KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Gaz İzleme Odası Çalışanlarının, 'Eğitim Almadan Çalıştık' İddiası

Gaz İzleme Odası Çalışanlarının, 'Eğitim Almadan Çalıştık' İddiası

24 Ağustos 2015 Saat: 18:52
Gaz İzleme Odası Çalışanlarının, 'Eğitim Almadan Çalıştık' İddiası
Gaz İzleme Odası Çalışanlarının, 'Eğitim Almadan Çalıştık' İddiası
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Gaz İzleme Odası Çalışanlarının, 'Eğitim Almadan Çalıştık' İddiası

Metronom Haber Ajansı - MHA

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri AŞ’ye ait Eynez Maden Ocağı'nın gaz izleme çalışanlarının hiçbir eğitim almadan işe başladıkları iddia edilirken, çalıştıkları süre boyunca da herhangi bir eğitime tabi tutulmadıkları öğrenildi.
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Soma maden kazası ceza davasının üçüncü duruşmasının beşinci oturumunun öğleden sonraki bölümünde tutuksuz yargılanan 5 sanığın daha çapraz sorgusu tamamlandı. Oturumun öğleden sonraki bölümünde tutuksuz sanıklardan Emniyet Vardiya Mühendisi Erdem Canbaz, emniyet biriminde Maden Teknikeri Soner Günay, Gaz İzleme Personeli Batuhan Ünlüyol, Gaz İzleme Personeli Ozan Sezer, C sınıfı Emniyet İş Güvenliği Uzmanı Maden Mühendisi Ergün Yılmaz’ın çapraz sorgulamaları tamamlandı.
Çapraz sorgu sırasında madenin gaz izleme odasında görevli 5 personelden 2'si olan Batuhan Ünlüyol ile Ozan Sezer işe girdiklerinde herhangi bir eğitim almadıklarını ve işi çalıştıkları birimdeki diğer kişilerden öğrendiklerini savundu. Olağan dışı bir yükselme tespit ettikleri sırada durumu ocağı arayarak amirlere sorduklarını belirten Ünlüyol ve Sezer ani gaz yükselişlerinin top atımları sonrasında gerçekleştiğini kaydetti.
Tutuksuz sanıkların, olayın hemen ardından Soma Cumhuriyet Savcılığı'nda verdikleri ifadelerin kendi ifadeleri olmadığı ve ilaveler yapıldığını iddia etmeleri tepki çekti. Sanıklardan Ergün Yılmaz, 13 Nisan tarihinde kendi avukatı tarafından mahkeme heyetine sunulan savunmayı da kabul etmediğini ve avukatın kendisine danışmadan bir savunma hazırladığı için iş akdini feshettiğini söyledi. Müşteki avukatlarından Ferzan Özbek, sanık Ergün Yılmaz’a 13 Nisan 2015 tarihindeki duruşmada kendi avukatı tarafından işveren ve yetkili isimleri suçlayan savunmasını hatırlatması üzerine Ergün Yılmaz, şunları söyledi: “Ben olay sırasında madende değildim. Ben madene geldiğim sırada havanın ters çevrilmesi sağlanmıştı. Avukatım savunmayı verirken benden herhangi bir bilgi almadı. Topladığı bilgilerle savunma hazırlamış. O yüzden de avukatımın vekaletini iptal ettim.”
Bu arada tutuksuz sanıklardan bazılarının halen daha Eynez’deki Maden Ocağı'nda çalışıyor olmasına tepki gösteren maden şehitlerinin aileleri ‘Satılmışlar’, ‘Onlar patronlarının sözünden dışarı çıkamaz. Patronlarının izin verdiği kadar konuşurlar’ dedi. Duruşma verilen aranın ardından tutuksuz sanık Harun Güneş’in çapraz sorgusuyla devam ediyor.

Kaynak : Haberler.com

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız