KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Kıbrıs’ın 2. Cumhurbaşkanı Talat, “Kıbrıs Sorunu Bir Dünya Sorunudur”

Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD) nin davetlisi olarak Konferans vermek üzere Akhisar gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat ziyaretinin ilk gününde Akhisar Müzesini, tarihi yerlerin

21 Aralık 2014 Saat: 19:45
Kıbrıs’ın 2. Cumhurbaşkanı Talat, “Kıbrıs Sorunu Bir Dünya Sorunudur”
Kıbrıs’ın 2. Cumhurbaşkanı Talat, “Kıbrıs Sorunu Bir Dünya Sorunudur”
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD) nin davetlisi olarak Konferans vermek üzere Akhisar gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat ziyaretinin ilk gününde Akhisar Müzesini, tarihi yerlerini, gezdi, Keskinoğlu Şirketler Gurubunun Tavvuk Restoranında öğle yemeği yedi, Ravika köyünü ve antika araba müzesini gezdi. Talat Tepe Mezarı antik kalıntılarında yaptığı açıklamada, “ Yarın konferansta çok detaylı değineceğim ama, Kıbrıs sorunu, ne Türkiye’nin, ne Yunanistan’ın, ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin, nede Rum kesiminin sorunudur. Kıbrıs sorunu bir dünya sorunu olmuştur.” Dedi.

Bir günce Akşam Kıbrıs’tan Türkiye’ye özel olarak AKGİAD’ın davetlisi olarak gelen Mehmet Ali Talat ve eşi, bu gün ilk olarak Restore edilen Tarihi Kasaphane de Zeytin-Zeytinyağı butik müze ve kafe olan Olea’da dernek yönetimi, üyeleri ve basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya kaymakam Kaan Peker ve Emniyet Müdürü Engin Pınar’da katıldı. Butik Zeytin-Zeytinyağı müzesini, Arkeolojik ve Etnografik Akhisar Müzesini ve Tepe Mezarı tarihi kalıntılarını gezdi. Gezilerde Akhisar Tarihi için kitaplar yazmış öğretmen Mustafa Kuzucuk geniş bilgiler verdi. Talat ve eşleri ile AGİAD yönetici ve üyeleri Keskinoğlu Tavvuk Restoranlar zincirin Kayalıoğlu mahallesi sınırları içindeki ilk lokantasındah verilen öğlen yemeğine katıldı. Buradan Keskinoğlu şirketler gurubunun kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun Yunanistan’ın doğduğu Köy olan Ravika’nın bire bir aynısının bulunduğu Ravika köyünde, ve Keskinoğlu ailesinin Antika araba müzesini gezdi.

Mehmet Ali Talat, “Akhisar' da beni davet eden Akhisar Genç İşadamları derneği ve sayın kaymakam ve emniyet müdüründen büyük misafirperverlik gördüm. Akhisar’la Kıbrıs’ın birbirine benzerlikleri çok fazla. Özellikle zeytin ve zeytinyağı açısından hiçbir farklılık yok. Akhisar ve İzmir ve Ege bölgesi sanki Kıbrıs. Yarınki konferansta Akhisarlılar ile çok daha geniş iletişim içinde buluşacağız.” Dedi.

Mehmet Ali Talat, yarın akşamki “ Tarih Perspektifinde Türkiye-Kıbrıs ilişkileri” konferansından önce, Kaymakam Kaan Peker’i, belediye başkanı Salih Hızlı’yı makamlarında ziyaret edecek. Merkez parktaki Şehir Gazinosunda halkla bir araya gelecek, Ticaret ve Sanayi odası ziyaretinden sonra özel bir zeytin işletmesinde incelemelerde bulunacak, AKGİAD lokalinde yönetim kurulu üyeleri ile sohbet edecek.


 


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız