KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Magazin

“Kadın Gözüyle Akhisar” Gecesi Yoğun İlgi Gördü

“Kadın Gözüyle Akhisar” Gecesi Yoğun İlgi Gördü

13 Mart 2015 Saat: 13:46
“Kadın Gözüyle Akhisar” Gecesi Yoğun İlgi Gördü
“Kadın Gözüyle Akhisar” Gecesi Yoğun İlgi Gördü
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Akhisar Belediyesi bünyesinde kurulan Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Parkı içinde Belediye Sinema Salonunda organize ettiği “Kadın Gözüyle Akhisar” gecesi davetliler tarafından çok beğenildi ve ayakta alkışladılar.  TRT Ses Sanatçılarından Göksenin Çakmak'ın sunuculuğunu yaptığı ve saat 20.00’de başlayan “Kadın Gözüyle Akhisar” gecesi tam 2 saat sürdü.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra gece gecenin açış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Pınar Güney yaptı. Pınar Güney;" Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak 2 Aralık 2014 günü çıktığımız bu yolculukta bizleri yalnız bırakmayan çalışmalarımızın yapı taşını oluşturan Akhisarlı kadınlar için bir hatıra bırakmak üzere bu geceyi organize ettik. Kadın Meclisi olarak öncelikli hedefimiz kent bilinci yüksek kadın nüfusu oluşturmaktır. Yaşadığı şehri seven kadın yetiştirdiği evladına da bu şehri sevdirir. Kadın olmak zordur. Beceri ister. Annelikte anaçlık ve fedakarlık iş hayatında savaşma gücü ve azim ister. Bu gece Akhisar kadınının yaşam azmini ve bu memlekete olan sevgisini göstermek istiyoruz.Gecemize katılan saygıdeğer beyefendiler «kadınları anlamak imkansızdır» lafına artık sığınmayın. Dünyadaki bütün kadınları anlamak zorunda değilsiniz. Hayırlı bir evlat olun annenizi anlayacaksınız, fedakar sevgi dolu bir eş olun karınızı anlayacaksınız. Koruyun destek olun kızlarınızı kız kardeşlerinizi anlayacaksınız. Temennim odur ki Akhisar da nüfus edebildiğimiz bütün kadınlar için faydalı ve hayırlı hizmetleri ilk önce siz beyefendilerin desteği ile başaracağız" dedi.

Pınar Güney;" Tam 94 yıl önce bugün kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurtseverlik ve özgürlük aşkımızı İstiklal Marşı ile abideleştiren Milli Şairimiz, Büyük Usta Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve saygı ile yad ediyorum. Bir kadının eşi, işi ve ailesi dışında gönüllülük gösterip sosyal çalışmalara katılabilmesi o kadar zor bir iş ki. Başta eşim ve çocuklarım olmak üzere yürütme kurulumun ailelerine minnettarım. Benimle birlikte bu yükü paylaşıp, üstün çaba sarf eden yürütme kurulundaki dostlarıma sonsuz teşekkürler.

Bu geceyi ortaya çıkarmak için bizden desteklerini esirgemeyen Saygıdeğer Kaymakamımız Sayın Kaan Peker ‘e, Akhisar Belediyesine ve Belediye Başkanı Sayın Salih Hızlı’ya, Cumhuriyet Başsavcımız Bekir Şahiner’e, İlçe Emniyet Müdürümüz Engin Pınar’a, Akhisar Belediyesi Kent Konseyine ve Genel Sekreterliğine, Özel Akhisar Hastanesi’ne, Esnaf Odası Başkanı Sayın Hasan Ali Men’e, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Sayın Mustafa Güral’a, Gençlerbirliği Spor Kulübü Kadın Oyunları Ekibine, Keyfi Sefa Dergisi Sayın Mehmet Saygı’ya, Avukat-Yazar Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu’na, Stüdyo Özge Ailesine, Değerli Şefimiz Sayın Turgay Kızıltuğ ve Ekibine, Belagat ustası Sayın Göksenin Çakmak Beyefendiye, Her biri kendi hikayesinin kahramanı onurlu Akhisar Kadınına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Katılımınız için teşekkür ediyor, iyi akşamlar diliyorum diyerek sözlerine son verdi.

Gecede konuşan Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman;” Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği “Kadın Gözüyle Akhisar” geceye katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kent konseyi bir yasanın gereği kuruluyor. Kent konseyinin maksadı Akhisar’ı oluşturan tüm Sivil Toplum Örgütleriyle kurum, kuruluşların temsilcileriyle yani Akhisar’ın bileşkesiyle bir kent konseyi oluşturup kentimizde olan, olması gereken, düşünülen faydalı olduğuna inandığımız birçok faaliyetin tavsiye kuruluşu olarak Akhisar Belediyesine bütün bu düşünülenleri, planlananları Akhisar için faydalı olacağına inandığımız, her şeyi belediyeye aktarılması, duyurulması faydalı olanların yapımının takibi içindi. Kent konseyi içersinde yürütme kurulu olduğu gibi, genel sekreter olarak belediyeden Nadir Güven yapıyor. Kent Konseyi Kadın Meclisinden Gençlik Meclisi, engelliler ile bir meclis kuruluyor. Ülkemizde son günlerde maalesef kadına ait kadına şiddeti hepimiz takip ediyoruz. Bu hepimizi endişelendiriyor. Türkiye nüfusunun yüzde 10’nu oluşturan engelliler ile ilgili de bir çok sorun var. Bunlardan oluşan Kent Konseyi Kent Meclisi Akhisar’da olabildiğince çalışıp faydalı olamaya, onlarla beraber  üyelerimizle hizmet etmeye çalışacağız. İlk kurulan kadın meclisimiz başla başkan Pınar Güney olmak üzere, arkadaşları, ve üyeler çok can sipere ne,  canı gönülden, beklentisiz bir şekilde çok verimli bir şekilde çalışmaya başladılar. İnanıyorum ki bu çalışmalar Akhisar’da semeresini verecektir. Bunun yanında engelliler ve gençler ile ilgili çalışmalar yapıldığında Akhisar’da göreceksiniz ki toplumumuz fevkalade hareketli gayet güzel günler geçirecek. Bu programın hazırlanışında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gecede konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner;” Kadınların, eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşama özlemlerini dileklerini dile getirdikleri gün, tüm dünyada 8 mart Dünya kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile geçtiğimiz günlerde kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü bir kez daha tebrik ediyorum. Yaşamımızın, doğumdan ölüme kadar olan her anında kadınlar vardı. Her an varlıklarıyla bizleri onurlandırırlar. İhtiyacımız olduğunda desteklerini bizlere esirgemeyen kadınlardır. Bizleri doğuran, dünyaya getiren, eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgiyi, şefkati, merhameti karşılıksız olarak bizlere veren kadınlarımızdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunda milli mücadele yıllarında odak noktasında olanlar kadınlarımızdır. Modern ve çağdaş günlere gelmemizde kadınlar çok önemli günler üstlenmişlerdir. Bizler milli kültürümüz, örfümüz, adetimiz inancımız gereği her alanda kadınların hakkını ve hukukunu korumak zorunda olduğumuzun bilincinde olmalıyız. Akhisar adliyesi olarak kadına karşı şiddetin önlenmesi ve bu konuda yapılacak mücadelede Akhisar ilçemizde bir kısım çalışmaları gerçekleştirdik. Adli teşkilat olarak Akhisar merkez adliyesi, Gölmarmara ilçesinin bizlere bağlı olması, Soma, Kırkağaç ve Gördes adliyelerimiz bünyesinde Cumhuriyet savcılarımız ile birlikte hep bir araya geldik. 6284 sayılı kanun ve bu kanunun uygulanmasıyla ilgili olarak çıkarılışmış olan yönetmenliğin uygulanması hususunda çeşitli vesilelerle konferans ve seminerler düzenledik. Kadına karşı şiddetin önlenmesinde çok önemli odak noktasında yer alan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğü yetkilileriyle bir araya geldik. Ve birlikte farkındalık oluşturmak bu konuda alınması gereken önlemlerin nelerden olduğunu değerlendirmek üzere çalışmalar gerçekleştirdik. Akhisar Adliyesinde Cumhuriyet Başsavcılığımız kayıtlarına göre 260 çıvarında kadına karşı şiddet uygulamasıyla ilgili koruma tedbiri uygulanmakta ve takip edilmektedir. Geçtiğimiz yıllarla karşılaştırdığımızda gelinen son nokta, bu konuda kurumlarımız arasında koordinasyonun iş birliğinin sağlandığı, başta Cumhuriyet Başsavcılığımız olmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Jandarma komutanlığımız ve diğer kurum ve kuruluşlarla, yine sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu şiddetin en asgari seviyeye indirildiğini görmekte ve müşade etmekteyiz. Bundan sonrada 6284 sayılı kanun ve bununla ilgili olarak çıkarılmış olan yönetmelik ve diğer yasal mevzuat çerçevesinde kadına karşı şiddetin önlenmesi ve sonlandırılması için hukukçular olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bir kez daha toplumumuzda şiddetin olmadığı, hele hele kadınlara karşı şiddetin, tartışma konusu olmadığı günlerin inşallah geleceğini ümit ediyorum diyerek sözlerine son verdi.

Gecede Stüdyo Özge Kadir Boz tarafından hazırlanan, Metin yazarı ve seslendiren Av. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Tasarım ve Kurgusu Elif Şat, Yönetmen Mirkan Turhan’ın hazırladığı 10 dakikalık “ Ben Kadınım”  kısa film salonu dolduran davetli ve izleyiciler tarafından çok beğenildi.

Gecede Kadın dostu İşletme TYH Tekstil adına Dilek Çetinkaya, “Ben Kadınım” kısa film Metin yazarı ve seslendiren Av. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Kadına Şiddetine Hayır Diyen Esnaf ödülü Ferdi Deren, Yılın Kadın Emekçisi ödülü Çiftlik İşletmecisi Elvan Sevim, Akhisar Musiki Derneği Şefi TRT Ses sanatçısı Turgay Kızıltuğ’a  plaketleri  Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, ilçe Emniyet Müdürü Engin Pınar ve Kent Konseyi Başkanı Hüsnü Kahraman tarafından verildi.

Gecede sahne alan Akhisar Gençlerbirliği Spor Kulübü Halk oyunları ekibinin gösterilerinden sonra, Akhisar Musiki Derneği Şefi TRT Ses Sanatçısı Turgay Kızıltuğ, Akhisarlı Müzik Öğretmeni Nur Demir ve 4 kişiden oluşan mini Koro’nun seslendirdiği bir birinden güzel eserler müzik severlerin kulağının pasını sildi. 

Gecenin sonunda  Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Pınar Güney ve arkadaşları, Akhisar Musiki Derneği Şefi TRT Ses Sanatçısı Turgay Kızıltuğ, Akhisarlı Müzik Öğretmeni Nur Demir ve 4 kişiden oluşan mini koristler Mine Genç, Çağla Kocabaş, Canan Kuzulu ve Müge Genç’e birer buket çiçek verdiler.  

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız