KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Filistin İçin 3 Gün Yas İlan Edildi, Bayraklar Yarıya İndirildi

Filistin İçin 3 Gün Yas İlan Edildi, Bayraklar Yarıya İndirildi

22 Temmuz 2014 Saat: 12:53
Filistin İçin 3 Gün Yas İlan Edildi, Bayraklar Yarıya İndirildi
Filistin İçin 3 Gün Yas İlan Edildi, Bayraklar Yarıya İndirildi
DAYIOĞLU KASABI

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Filistin’deki gelişmeler nedeniyle 3 günlük yas ilan edildiğini açıkladı. Arınç, “İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı bu acımasız ve toplu cezalandırmanın ulaştığı noktada katliamı lanetliyoruz” dedi. Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Soma’da yaşanan kaza ile ilgili alınan kararı açıkladı. Arınç, “Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle Somalı esnaf ve sanatkârlarımızın zarar gördüğünü biliyorduk, onlardan gelen talepler üzerine hükümetimiz Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın Türkiye Halk Bankası’na olan borçlarının bir yıl süreyle ve faizsiz olarak ertelenmesine karar vermiştir” dedi. Ramazan Bayramı tatiliyle ilgili beklentiler olduğuna değinen Arınç, bayramın 28 Temmuz’da başlayacağını ve 29-30’unda devam edeceğini hatırlattı. Arınç, “Arkada kalan perşembe ve cuma günlerinin idari izinli sayılıp sayılmayacakları konusunda bir beklenti oluşmuştu. Hayır, sayılmayacak, bayram, 30’u akşamı bitmiş olacak” dedi.

Bayram boyunca ücretsiz

Arınç, köprü ve otoyolların bayram boyunca ücretsiz olması konusunda da Bakanlar Kurulu’nda karara varıldığını dile getirerek, uygulamanın 26 Temmuz gece yarısı başlayacağını ve 31 Temmuz Perşembe sabah 07.00’de sona ereceğini belirtti. Gazze’de hayatını kaybeden Filistinliler’in sayısının 500’ü aştığını aktaran Arınç, “Bununla ilgili olarak Bakanlar Kurulumuzda 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı, bir görüş olarak benimsendi. Başbakanlığımız bu konuda yarın (bugün) sabah itibarıyla uygulamanın başlamasını, salı, çarşamba ve perşembe günlerinde, Türkiye’de Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek bakımından bir yas ilan edilmesi kararı verilmiştir. İsrail hükümeti Gazze’ye yönelik söz konusu acımasız saldırılarını bir an önce durdurmalıdır. Bu, Türkiye hükümetinin görüşüdür” dedi. Arınç, ülke olarak acil insani yardım ihtiyacı duyan Filistin halkına yardım elini uzatmak için derhal harekete geçtiklerini belirterek, “Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, kısa ismiyle biliniyor TİKA, Filistin Program Koordinasyon Ofisi ilk etapta 1 milyon dolarlık gıda ve acil yardım malzemesinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için çalışmalara başlamıştır.

1 milyon dolarlık yardım

Ayrıca Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yani AFAD da Dünya Sağlık Örgütü’nün Filistin Ofisi’ne 1 milyon dolarlık bir katkıda bulunmuştur. Türk Kızılayı da acil yardım kapsamındaki çalışmaları doğrultusunda şu ana kadar 2 bin aileye gıda yardımı ulaştırmak üzere harekete geçmiştir. Bunun hemen ilk planda 15 bin aileye gıda yardımı ulaştırabileceği düzeye gelmesini de planlıyoruz” dedi.

‘Askeri tatbikatımız yok’

Arınç İsrail ile ilişkiler konusunda ise, “2010’dan sonra bizim bu konularda İsrail ile ne bir ortak askeri tatbikatımız söz konusudur ne bir askeri toplantımız söz konusudur ne böyle jetlere yakıt olabilecek ürünlerin ihracı söz konusudur ne uluslararası kurum, kuruluşlarda Türkiye’nin vetosuyla temin edilemeyecek bazı hakların alınması söz konusu değildir” dedi. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nda nükleer kapasitesine dair oylamada Türk delegasyonunun çekimser kaldığına yönelik de bazı iddiaların yer aldığını belirten Arınç, “Bu da kesinlikle doğru değil” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız