KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Manisa Büyükşehir Kent İhtiyaçları Fuarı’nda

Manisa Büyükşehir Kent İhtiyaçları Fuarı’nda

17 Ekim 2014 Saat: 11:15
Manisa Büyükşehir Kent İhtiyaçları Fuarı’nda
Manisa Büyükşehir Kent İhtiyaçları Fuarı’nda
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İZFAŞ tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Kent Expo Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nın konuğu oldu. Fuarın açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, fuarın ana temasının kentsel dönüşüm olmasının önemine vurgu yaparak, “Belediyelerin de bu tür fuarlarda bir araya gelmesi, bilgi paylaşımı açısından önemlidir” dedi.

İZFAŞ tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Kent Expo Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı, törenle hizmete açıldı. Fuarın açılış törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından fuarın açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu yıl 2’incisi düzenlenen Kent Expo Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nda sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu fuarda yer almaktan da ayrıca memnun olduğumu belirtmek isterim. Manisa başta olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir ve Konya illerinden 60 firmanın yer aldığı bu fuar, biz yerel yöneticilerin gereksinim duyduğu ürün ve hizmetlere ulaşmamızda kolaylık sağlamaktadır. Fuarın bu yıl ki ana temasının da, tüm ülkemizi yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm olmasını, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak destekliyoruz” dedi.

Felaket öncesi önlem almaya kararlıyız

Manisa için kentsel dönüşüm konusuna önem verdiklerini ifade eden Başkan Ergün, “1. derece deprem kuşağında yer alan Manisa’mız için kentsel dönüşüm konusu önem taşımaktadır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bu konuda önemli çalışmalar yapmış ve Manisa’mızda Deprem Etüt Merkezini hayata geçirmiştik. Şehrimizin büyükşehir olmasıyla birlikte bu konuda daha büyük adımlar atmaya, herhangi bir doğal felaket yaşanmadan önlem almaya kararlı olduğumuzun bilinmesini isterim. Belediyelerin de bu tür fuarlarda bir araya gelmesi, bilgi paylaşımı açısından önemlidir. O açıdan tüm belediye başkanlarımıza böyle bir çağrıda bulunmanın önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Hedefimiz huzurlu bir Manisa inşa etmek

Tek düşüncelerinin yalnızca adıyla değil, 17 ilçesiyle Manisa’ya yakışır bir büyükşehir inşa etmek olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Bu düşünceden hareketle adımlarımızı doğru, kararlı ve günümüz teknolojik şartlarına uygun atıyoruz. İşte bu bağlamda Kent Expo Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nı önemsiyor, fuarın ana teması olan kentsel dönüşüm konusunu da benimsiyoruz. Tek hedefimiz insanlarımızın mutlu yaşadığı, depreme dayanıklı, ferah konutların olduğu, sosyal donatılarıyla huzurlu bir Manisa inşa etmektir. Bu noktada her imkanı yakından takip ediyor, günün şartlarına uygun çalışmaların araştırmasını yapıyoruz. Bu duygularla 2. Kent Expo Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyor, fuarın açılmasında emeği geçen başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Çift başlılık var

Başkan Ergün’ün ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu söz aldı. Kentsel dönüşüm uygulamalarında kullanılan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 73. maddesi ile ve 6306 sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'nun birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Cennetçeşme'de üzerinde 6 yıl boyunca çalıştığımız ve 5393 Sayılı Yasa ile uzlaşma noktasına geldiğimiz kentsel dönüşüm çalışmaları, 6306 Sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Yasası’na dayandırılarak bu bölgenin riskli alan edilmesiyle sekteye uğradı ve çalışmalarımız heba oldu. Diğer yerlerde "O mu daha fazla verir, bu mu daha fazla verir?", bir taraftan belediye, diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanki rekabet halindeymiş gibi iki başlılıktan öteye gitmedi. Bu yüzden birkaç yerin haricinde büyük bir adım atamadık. Büyükşehir Belediyesi çalışmasına rağmen atamadı. Ancak 'vazgeçtik, sürdürmüyoruz' anlamında konuşmuyorum. Biz bu işin altından kalkacağız" diye konuştu.

Belediyelerle firmalar fuarda buluştu

Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve davetliler, fuarı gezdi. Belediyelerin kullanabilecekleri iş makineleri, itfaiye araçları, temizlik malzemeleri ve araçları, toplu ulaşım araçları gibi A’dan Z’ye birçok ürün ve ekipmanın yer aldığı fuarda, Başkan Ergün ve Kocaoğlu, firma yetkililerinden bilgi aldı, araç ve ekipmanları inceledi. Açılışı gerçekleştirilen fuarın 19 Ekim Pazar gününe kadar devam edeceği belirtildi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız