KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Yaşam

KEKLİKLERİ DOĞAYLA BULUŞTURDULAR

KEKLİKLERİ DOĞAYLA BULUŞTURDULAR

22 Nisan 2014 Saat: 00:19
KEKLİKLERİ DOĞAYLA BULUŞTURDULAR
KEKLİKLERİ DOĞAYLA BULUŞTURDULAR
DAYIOĞLU KASABI

Manisa Şehzadeler ilçesinde bulunan Gazi Eğitim Kurumları’nda okuyan öğrenciler, 2013 yılında ekolojik dengenin korunmasına destek olmak amacıyla Doğal Yaşamı Destekleme Projesi gerçekleştirmişti.

Proje bu yıl da devam etti. Yaklaşık 20 öğrenci yetiştirdikleri 20 keklik ve 10 bıldırcını Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Spil Dağı Milli Parkı’nda doğayla buluşturdular. Doğa sevgisini bizzat yaşayan öğrencilerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Doğa sevgisini yaşayarak öğrenen Manisa Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, Milli Parklar Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Keklik Yetiştirme Projesi kapsamında okullarında besledikleri keklik ve bıldırcınları doğa ile buluşturmak üzere Spil Milli Parkında bir araya geldiler. Havanın da güzelliğini fırsat bilen okul yönetimi, öğrenciler ve bazı veliler Spil dağında doğanın tadını çıkardılar.

Ekolojik dengenin koruması amacıyla başlattıkları projenin son evresi olarak öğrenciler yetiştirdikleri kuşları doğaya bırakmak için Spile çıktı. Keklik ve bıldırcın yumurtalarının kuluçka makinesinde oluşumundan, doğuşlarına kadar tüm evrelerini izleyen öğrenciler, kendi yetiştirdikleri kuşları doğaya bıraktılar. Ellerindeki kutularda taşıdıkları kuşları doğa ile buluşturan öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi.

Projede Öğrencilere eşlik eden Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, güzel bir etkinliği gerçekleştirdiklerini dile getirerek şunları söyledi.  “Gazi Eğitim Kurumunda okuyan öğrenciler Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretme istasyonundan getirdiğimiz yaklaşık 40 yumurtaya güzel bir şekilde baktılar ve doğaya salıyorlar. Kıymetli öğrencilerimizin bu çalışması bundan sonrada devam edecek. Çünkü bu keklikler buraya adapta olup, bundan sonra kendileri yavru yapacaklar. Dolaysıyla öğrencilerimizin bu çalışması Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma. Çünkü doğa bilinci kitapla okutarak yetmiyor, bunları öğrencilere birebir göstererek, içinde olarak öğretmemiz gerekiyor. Bu da bunun canlı bir örneği.  Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onlar artık birer doğa elçisidir. Doğa dostu oldular. Onların sayesinde bizim gücümüz biraz daha artmış oldu. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu

Proje sorumlusu olan Gazi Eğitim Kurumları Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serdal Battal, “2013 yılında hayata geçirdiğimiz Doğal Yaşamı Destekleme Projemize Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ikinci kez destek verdi. Manisa’da Spil gibi bir yerde böyle bir çalışmayı yaptığımızdan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu. Daha sonra hep birlikte keklikleri ve bıldırcınları doğaya bıraktılar.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız