KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Sağlık

Kurtuluş, Çiçek Aşısı Haberi Hakkında Açıklama Yaptı

Kurtuluş, Çiçek Aşısı Haberi Hakkında Açıklama Yaptı

15 Haziran 2016 Saat: 13:04
Kurtuluş, Çiçek Aşısı Haberi Hakkında Açıklama Yaptı
Kurtuluş, Çiçek Aşısı Haberi Hakkında Açıklama Yaptı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Kurtuluş, Çiçek Aşısı Haberi Hakkında Açıklama Yaptı

Akhisar Metronom Habert Ajansı - MHA

Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, her yaşta ve her cinste kişilerde görülen bulaşıcı çiçek hastalığı aşısının sağlık merkezlerinin stoklarında kalmadığı, bu konuda yalnızca Manisa'nın değil, tüm Türkiye'nin tehlike altında olduğu şeklindeki açıklamaları ülkeyi karıştırdı. Kurtuluş'un bu açıklamalarına cevap Türkiye Halk Sağlığı Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan'dan geldi. Şencan; "Bugün su çiçeği ile ilgili çıkan haber yanlış bilgiler içermekte olup gerçeği yansıtmamaktadır. Özellikle Çiçek Hastalığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1977 yılından itibaren görülmemekte olup, bu hastalığa karşı da rutin uygulamada aşı yapılmamaktadır" dedi. Bu haberlerin ardından Manisa Eczacılar odası Başkanı Burçin Kurtuluş basında çıkan çiçek aşısı ile ilgili haberin gerçeği yansıtmadığı ve sadece bir ifade eksikliğinden kaynaklandığına dair basına açıklama yaptı. Kurtuluş 1970 – 80 li yıllarda tükenmiş bir hastalık tekrardan ortaya çıktı gibi bir ifade oluştuğunu böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtip, böyle bir yanlış anlaşılma nedeni ile vatandaşlarımızdan şahsım adına özür diliyorum dedi.

STOKLAR İLE İLGİLİ TÜRKİYE VE MANİSA GENELİNDE SIKINTI YOK

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ziya Tay ise "Sayın Eczacılar Odası Başkanımızla vatandaşlarımız tarafından yanlış anlaşılmaması için basında çıkan haber konusunda açıklama yapma gereği hissettik. Çiçek hastalığı en son 1977 yılında Somali'de görülmüştür. 1980 yılında Çiçek hastalığı mikrobu dünyadan arındırıldığı için dünya sağlık örgütü (DSÖ ) tarafından uygulamadan kaldırmıştır. Öncelikle burada kastedilen Su çiçeği hastalığıdır ve haber yanlış yapılmıştır. Su çiçeği konusunda da sağlık bakanlığımız gelişmiş dünya ülkelerinde olduğu gibi bir aşı takvimi uygulamaktadır. Bunlardan birisi olan ve daha önce yapılmayan Su çiçeği aşısı 2013 yılında aşı takvimine girmiş, O günden bu güne 12 ayı dolduran bütün çocuklarımıza su çiçeği aşısı rutin olarak yapılmaktadır. İlimizde ayda yaklaşık 1580 doz su çiçeği aşısı yapılmaktadır. Bütün Aile Sağlığı Merkezleri ile Toplum sağlığı merkezlerinde ve Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü deposunda yeterli miktarda Su çiçeği aşısı stoğu bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda endişe etmesine gerek yoktur. An itibari ile 3851 doz su çiçeği aşısı elimizde mevcuttur. Buda ihtiyacı karşılamaya yeterli bir sayıdır. Stok eksikliği diye bir sorun veya sıkıntı hem Manisa’da hemde Türkiye genelinde yoktur’’. Dedi. Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş Çiçek aşısı ile ilgili aşının yokluğu konusuda yaptığı açıklama haberi hakkında ise ‘’ 1970 – 80 li yıllarda tükenmiş bir hastalık tekrardan ortaya çıktı gibi bir ifade oluştuğunu böyle bir durum söz konusu değildir , böyle bir yanlış anlama nedeni ile vatandaşlarımızdan şahsım adına özür diliyorum’’ dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE BİR EKSİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Türkiye ve Manisa genelinde Suçiçeği aşısı sıkıntısı yaşandığına dair çıkan haber ile ilgili ise ‘’Yanlış anlaşılan bir demeç, biz genel derken kastımız ecza depolarımız ile ilgili idi. İlgili aşıyı Biz çalıştığımız depolarda bulmakta zorluk çektiğimizi belirtmek istedik.

BİZ HALK SAĞLIĞINI DÜŞÜNEN İŞİN TİCARİ BOYUTUNU GERİLERE ATAN BİR MESLEK GRUBUYUZ.

Tahminimce Bunun sebebi de siparişlerin yıllık olarak verilmesi nedeniyle yılın ortası ve sonlarına doğru yaşanılan bir durum olarak ortaya çıkıyor olmasıdır. Müdürümüz de ifade ettiler, su çiçeği aşısı sağlık merkezlerinde vurulabilen aşı kapsamında gözüküyor. Biz sadece halk sağlığını düşünen halkın sağlığıyla ilgilenen, işin ticari boyutunu çok gerilere atan bir meslek grubuyuz. O yüzden demecin eksikliğinden ve yanlışlığından ben şahsım adına özür diliyorum. Şu anda halkımız bundan dolayı bir tedirginlik yaşamasın çiçek dediğimiz bir hastalık yine müdürümün ifade ettiği gibi yok. Zaten su çiçeği dediğimiz hastalık konusunda da bizler bulmakta zorluk çeksekte sağlık merkezlerinde olduğunu açıkça ifade ettiler. Tabiki bulmakta zorluk çektiğimiz ilaçlar olabiliyor ama bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda imzalanan protokollerle bu adetler düştü. Bazı antipiskotik ilaçlarda kendi depolarımızda bulma zorluğu yaşıyoruz ama onlarında muadilleri ile çözüm sunulabiliyor. Ben basında çıkan Böyle bir talihsiz açıklamadan dolayı yine halkımızdan ve yetkililerden şahsım adına özür diliyorum . Böyle bir edilginlik ve sıkıntı şu anda yoktur dedi.

 Kaynak : manisahaberleri



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız