KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

İki Kadın Cinayeti Davası Öncesi Akhisar’da Tepki Eylemi

İki Kadın Cinayeti Davası Öncesi Akhisar’da Tepki Eylemi

27 Temmuz 2015 Saat: 14:21
İki Kadın Cinayeti Davası Öncesi Akhisar’da Tepki Eylemi
İki Kadın Cinayeti Davası Öncesi Akhisar’da Tepki Eylemi
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu Akhisar Adliyesinde görülen 2 kadın cinayeti mahkemesi öncesi basın açıklaması yaptı. Akhisar Adliye Binası önündeki bahçede izin verilmeyen basın açıklaması bahçe dışında yapıldı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in de katıldığı basın açıklaması sonrası platform üyeleri mahkemeye girdi. Mahkeme Kadriye Kıstı cinayetini 8 Eylül 2015 günü saat 16.15’e, Naciye Çam davasının ise 8 Ekim 2015 günü saat 11.45’e ertelendiği bildirildi.

Sloganlar atan platform grubu adına basın açıklaması okuyan Hayriye Hacet şunları kaydetti; “Bugün burada, eski eşi tarafından uğradığı saldırıda annesi Nazmiye Çam ve babası Kemal Çam'ı kaybeden, kendisi de ağır yaralı olarak kurtulan Naciye Çam ve eşi tarafından vurularak öldürülen Kadriye Kıstı kardeşlerimizin davalarında adalet, kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet için toplandık.

Son günlerde savaşa sürüklendiğimiz gelişmeler yaşıyoruz. Seçimdeki başarısızlığını hazmedemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemini hayata geçiremediği için savaş politikalarını hayata geçirmek istiyor. Nasıl ki AKP, kadın düşmanı politikaları sonucu kadın cinayetlerinden sorumluysa, Suruç'ta gençlerin katledilmesinden de sorumludur. Suruç'un hesabını sormak, IŞİD'i engellemek için değil, halklar arasında savaş çıkarmak için "operasyonlar" düzenleyen AKP'ye savaş yaptırmamak için mücadele edeceğimizi buradan haykırıyoruz.

"Özgecan yasası" diye bilinen, kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbeti yasalaştırma mücadelemizi yükselttiğimiz bugünlerde, Adalet Bakanlığı tam tersini yaparak, kadına yönelik suçları işleyenleri parayla salıverecek bir düzenlemeyi hayata geçirmeye çalışıyor. Cinsel suçlara pazarlık yönteminin getirilmesi çok tehlikelidir. Beş yıldan az cezalarda bu düzenleme ön görülmüş. Bu demektir ki kadınlar, çocuklar, korunması gerekenler hiç korunmayacak. Kadına yönelik suçlarda cezanın hafifletildiği düzenlemeleri asla kabul etmiyoruz. Kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet hapis getirecek ceza kanuna ek madde önerimizin peşindeyiz. Özgecan yasasını kazanana dek mücadele edeceğiz.

Biz kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi "büyütmeye" devam edeceğiz. Peki siz, bizzat yönettiğiniz ülkede, bütün güç elinizdeyken, kılınızı bile kıpırdatmayarak kadınları ölüme terk etmeye devam ettiğiniz sürece nasıl rahat edeceksiniz? Mücadelemizi, toplumda ses getirmesi ihtimali olan kadın cinayetlerinde aileleri ziyaret ederek, kapılara korumalar koyarak değil; ezilen, şiddet gören, hayatı altüst olan, yaşam hakkı elinden alınan bütün kadın kardeşlerimiz ve ailelerinin yanında olarak gerçekleştireceğiz. Kadın cinayetleri, meseleyi "büyüttüğümüz" içir, değil; tam tersine "bu bahsi kapatalım" mealindeki telkinler yüzünden artmaktadır. Çözüm susmak değil; sorunu daha yüksek sesle haykırmaktır.

YASAYI ÇIKARMAYANLAR SUÇLUDUR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak şuana dek ve bundan sonra da mücadelemiz kadına yönelik tüm saldırıları daha yüksek sesle, sağır sultan duyana dek haykırmaktır olacaktır. Biz kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi "büyütmeye" devam edeceğiz. Akhisar'da Nazmiye ve Kemal Çam kardeşlerimizin ve Kadriye Kıstı kardeşimizin davalarında adalet mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz. Kadın Cinayetini Gündeme Getirenler değil Özgecan Yasası'nı Çıkarmayanlar Suçludur” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız