilde yapılabilmesi amacıyla mevcut "Fayton Çalışma ve Usulleri Yönergesi" üzerinde çalışmaya başladı.



Proje kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek faytonların sürücüleri bir dizi eğitimden geçirilecek. Faytoncular, yazlık ve kışlık olmak üzere hazırlanacak özel kıyafetler giyecek. Faytonculara ayrıca yabancı turistlerle iletişim kurabilmeleri için İngilizce kursu da verilecek.



Faytonlar Akhisar, atlar Hollanda'dan



İzmir Büyükşehir Belediyesi, faytonlar ve atlar için Kahramanlar'daki bir alanda fayton park alanı ve at barınakları hazırlıyor. Devam eden çalışmalar kapsamında her bir at için 10 metrekarelik 36 adet barınak yapıldı. Alanda, hazır çelikten prefabrik kapalı fayton park alanı ve idari bina bulunacak. Victoria Klasik tarzındaki 12 adet fayton, bu alandaki üretimi ile ünlü Manisa'nın Akhisar ilçesinde üretilerek teslim alındı. 4 yolcu ve 1 sürücü kapasiteli olan körüklü tip faytonların yolcu koltukları bir geniş bir dar 2'şer kişilik. Körük tam ve yarım açılabiliyor. 2 at koşulabiliyor. Ön tarafında pirinç malzemeden el yapımı fenerler bulunuyor.

İzmir'e getirilen 14 at ise Hollanda ve Bulgaristan'dan temin edildi. İzmir'e toplam 36 at gelecek.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız