KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Kanser Hastalarına Kefir Önerisi

Kanser Hastalarına Kefir Önerisi

16 Ağustos 2016 Saat: 16:32
Kanser Hastalarına Kefir Önerisi
Kanser Hastalarına Kefir Önerisi
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

Kanser Hastalarına Kefir Önerisi

Haber Merkezi - MHA

Manisa Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, hastalarına mayalanmış (fermente) bir süt içeceği olan kefir önerisinde bulundu. Kefirin kan kolesterolü, laktoz intoleransi, kanser, diyabet, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi hastalıkları ve bağırsak mikroflorası anemileri gibi birçok rahatsızlık üzerine olumlu etkisi olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uysal, “Kefir kökenini Kafkaslardan alan fermente bir süt ürünüdür. Karnıbahır, patlamış mısır görünümünde yumuşak beyaz veya sarımtırak renkte düzensiz partiküllerdir. Kefir içerisinde birçok yararlı mikroorganizmaları barındırır. Sevinç iksiri, gençlik iksiri olarakta bilinmektedir” dedi.

METAL DEĞDİRMEYİN UYARISI

Hazırlanışı hakkında bilgi veren Uysal, “Yaklaşık bir kilo süte ceviz büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir. Kefir yapmak için ılık sürünüzü cam kavanoza alınız içerisine kefir mayasını ilave edip 24 saate yakın bekletiniz. Kefir mayalandıktan sonra yoğurt kıvamında yoğun bir hal alıyor. Mayalandıktan sonra plastik süzgeç yardımı ile süzdüğünüzde hem kefir mayanız hazır oluyor hem de kefir içilecek kıvama gelmiş bulunmaktadır. Kefir yaparken dikkat etmemiz gereken en iyi nokta metal hiçbir ürünü değdirmemek olmalıdır. Çünkü yararlı maddelerin kaybolmasına neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

“GÜNLÜK CALSİYUM MİKTARININ YÜZDE 30’UNU KARŞILIYOR”

Kefirin sağlık üzerine etkisi ile ilgili yapılmış birçok çalışma mevcut olduğunu kaydeden Uysal, “Halk sağlığı kapsamında değerlendirildiğinde kan kolesterolü, laktoz intoleransi, kanser, diyabet, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi hastalıkları ve bağırsak mikroflorası anemileri gibi birçok rahatsızlık üzerine olumlu etkisi vardır. Yarım yağlı sütten yapılmış 1 su bardağı kefir yaklaşık 120 kalori olup günlük alınması gereken calsiyum miktarının da yüzde 30’unu karşılamaktadır. Özellikle sindirim sistemi, bağışıklık sistemi kabızlık ile ilgili rahatsızlığı olan kişilerin günde bir su bardağı kadar kefiri tüketmesi mutlaka gereklidir” dedi.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız