KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Magazin

Hemşeri Dernekleri Festivali Başladı

Hemşeri Dernekleri Festivali Başladı

14 Ekim 2014 Saat: 12:17
Hemşeri Dernekleri Festivali Başladı
Hemşeri Dernekleri Festivali Başladı
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali’nin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde gerçekleştirilen festivale 25 dernek katılırken, kortej yürüyüşü ile başlayan festival dernek sergilerinin açılışı ve konserlerle devam etti.

Manisa’da çeşitli illerden gelen derneklerin katılımıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali kortej yürüyüşü ve dernek sergilerinin açılmasıyla başladı. Festival çerçevesinde Ulupark önünden Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü düzenlendi. Festivalin açılış yürüyüşüne Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Baro Başkanı Zeynel Balkız, MTSO Başkanı Yaşar Coşkun ile birlikte hemşeri derneklerinin başkanları ve dernek yöneticileri katıldı. Şehzadeler Mehteri öncülüğünde başlayan kortej yürüyüşünde, festivale katılan dernekler yöresel kıyafetleri ile vatandaşları selamladı. Kortej yürüyüşü boyunca Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ilgi büyüktü.

Türkiye’ye Örnek Olacak Festival

Kortej yürüyüşünün Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanmasının ardından, burada festivale katılan derneklerin yöresel ürünlerini tanıttıkları sergilerin açılışı yapıldı. Açılıştan önce bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, birlik beraberlik mesajları verdi. Festivale katılan derneklere ve emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Ergün, “İçinde bulunduğumuz ve zor günleri yaşadığımız bu şartlarda Manisa olarak Türkiye’ye örnek olacak bir festivali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Birlik ve Beraberliğimizi Bozamayacaklar

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, aynı ilin havasını soluyan, aynı sudan içenlerin kardeşlik duyguları içerisinde yaşaması gerektiğini belirterek, “Hangi ilden gelmiş olursak olalım, tabi ki geleneklerimize ve göreneklerimize sahip çıkarak burada yaşıyoruz. İnsanı doğduğu değil, doyduğu yerin memleketi olduğunu biliyoruz. Bu birlikteliğimizi, bu dostluğumuzu ve kardeşliğimizi kimse bozamaz. Hangi kültürden geliyorsak doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle çerkeziyle, boşnağıyla, kürdü ve Türk’ü ile Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda aynı cephede omuz omuza savaştıysak, bundan sonrada bu böyle olacaktır. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz festivalin, nice yıllar devam etmesi dileğiyle festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dernekler Kültürlerini Tanıttı

Konuşmanın ardından derneklerin yöresel ürünlerini tanıttıkları sergilerin açılış kurdelesi kesildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler stantları tek tek gezerek, dernek yöneticilerinden bilgi aldı. Çeşitli ikramların yapıldığı stantlarda ikramlardan tadan Başkan Ergün’e yöresel kültürlere ait hediyeler de takdim edildi. Makedonya Göçmenlerinin açtığı standı ziyaretinde ise çalan müzikler eşliğinde, dernek yöneticileri ile birlikte oyunlar oynayan Başkan Ergün’e ilgi büyüktü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş’te, Trabzonlular Derneği’nin standın da Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte horon tepti. Dernek başkanları ve yöneticileri düzenlenen festival nedeniyle kültürlerini tanıtma fırsatı sunduğu için Başkan Ergün’e ve Kent Konseyi’ne teşekkür etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’de festival çerçevesinde stant açarken, Başkan Ergün’de açılan standı ziyaret ederek bilgi aldı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız