KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Eğitim

LYS'de İlk Binde 36 Manisalı yer aldı

LYS'de İlk Binde 36 Manisalı yer aldı

9 Temmuz 2014 Saat: 11:15
LYS'de İlk Binde 36 Manisalı yer aldı
LYS'de İlk Binde 36 Manisalı yer aldı
DAYIOĞLU KASABI

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü, LYS’de Manisa’dan Türkiye genelinde ilk bine giren 36 öğrenci için ödül töreni düzenledi. Törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş, “Öğrencilerin 4 yılı sınav stresi altında geçiyor. Zor şartlar altında yaşıyorlar. Umarım daha farklı değerlendirme sistemlerine geçebiliriz” dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteye girişte son basamak olan LYS sınavında Manisa’dan ilk bine giren 36 öğrenciyi onurlandırmak için Eğitim Araçları Salonu’nda ödül töreni düzenledi.

Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, ilçe kaymakamları, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, “Manisa’da 2013- 2014 Eğitim- Öğretim yılında 14 bin 212 öğrencimiz mezun olmuştur. Mezun olan öğrencilerimiz LYS sınavında çeşitli başarılar elde ettiler. Manisa’dan Türkiye genelinde ilk bine giren 36 öğrencimiz için bu ödül törenini hazırlamak istedik. İstatistiklere göre fen lisesinde okuyan öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu tür ödül törenleri, gençleri sınavlara daha da motive ve teşvik edecektir” dedi.Öğrencilerin 4 yıl boyunca stres altında kaldıklarını ve bu yüzden sınav sisteminde değişiklik yapılması gerektiğini dile getiren Vali Erdoğan Bektaş, “Öncelikle, sınavda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu sınavlar çocuklarımız için çok önemli. Öğrencilerin 4 yılı sınav stresi altında geçiyor. Gerçekten zor şartlar altında yaşıyorlar ve sınavlara çalışıyorlar. Umarım daha farklı değerlendirme sistemlerine geçebiliriz. Bizim uyguladığımız sistemi uygulayan gibi, uygulamayan yerler de var. Çocuklarımızı yormayacak, daha geçerli bir performans değerlendirme sistemine ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler Vali Bektaş ve beraberindekiler tarafından altın, flash bellek, kitap ve madalya takdim edildi. Ayrıca okul müdürlerine ise teşekkür belgesi takdim edildi. İlk bine giren 36 öğrencinin isimleri ise şöyle: “Onur Yılmaz, Süleyman Taşkın, Kübra Özbek, Mustafa Avcu, Gürsel Kavlak, Samim Türkmen, Kaan Özgen, Seda Özlem Bakar, Mesut Güneş, Alperen Akarçay, Fatma Doymaz, Nurhitay Keskin, Yasin Kozak, Tayfun Aydın, Serçin Karakaş, Rabiye Gökçenur Gök, Alişan Güçlü, Pelin Kumcular, Nesli Köse, Pembe Gizem Özdil, Berfin Ece Akbulut, Tarık Çevik, Kübra Ergün, Harun Tosun, Beste Göksel, Hatice Ünlü, Sümeyye Tırpan, Melih Kaan İlginli, Şaden Karcı, Büşra Nur Şahin, Büşra Süzer, Firuze Elif Şahin, Özce Naz Şenan, Hatice Tuğba Akdağ, Rabia Zülal Bilge, Arife Betül Yenice.”

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız