KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

Manisa’nın Su Şebeke Haritası Çıkarılacak

Manisa’nın Su Şebeke Haritası Çıkarılacak

30 Eylül 2014 Saat: 10:24
Manisa’nın Su Şebeke Haritası Çıkarılacak
Manisa’nın Su Şebeke Haritası Çıkarılacak
DAYIOĞLU KASABI

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde gerçekleştirdiği tanıtım toplantılarına Turgutlu ile devam etti. Turgutlulu muhtarların sorunlarını dinleyen MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, “Altyapı ile ilgili çalışmalarımızla adeta Manisa’nın röntgenini çekeceğiz. Bu çalışmalara göre master planlar yapılacak. Böylece Manisa’yı örümcek ağı gibi saran bir kanalizasyon şebeke sistemi oluşturacağız. Atık suların nereden geldiği ve nerede deşarj olduğunun haritasını oluşturacağız” dedi.

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan MASKİ, ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Turgutlu ilçesine çıkarma yapan MASKİ, Turgutlu Belediyesi Meclis Salonu’nda mahalle muhtarlarıyla görüştü. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya, MASKİ Plan-Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, MASKİ İnşaat Şube Müdür Vekili Melikşah Erzik ve Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatörü İbrahim Kutar katıldı. Toplantıda, Atıksu Arıtma Tesisi, içme sularının tarımsal sulamada kullanımı ve kanalizasyon şebeke sistemlerinde yaşanan problemler konuşuldu.

Yeni oluşum halindeyiz

MASKİ’nin kurulum aşamasında olduğuna dikkat çeken Başaran, “MASKİ olarak yeni kurulmuş bir ekibiz. Bugün baktığınızda İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi), ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) gibi daha önceden büyükşehir olan kurumlar, atık sulardan nasıl enerji üreteceklerini ve bu atık suları nasıl gelire döndüreceklerinin çalışmalarını yapıyorlar. Fakat biz oluşum halindeyiz. Bugün Manisa’nın en önemli problemi atık suları bertaraf edecek tesislerin olmaması. Öncelikle çözmemiz gereken problem bu. Bu problemi çözdükten sonra zaman ilerledikçe biz de enerji sarfiyatları hakkında planlarımızı oluşturacağız ve kaynakların geri dönüşümünde maksimum avantajları elde etmek için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Manisa’nın geleceğini şekillendiriyoruz

Toplantıya katılan mahalle muhtarları, içme sularında yaşanan kıtlığı ve kanalizasyon şebeke sistemlerinin yetersizliği hakkında çeşitli sıkıntılarını dile getirdiler. İçme sularının yetersizliği hakkında yapılabilecek çalışmalara değinen Başaran, “İçme sularının tarımsal sulamada kullanılması en büyük problemlerimizden bir tanesi. Zaten Manisa’da içme sularının temini kuyulardan sağlanıyor. Kuyudan içme sularının temin edilmesi oldukça ilkel bir yöntem. Manisa’nın geleceğini şekillendiriyoruz. Bu yüzden Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Manisa’ya yeni barajlar inşa edeceğiz. Ya da mevcut barajlardan maksimum seviyede yararlanacağız. Başka şekilde Manisa nüfusuna su temini elde etmek mümkün değil” dedi.

Manisa’nın röntgenini çekeceğiz

Kanalizasyon sistemlerinin yetersizliği hakkında konuşan Başaran, “Köylerin yerleşim planları ve imar planları yok. Yani yeraltında ne var bilemiyoruz. MASKİ bu yüzden geleceğimiz için önemli. Altyapı ile ilgili çalışmalarımızla adeta Manisa’nın röntgenini çekeceğiz. Bu çalışmalara göre master planlar yapılacak. Böylece Manisa’yı örümcek ağı gibi saran bir kanalizasyon şebeke sistemi oluşturacağız. Atık suların nereden geldiği ve nerede deşarj olduğunun haritasını oluşturacağız” dedi.

Atık Su Arıtma Tesisi ihaleye hazır

Atık su Arıtma Tesisleri ile ilgili Turgutlu’nun avantajlı olduğuna dikkat çeken Başaran, “7 adet Atık su Arıtma Tesisi ile ilgili süreci hızlandırdık. Bu açıdan Turgutlu oldukça şanslı. Çünkü Turgutlu’nun İller Bankası’ndan onaylanmış bir projesi var. Eğer bu projenin bütçesi onaylanırsa, kısa süre içerisinde Turgutlu Atık su Arıtma Tesislerini ihaleye çıkarırız. Böylece Turgutlu için önemli bir adım atmış olacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından muhtarların mahalleleriyle ilgili taleplerini de dinleyen Başaran, tüm sorunların üstesinden el birliğiyle geleceklerini söyledi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız