KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

LÜTFEN BİRAZ İLGİ VE SAYGI

LÜTFEN BİRAZ İLGİ VE SAYGI

28 Nisan 2015 Saat: 10:37
LÜTFEN BİRAZ İLGİ VE SAYGI
LÜTFEN BİRAZ İLGİ VE SAYGI
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Akhisar’da 3 tane mezarlık var. Suyolu, Karahöyük dağı ve çevre yolunun yanındaki Şehir Mezarlığı, en eski, şehrin tam içinde kalan Hacıishak Mahallesi sınırları içinde Küçük Sanayi bölgesi sınırında bulunan Reşatbey mezarlığı. Kentin ortasında kalan en eski Reşatbey mezarlığının bakımsızlığının yanında, özel itina gösterilmesi gereken istiklal savaşı gazileri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının mezarlarını görenler, “Lütfen biraz ilgi saygı” diyorlar.

Bir ada olan Reşatbey mezarlığının, Hacıishak Mahallesi sakinlerinin evlerinin bulunduğu cephede, mezarlığın çevre duvarları yol ile aynı seviyede ve çevre duvarları üzerinde bulunan tel örgüler yıkıldığı için mezarlık mahalle sakinlerinin çocuklarının adeta oyun yerine dönüyor. Mezarlığa adını veren Türkiye’de sadece 25 kişide bulunan, Yeşil-Kırmızı kurdeleli İstiklal Madalyasına sahip, hem istiklal savaşına katılan ve ilk Mecliste Saruhan Mebusu olarak görev yapan Reşatbey’in, yine istiklal Savaşına katılan İstiklal Madalyalı Murat Tolun’un, İstiklal Savaşında Akhisar cephesinde savaşa katılan Erzurum’lu Akhisar’da vefat eden Emekli Tuğbay İsmail Hakkı Yalap’ın, İstiklal Madalyası olan Akhisar’ın imarında büyük hizmetleri olan 1920 yıllarda ilk belediye başkanlığı yapan İsmail Bahri Tirelioğlu’nun, TBMM 11. Dönem milletvekilliği yapmış İhsan Yalkın’ın da mezarları bulunuyor.

Emekli Tuğ General Cüneyt Kavuncu’nun Akhisar’ da Hava Meydan ve Garnizon komutanlığı yaptığı yıllarda, belediyenin de desteği ile istiklal savaşına katılan, Reşatbey, Murat Tolun ve ilk belediye başkanı İsmail Bahri Tirelioğlu’nun özgeçmişlerini mermerlerin üzerine ziyaretçilerin bilgilenmesi için yazdırmıştı. Emekli Tuğbay İsmail Hakkı Yalap’ın kırılıp parçalanan mezar taşını ve mezarının bakımını yaptırmıştı. Reşatbey’in Mezar taşındaki eski Türkçe yazının Türkçesini de ayrıca özgeçmişini ihtiva eden mermer levha mezar taşının bir cephesine konmuştu. Bu mermer ne yazık ki kısa zamanda iki parça olarak kırılmış yıllardır yere konmuş vaziyette bulunuyor. 2015 yılına kadar Akhisar Belediye yetkililerine devamlı söylenmesine rağmen, bakımı bir türlü yapılmadı. Mezarlıkların Büyükşehir Belediyesine geçmesinden sonra Büyükşehir Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri’ye de söylenmesine rağmen bir türlü sonuç alınmadı.

Şehrin merkezinde bulunan Reşatbey mezarlığındaki ahrete intikal etmiş yakınlarını ziyarete gelenler, özellikle Akhisarlı vatanı için çarpışmış, ve hizmet etmiş kişilerin mezarlarının özel olarak bakımının yapılmasını isteyip, “Lütfen biraz ilgi ve saygı” derlerken, mezarlarının bakımını yapmayan aileleri de atalarına sahip çıkmaya davet ediyorlar.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız