KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Magazin

Gençlik Konserine Yoğun İlgi

Gençlik Konserine Yoğun İlgi

19 Mayıs 2015 Saat: 20:44
Gençlik Konserine Yoğun İlgi
Gençlik Konserine Yoğun İlgi
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve spor Bayramı münasebetiyle Akhisar’da Faaliyet gösteren Derneğin organize ettiği Gençlik Konseri, Sevgi yolunda yapıldı. Akhisarlı Orion's Band Grubunun sahne aldığı gençlik konserinde gençler doyasıya eğlendi.

Dernek Başkanın yaptığı açıklamada; "19 Mayıs, Osmanlı topraklarında işgal ve paylaşımlara karşı mevcut saltanat ve hilafet makamı ile hükümetin kayıtsız kaldığı, hatta işgalcilerle işbirliği yaptığı bir ortamda, Türk Milletinin (bağımsızlığına) ve (geleceğine) önderlik edecek olan Mustafa Kemal Paşa’nın doğum günüdür.

19 Mayıs, dünyada emperyalizme karşı kesin bir başarıyla sonuçlanan ilk ulusal kurtuluş savaşının başladığı gündür.

Ne var ki geçen 96 yılda; önce Atatürk devriminin ilkeleri yozlaştırılarak içi boşaltılmış sonra 12 Eylül darbesi ile yerine; Türk İslam sentezi ideoloji, küreselleşmenin getirdiği neo-liberal sistem etnik-dini ayrıştırma ve terör devreye sokulmuştur. Sonuçları ise bugün bütün çıplaklığı ile ortadadır; Küresel sermaye ve onun yerli uzantılarının iktidar yaptığı bir siyasi parti, kendisine verilen görev yerine getirmekte, kendi özel gündemini yürütmektedir.

Türkiye kötü de işlese ulusal bilinçte varolan demokrasi geleneğinden hızla uzaklaşmakta tek kişinin keyfi, faşizan yönetimi altında bir yandan; her türlü insanlık dışı rant ve kar odaklı bir çalışma düzeni içinde sendikasızlaştırılmış sömürü düzeni ile halk fakirleştirilerek sadakaya muhtaç edilip sosyal devlet niteliği bilinçli olarak yok edilmekte, diğer yandan; laik çağdaş toplum ve hukuk yapısı iğdış edilerek karanlığa, ortaçağa ve fiili bir bölünmeye doğru, her türlü insan hakları ihlalleriyle ve hızla yol almaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk 96 yıl önce Milli Mücadeleyi örgütleyerek Türk milletini bağımsızlığa ulaştırmış ve Batlılara rağmen tam bağımsız bir modern devleti kurmayı başarmıştır. Onun için 19 Mayıs’ın 1919’un 96ncı yılında ve Derneğimizin 26. kuruluş yıldönümünde diyoruz ki, 19 Mayıs ruhunu taşıyan Son kişi yok edilmeden Atatürk Cumhuriyeti de ortadan kaldırılamaz. 19 Mayıs 1989’da kurulan ve 19 Mayıs ruhunu özümsemiş genciyle yaşlısıyla on binlerce umutlu cesur ve kararlı üyesi bulunan, ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen kurucusunun fikirlerini ve eserlerini akıl ve bilim temelinde sonsuza kadar taşıyacaktır.

 

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız