KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Asayiş

Komşuya Roketatarlı Saldırı!

Komşuya Roketatarlı Saldırı!

23 Haziran 2016 Saat: 16:23
Komşuya Roketatarlı Saldırı!
Komşuya Roketatarlı Saldırı!
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Komşuya Roketatarlı Saldırı!

Haber Merkezi - MANİSA

İzmir'in Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik roketatarlı saldırı düzenlenmesinin ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesinde güvenlik önlemleri alındı. İlçede kamu kurumları ve emniyet binalarının etrafında güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Bayındır Emniyet Müdürlüğü ile lojmanlarının hedef alındığı saldırıda, Potamaz tepesinden teröristler tarafından peş peşe ateşlenen 3 roket hedefini bulmadı. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldıra, güvenlik güçleri birden fazla olduğu düşünülen teröristleri yakalayabilmek için havadan ve karadan geniş çaplı operasyon başlattı. 
Olay gece 23.40 civarında yaşandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Potamaz tepesi diye anılan bölgeden teröristlerce kısa aralıklarla peş peşe 3 roket ateşledi. Teröristlerin hedefinde üst katları lojman olarak kullanılan Bayındır Emniyet Müdürlüğü binası vardı. Ateşlenen roketlerden biri Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 30 metre uzaklıktaki İnkilap Sokak'ta bulunan Fatih Cengiz’e ait bir depoya, diğer ikisi ise Semih Parmaksız’a ait iki katlı evin çatısı ile inşaat halindeki boş daireye isabet etti. 
Toplam 6 kişilik Parmaksız ailesinin evlerinin camları kırılırken, evin çatısında hasar meydana geldi. Patlamayla birlikte büyük panik yaşayan Parmaksız ailesi can havliyle kendilerini dışarı attı. Gözyaşlarına boğulan ailenin en yaşlı üyesi 80 yaşındaki Türkan Parmaksız ise korkudan baygınlık geçirdi. Yaşlı kadına ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan olay Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli yaptı. 
Ev sahibi Semih Parmaksız, saldırıda büyük bir şans eseri ailesine zarar gelmediğini belirterek, “Evde patlama meydana geldiğinde bilgisayarda oyun oynuyordum. Büyük bir patlama ile ev deprem oluyormuşcasına sarsıldı. Kendimiz dışarıya zor attık. Biraz sakinleşip olayı araştırdığımda boş dairenin içindeki roket parçasını gördüm. Muhtemelen çatıyı ve duvarı delip geçen sevk fişeğiydi” dedi.  
BÖLGEDE HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

Patlamaların ardından, güvenlik güçleri İnkilap Sokak’ı kordon altına alarak güvenli bölge oluşturuldu. İzinde olduğu öğrenilen İlçe Kaymakamı Barboros Baran ile yerine vekaleten bakan Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.  İzmir’den gelen bomba uzmanları olay yerinde detaylı incelemelerde bulundu. İzmir polisine ait gece görüşlü ve termal kameralarla donatılmış polisi helikopteri operasyonlara havadan destek verdi. Helikopter, yerdeki birimlerin de yardımıyla “lazer” yöntemiyle ateş edilen noktayı belirledi. Geniş kapsamlı operasyona, Bayındır Polisi ve Jandarması ile birlikte ilçeye sevk edilen özel harekat polisleri katıldı. Yaşanabilecek olumsuzluklar düşünülerek zırhlı araçlarla birlikte TOMA takviyesi yapıldı.  
HALK GECEYİ UYKUSUZ GEÇİRDİ

Patlamaların ardından olay yerine akın eden Bayındırlıları sakinleştirmek kolay olmadı. İlçenin önde gelen isimlerinden Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar ile AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, vatandaşı sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti. 
Bir grup vatandaş, “Yakın zamana kadar her gece Potamaz mevkiinden makineli tüfek sesleri geliyordu. Polise ihbarda bulunduk. Bize, ‘Merak etmeyin araştırıyoruz’ dediler” şeklinde konuştular. 
BEYAZ RENKLİ OTOMOBİL ALARMI

İddiaya göre, güvenlik güçlerinin operasyonları sürerken, bir vatandaşın ihbarı ise heyecana neden oldu. Olaydan hemen sonra, ilçeye 7-8 km uzaklıktaki Çatal mevkiinde Diyarbakır plakalı bir otomobilden inen bir şahıs heyecan dolu bir ifadeyle ismi açıklanmayan vatandaşa Selçuk’a nasıl gidebileceğini sordu. Bayındır’daki patlamalardan sonra haberdar olduğu öğrenilen vatandaş ise durumu hemen polise bildirdi. Beyaz renkli şüpheli otomobilin 23.47 civarında Bayındır yönünden gelerek Tire’ye girdiği belirlendi. Mobese kameralarının incelemelerinde şüpheli otomobilin aynı gün onlarca kez Tire’ye giriş çıkış yaptığı anlaşıldı. Güvenlik güçleri şüpheli otomobilin peşine düşerken, çevre il ve ilçelerin giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemleri arttırıldı.


Akhisar Haber - Akhisar Haberleri - Manisa haberleriAkhisar Haber - Akhisar Haberleri - Manisa haberleriAkhisar Haber - Akhisar Haberleri - Manisa haberleriAkhisar Haber - Akhisar Haberleri - Manisa haberleri

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız