KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Gürdük Barajı Çalışmaları Muhtarlara Anlatıldı

Gürdük Barajı Çalışmaları Muhtarlara Anlatıldı

28 Ağustos 2015 Saat: 16:47
Gürdük Barajı Çalışmaları Muhtarlara Anlatıldı
Gürdük Barajı Çalışmaları Muhtarlara Anlatıldı
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Gürdük Barajı Çalışmaları Muhtarlara Anlatıldı

Haber : Emrah DÜZTAŞ - MHA

Akhisar Gürdük Barajı’nın yer tespiti ve müteahhitte teslimi yapılarak Barajdan faydalanacak civar Mahallelerin muhtarlarına bilgiler verildi.

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, DSİ Bölge Müdürü Hayatı Çelenk, Orman İşletme Bölge Müdürü, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yer tespiti yapılarak yerin müteahhit teslimi ile ilgili civar Mahalle muhtarlarına bilgiler verildi.

“VERİLEN SÜREDEN KISA BİR SÜREDE BİTECEK”

Toplantıda baraj hakkında bilgiler veren DSİ Ege Bölge Müdürü Hayati Çelenk, “Geçen yıl 6 Mayıs’ta Sayın vekilimiz benimle irtibata geçti. Kendisiyle ilk karşılaşmamızdı. Bana Gürdük Barajı’nın yöre için öneminden bahsetti. Ben de barajların Kalkınma Bakanlığının yatırım planına alınmasıyla gerçekleşen çalışmalar olduğu için adının baraj yerine Gölet’e çevrilmesi önerisinde bulundum. Orman ve Su İşleri Bakanı onayıyla gölet ismiyle planlanmaların başladı. Gürdük’ün kriterleri baraj; ancak isim olarak gölet. Gediz Nehri’nin kolu olan Gürdük Çayı üzerinde bulunan Gürdük Gölet’i Akhisar İlçe Merkezine 23 km, Manisa’ya ise 71 km uzaklıkta olacak. Gürdük Sulama Gölet’inde 33 milyon metreküp su depolanacak. Bu depolama hiçbir gölette olmaz. 12 bin 620 dekar arazinin sulanacak. Manisa iline 6 milyon 130 bin metreküpte içme suyu sağlanacak. 68 km uzunluğunda 650 mm çapında boru hattı ile Manisa merkezine içme suyu taşınacak. Bunun ihalesi daha sonra yapılacak. 810 bin metreküp dolgu hacmi, yüksekliği ise 46 metre olacak. İki firmanın ortak girişimiyle barajın ihalesi yapıldı. Gölet’in yapılacağı alanda ağaçların kesilmesi gerekiyordu. Orman Bölge Müdürlüğünün hızlandırmasıyla ağaçlar kesiliyor, yer hazırlanıyor. Yakında temel atma törenimiz olacak. İnşallah bu bölgenin susuz topraklarına merhem olur, çiftçimizin yüzü güler. Bölge halkının yıllardır beklediği baraj için harekete geçtik. Bir değil üç değil onlarca baraj yapmak isteriz; ama bu tamamen ülkenin ekonomik imkanlarına bağlı siyasi destek önemli . Vekilimiz 6 Mayıs’tan bu yana beni her gün bu baraj için arıyor. İnşallah bir an önce tamamlanacak. Yaklaşık 3 yıllık bir süresi var ama 2- 2buçuk yıl da bu baraj bitecek gibi görünüyor. Kum çakıl dolgulu baraj tipimiz. KDV dahil 15 milyona mal olacak bir barajımız. Herhangi bir sıkıntımız yok. Verilen bu önem de bizleri mutlu ediyor. Zaten bir sıkıntımız olursa sayın vekilimizin desteğiyle her türlü sıkıntımızın üstesinden geliriz” diye konuştu.

“HAYAL OLMADIĞINI GÖSTERDİK”

DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk’in ardından konuşan Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise “Gürdük Barajı hayal oldu diyenlere de bugün hayal olmadığını gösteriyoruz” dedi.

Aydemir, konuşmasında “ Sizin aracılığınızla inşallah ‘Gürdük Barajı önümüzdeki yıllara kaldı’ diyenlere önümüzdeki yıllara kalmadığını, yer tesliminin yapıldığını görecek. Gürdük’ü baraj ismiyle çalışmalarımızı devam ettirseydik bugün bu noktada olamayacaktık. Barajla Manisa’ya içme suyu sağlanacaktır. Manisa’nın da 15 yıl içme suyuna ihtiyacı yok. Sayın bölge müdürümüzün fikriyle bu ismi Gölet’e çevirdik böylece yatırımı aldık. Baraj ismiyle çalışmalarımızı yürütseydik 15 yıl daha bekleyecektik. En başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Salih Başkanımız ile birlikte çok uğraştık. Bir söz verdik ve bugünde bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gürdük barajı hayal oldu diyenlere de bugün hayal olmadığını gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız