KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

“Manisa Dendiğinde Akla Yunusemre Gelecek”

“Manisa Dendiğinde Akla Yunusemre Gelecek”

22 Nisan 2014 Saat: 00:25
“Manisa Dendiğinde Akla Yunusemre Gelecek”
“Manisa Dendiğinde Akla Yunusemre Gelecek”
DAYIOĞLU KASABI

Yunusemre ilçesine 8 ay önce atanan Kaymakam Yüksel Topal, Manisalı gazeteciler ile bir araya geldi. İlçenin kuruluş aşamasından söz eden Topal, belediyenin faaliyete geçmesi için zaman istedi.

Kaymakam Topal, bina bulma ya da belediye başkanı seçmeyle ilçe kurulmadığını söyleyerek, “Yunusemre ilçemiz ilçe kurum binalarıyla ve personeliyle birlikte büyük oranda oluştu. En azından Yunusemre’de çark dönmüş durumda. Vatandaşa istediği cevabı verir haldeyiz. Tabi yine de bir başkan ve kaymakamı atayınca ilçeyi kurmuş olmuyorsunuz. Bu diğer kurumlar için de geçerlidir. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki eskiye göre daha iyi olmak zorundayız. Eskiden vatandaş merkezde tek binada hizmet alırken şimdi iki farklı yerde hizmet alacak. Göreve geldiğimiz 7-8 aylık sıkıntılı süreci atlattık. Vatandaş eskiye oranla iyi hizmetler alacağını hissedecek. Devletin tüm imkânlarıyla vatandaşın yanında olduğunu bilecekler” dedi.

BELEDİYECİLİKTE YENİ ANLAYIŞ

Manisa kent merkezinin ikiye bölünüp Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerine ayrılmasıyla yeni bir yerel yönetim anlayışının hayata geçtiğini belirten Topal, “Yunusemre ilçesi kamu arazileri bakımından çok geniş bir bölge değil. Ama başka yerlerde sorun olan şeyleri burada yaşamadık. Bu bizim için avantaj oldu. Allah devletimize zeval vermesin. Tüm sorunların üstesinden gelmeyi başardık. Yeni kurulan bu ilçenin tanınması birkaç yılı alacaktır. Yeni bir yerel yönetim anlayışına geçmiş olduk. Devletin bize vermiş olduğu yetkiyi en iyi şekilde kullanacağız. Bu bizim için esas görevdir. Kurum binaları için henüz netleşmeyen bir kampüs düşüncesi var. Kurumların bir arada olduğu bir kampüs. Burası aslında tüm fırsatları içinde barındıran bir ilçe. Örnek alınacak yaşam fırsatlarının olduğu bir ilçe diyebilirim. Manisa deyince akla gelen birçok pozitif şey bu ilçe içerisinde yer alıyor. Umarım bundan sonra kurulma aşaması tam anlamıyla bittikten sonra iyi şeyler yapacağız” diye ifade etti.

“AKLA YUNUSEMRE GELECEK”

Yunusemre ilçesinin ilerleyen dönemlerde isminin duyulacağını söyleyen Topal, “Yeni ilçeyiz, illaki eksiklerimiz olacak ama biz önce bunları tamamlayıp yapılması gerekenleri yapacağız. Yapacağımız projeler konusunda ise şuan da birçok ilçenin kendi içinde yaptığı projeler bizim için normal olacaktır. Çünkü bizim yapacağımız projelerde hedef daha büyük olacak. Bugün için şu projemiz hazır demek zor. Ama zamanla Manisa deyince akla Yunusemre ilçesi gelecek. Bu algıyı yaratma peşindeyiz” diye konuştu.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız