KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Ekonomi

Konut Kredisi Faiz Oranını İndiren Bankalar

Konut Kredisi Faiz Oranını İndiren Bankalar

11 Ağustos 2016 Saat: 23:08
Konut Kredisi Faiz Oranını İndiren Bankalar
Konut Kredisi Faiz Oranını İndiren Bankalar
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

Konut Kredisi Faiz Oranını İndiren Bankalar

Haber Merkezi

TEB, Ziraat Bankası, DenizBank, Şekerbank, Vakıfbank, Halkbank, Vakıf Katılım, Abank, Kuveyt Türk, Finansbank, Garanti ve Akbank faiz indirimine gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oldukça uzun bir süredir faiz oranlarının indirilmesi konusunda Merkez Bankası ve bankalara çağrı yapıyordu. 2016 yılında Merkez Bankası tam 4 kez faiz indirimi gerçekleştirdi. Ancak bankalar konut kredisi faizlerinde beklenen indirimi bir türlü yapmıyordu.

Emlak Konut GYO ile GYODER'in sunduğu kampanyalar doğrulduğunda firmalar kendi bünyelerinde faizleri 0,7'ye çekti. Bunun üzerine konut projelerinde ciddi bir talep ve satış yaşandı. Ağustos'ta başlayan kampanya kapsamında henüz ayın ortasına gelmeden 1500'den fazla konut ve dükkan satıldı.

Bunun üzerine dün ilk olarak Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), faiz indirimi yaptığını duyurdu. Arkasından Ziraat Bankası, DenizBank, Şekerbank, Vakıfbank, Halkbank ve Vakıf Katılım konut kredisi faiz oranlarını indirdi.

İşte konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar;

TEB konut kredisi faiz oranı:

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi faiz oranlarını 1 yıldan 10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,99'a indirdi. Konut kredi faiz oranını ilk indiren banka olan TEB, en uygun faizle kredi veren bankalardan biri oldu. Banka ayrıca evraklarını tamamlar tamamlamaz müşterilerine 3 saat içinde kredi başvuru sonucunu bildiriyor.

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı:

'Bugünün evini yarına bırakma!' diyen Ziraat Bankası, 10 Ağustos itibariyle konut kredisi faiz oranını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90'a, 61-120 ay vadelerde ise 0,95'e indirdi.

Denizbank konut kredisi faiz oranı:

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank olarak faiz oranlarını düşürdüklerini belirtti. Ateş, "Konut kredi faiz oranlarını 2 yıla kadar olan vadede yüzde 0,89'a, 5 yıla kadar yüzde 0,99'a indirdik" dedi. Denizbank'ta 5 yıl yani 60 ayın üzerindeki vadelerde faiz yüzde 1'in üzerine çıkıyor.

Şekerbank konut kredisi faiz oranı:

Şekerbank'ın bugünden (11 Ağustos) itibaren geçerli olacak faiz indirimi 60 aya kadar olan vadeyi kapsıyor. Şekerbank, farklı vadelerde uygulanacak indirimle konut kredisi faiz oranını 1-24 ay vadelerde 0,89'a çekerken, 25-60 ay vadelerde ise 0,99 olarak belirledi. Şekerbank'ta da 60 ay vade üzerine çıkıldığında faiz oranı 1'i üzerinde seyrediyor.

Vakıfbank konut kredisi faiz oranı:

Müşterilerine “SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi” kampanyası sunan Vakıfbank, bu kampanya çerçevesinde faizlerde indirim yaptı. Vakıfbank, 3-12 ay vadede yüzde 0,80, 13-36 ay vadede yüzde 0,88, 37-60 ay vadede yüzde 0,90 ve 61-120 ay vadede ise yüzde 0,95 faiz oranı uyguluyor. Vakıfbank müşterilerine sabit taksitli, artan taksitli, azalan taksitli, ara ödemeli veya esnek ödemeli seçenekleri sunuyor.

Halkbank konut kredisi faiz oranı:

Halkbank konut kredisi paketini, yeni satın alınacak konutlar için kullanılacak oup üst sınırı 1 milyon TL olarak açıkladı. Konut kredisi faiz oranında indirime giden Halkbank'ta 1-24 ay için yüzde 0,80'e, 25-48 ay için yüzde 0,89'a, 49-60 ay için yüzde 0,90'a ve 61-120 ay için yüzde 0,95 faiz uygulanıyor.

Vakıf Katılım konut kredisi faiz oranı:

Birbiri ardına konut kredisi faiz indirimine giden bankalar arasına Vakıf Katılım da eklendi. Vakıf Katılım 0-24 ay aralığında 0,80 faiz, 25-60 ay aralığında 0,88 faiz, 61-120 ay aralığında ise 0,93 faiz oranları ve esnek ödeme seçenekleriyle müşterilerine daha avantajlı oranlarla kredi kullandırmayı hedefliyor.

ABank konut kredisi faiz oranı:

ABank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezin Erken, Abank olarak konut kredisi faizinde indirime gittiklerini açıkladı. ABank, 24 aya kadar konut kredisi faiz oranını yüzde 0,89'a, 24-60 ay aralığında ise faiz oranını yüzde 0,99'a indirdi.

Kuveyt Türk konut kredisi faiz oranı:

Türkiye'de "sağlam bankacılık" modelini uygulayarak faaliyet gösteren Kuveyt Türk, 0-24 ay vadelerde faiz oranını yüzde 0.89'a, 24-60 ay vadelerde faiz oranını yüzde 0,99'a indirdi. Kuveyt Türk'te 60 ay üzeri vadelerde konut kredisi faiz oranı yüzde 1'in üzerine çıkıyor.

Finansbank konut kredisi faiz oranı:

Finansbank konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Banka, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0.99'a kadar düşürdü. Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, “Faiz oranlarında yaptığımız indirim ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmayı hedefledik” dedi.

Garanti konut kredisi faiz oranı:

Mortgage Uzmanı Garanti, ev sahibi olmak isteyen müşterileri için konut kredisi faiz oranını düşürdü. Garanti Bankası, 24 aya kadar faiz oranını yüzde 0,95 olarak belirken, 24-60 ay aralığında konut kredisi faiz oranını 0,99'a indirdiğini açıkladı.

Akbank konut kredisi faiz oranı:

Bankalar ardı ardına konut kredi faizlerini düşürürken bir indirim haberi de Akbank'tan geldi. Akbank, 60 aya (5 yıl) kadar konut kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 0,99'a indirdiğini açıkladı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız