KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Festivale Geleneksel Kırmızı Dipli Mumla Davet Etti

Festivale Geleneksel Kırmızı Dipli Mumla Davet Etti

21 Haziran 2016 Saat: 13:54
Festivale Geleneksel Kırmızı Dipli Mumla Davet Etti
Festivale Geleneksel Kırmızı Dipli Mumla Davet Etti
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Festivale Geleneksel Kırmızı Dipli Mumla Davet Etti

Akhisar Metronom Haber Ajansı - MHA

Manisa’nın merkez Yunusemre İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, 6 Temmuz’da yapılacak Yuntdağı Yağlı Güreş Festivaline Ak Parti Akhisar İlçe Başkan'ı İsmail Hakkı Şenyiğit ,Yönetim Kurulu ve Tüm Akhisarlıları  654 yıllık bir gelenek olan kırmızı dipli mumla davet etti.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, 6 Temmuz’da yapılacak olan Yuntdağı Yağlı Güreş festivaline  Ak Parti Akhisar İlçe Başkan'ı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Yönetimini 654 yıllık bir gelenek olan kırmızı dipli mumla davet etti.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Başkan Danışmanı Kefaettin Öz ve Güreş Komitesi Başkanı Necip Denktaş,  Ak Parti Akhisar İlçe Başkan'ı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Yönetimini ziyaret ederek, Yunusemre Belediyesi tarafından 6 Temmuz’da Ortaköy mesire alanında düzenlenecek ’Geleneksel Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali’ne davet etti.

Davetiyeleri dağıtırken önemli bir kültürü de yaşatmaya çalışan Şiyak ve beraberindekiler, 654 yıllık tarihe sahip Kırkpınar Güreşlerinde davetin sembolü olan kırmızı dipli mumu Başkan Yaralı’ya hediye etti. Başkan Yardımcısı Şiyak, burada yaptığı açıklamada Kırkpınar ağalarının eskiden güreşe davet edecekleri devlet erkanı, eşraf ve erkandan olanlar ile önemli saydıkları dostlarına kırmızı dipli mum gönderdiklerini ifade ederek şu bilgileri verdi: “Yunusemre Belediyesi olarak bizlerde 6 Temmuz’da düzenleyeceğimiz güreş festivali için, davetiye götürdüğümüz kişilere 654 yıllık bir geleneği yaşatmak adına kırmızı dipli mum hediye ediyoruz. Kırkpınar’da davetiye olarak kullanılan mumun bir tarafının kırmızıya boyanması, aşırı bir sevgiyle davet anlamına geliyor. Bu vesile ile Akhisarlı tüm hemşehrilerimizi güreş festivalimize bekliyoruz.” Başkan Şenyiğit ise nazik davetleri karşısında Şiyak, Öz ve Denktaş’a teşekkür ederek, Yuntdağı Yağlı Güreş festivalinin hayırlara vesile olmasını diledi. Güreş Komitesi Başkanı Denktaş da güreşlere 2015 Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu’nun yanı sıra 250 pehlivan ve 24 başpehlivanın katılacağını bildirdi.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız