KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

Gündüz;”Seçim Sistemimize Konan Yüzde 10'luk Baraj Hak İhlalidir

Gündüz;”Seçim Sistemimize Konan Yüzde 10'luk Baraj Hak İhlalidir

10 Aralık 2014 Saat: 12:00
Gündüz;”Seçim Sistemimize Konan Yüzde 10'luk Baraj Hak İhlalidir
Gündüz;”Seçim Sistemimize Konan Yüzde 10'luk Baraj Hak İhlalidir
DAYIOĞLU KASABI

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis Üyesi Mehmet Gündüz, Parti Lokalinde yaptığı basın açıklamasında, “Seçim sistemimize konan yüzde 10'luk baraj hak İhlalidir” dedi.

DSP Akhisar İlçe Başkanı Kadir Arat ve yönetim kurulu üyeleri Mete Şensoy, Nusret Subaşı, Hikmet Sarı’nın katıldığı basın açıklamasında basın açıklamasını Parti Meclis Üyesi Mehmet Gündüz okudu.

Mehmet Gündüz okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Seçim sistemimizdeki yüzde 10'Luk Baraj -0-‘lanabilir. Değerli Akhisarlılar Kıymetli basın mensupları 

1980 askeri darbesi sonucu Anayasa değişikliği ile seçim sistemimize konan yüzde 10'Luk baraj Hak İhlalidir. 12 yıldır Ülkemizi yöneten AKP Hükümetleri darbe ürünü olan bu seçim barajını kaldırmak veya düşürmek için Parlamento da hiçbir girişimde bulunmamışlardır. Daha önceki İktidarlar döneminde de kaldırılamamış ilk kez Demokratik Sol Partinin de bulunduğu üçlü koalisyonda 2001 yılında Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk gündeme getirip seçim barajını yüzde 5 e düşürülmesini ortaya atmış fakat zamanın DYP Başkanı Sayın Tansu Çiller büyük tepki göstererek, diğer Partilerinde ilgi göstermemesi sonucu bu teşebbüs gerçekleşmemiştir.1994 yılında Anayasa Mahkemesine itiraz edilmiş fakat reddedilmiştir. Tekrar itiraz edebilmek için 10 yıl süresi beklendi ve Tüm Hukuk yollarının tükendiği 2014 Haziran ayı içinde DSP, BBP ve SP si ayrı ayrı Anayasa Mahkemesine Hak ihlali nedeniyle dilekçelerini sunmuşlardır. 30.11.2014 tarihinde basın yoluyla Sayın Haşim Kılıç’ın gündeme aldık 2-3 hafta içinde karara bağlayacağız demesiyle Ülkemizin gündemine bomba gibi düştü ve iktidar çevrelerinde kıyametler koptu Sayın Burhan Kuzu AYM'nin lehte vereceği bir kararı yok hükmünde sayacaklarını, gerekirse AYM'ni kaldırırız gibi tehditkar söylemlerini esefle karşıladık, yakışıksız bulduk. Ortada herhangi bir karar yokken AKP’nin kalemşorları görsel ve yazınsal basında Sayın Haşim Kılıç’ı Linç etmeye başlamışlardır. Her zamanki gibi paralel yapı darbeci mekanizmalar iş başında safsatalarıyla mağdur oyunlarına başlamışlardır. Kamu oyunda barajın kalkmasına kimse karşı değil fakat Parlamentoda icraat gösterip bir düzenlemeyle makul bir seviyeye yüzde 3 veya yüzde 5 e indirilmesine yanaşmıyorlar. Anayasa Mahkemesine bırakırsanız seviye belirleyemez kökten kaldırıp -0-lar. Yüzde 10 barajdan dolayı milyonlarca seçmen sandığa gitmemekte gidenleri yüzde 10 da Partisinin baraj altında kalacağı duygusuyla fikirlerine yakın Partilere oy vermek zorunda bırakılmaktadır. Her iki yolda Yurttaşlarımızın Demokratik ve Özgürlük haklarına tecavüzdür. Anayasamızda belirtildiği gibi Hak ihlali Türkiye Cumhuriyetinin de imzaladığı Avrupa İnsan Hakları yasalarına da terstir (Kopenhag Kriterlerine). Anayasa Mahkemesinde görüşülen yüzde 10 barajı Kanunu iptal edilse de, edilmese de 2015 seçimlerinde, seçilecek Parlamentonun Meşru olmayacağını, Hak İhlali olacağı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Hükümet çok sıkıntılıysa barajın düşürülmesi için kendileri harekete geçsin, kararı Anayasa Mahkemesine bırakmasınlar. Demokratik Sol Parti olarak yaptığımız başvuruya Komplo veya darbe girişimi gibi yorumlarda bulunanları kınıyoruz, Anayasamızda hak arama hakkını kullanmak ne zamandan beri darbe oldu? Biz Demokratik Sol Parti olarak bireylerin Hak ve Hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Hangi Partiye oy verirlerse versinler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her birey Milli iradenin dışında değil bilakis içindedir bu da böyle biline !!!!

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız