KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Güncel

MASKİ’den Önemli Açıklama

MASKİ’den Önemli Açıklama

29 Kasım 2014 Saat: 16:33
MASKİ’den Önemli Açıklama
MASKİ’den Önemli Açıklama
DAYIOĞLU KASABI

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurul ve son dönemde bazı mahallelerde yaşanan program dışı su kesintilerinin sebepleri ile ilgili konularda açıklama yaptı.

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ilk etapta MASKİ’nin 150 Milyon TL’lik borçlanma yetkisi hakkında bilgiler verdi. Koç, “MASKİ Genel Kurulu’nun 19.08.2014 Salı günü yapılan 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına ait gündemin 9. Maddesini teşkil eden “MASKİ’nin görev alanına giren her türlü yatırım ve işletme konularında harcama yapabilmesi için İller Bankası veya yurtiçi/yurtdışı finans kuruluşlarından 150 milyon TL kredi kullanılması hususunda MASKİ Yönetim Kurulu’nun yetkilendirilmesi” hakkındaki teklifin müzakeresi neticesinde; Manisa (Merkez), Turgutlu, Alaşehir, Gördes, Sarıgöl, Demirci, Kavaklıdere-İlyaslar’a ait tatbikat projesi mevcut olan atık su arıtma tesislerinin inşaat ihalelerinin yapılması, Manisa ve ilçelerinde mevcut olan 11 adet atık su arıtma tesislerinin bakım, onarım ve işletme ihalelerinin yapılması, ayrıca yeni alt yapı projeleri ve yapılarına ait ihaleler ile Manisa ve ilçeleri kapsamında malzeme, araç ve ekipman alımları için MASKİ Yönetim Kurulu yetkilendirilmiştir” dedi.

Harcama süreci 3 yılı kapsıyor

Genel Kurul’da MASKİ Genel Müdürlüğü’nün stratejik planı ve bütçesinin uygun görülerek onaylandığını da belirten Koç, “Bu bağlamda 150 milyon TL’lik yatırımların borçlanma müracaatlarına ait ilgili bürokratik işlemlerin başlatılması için start verilmiştir. Ancak, Genel Kurulumuzca verilen 150 milyon TL’lik yetki, MASKİ Genel Müdürlüğü’ne nakit olarak aktarılan bir ödenek olmayıp, ilgili kurumlara borçlanmak suretiyle kredi şeklinde talep edilen bir ödenektir. Bu ödeneğin kullanılması da yukarıda belirtilen işlerin ihale edilerek, inşaatının başlamasına müteakip hak ediş bazında harcanması ile mümkün olabilecektir. Bu harcama süreci de işlerin başlamasından itibaren 3 yıllık bir süreci kapsamaktadır” dedi.

Su Kesintileri Hakkında

Manisa merkezinin yaklaşık 8’de birine su sağlayan Gürle kaynak suyu ile ilgili yapılan içme ve kullanma suyuna ait çalışmalar hakkında da bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, şunları söyledi: “Gürle kaynak suyu cazibeli olarak bugüne kadar depolarımıza yılda 2-3 ay su verilebilmekteydi. Manisa’nın çok önemli olan Gürle su kaynağından sürekli olarak su temin edilebilmesi için MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan revizyon projesinin akabinde, bu kaynağın Bozköy Depolarına aktarılması için yapılan çalışmalar esnasında zorunlu olarak şehre 7-8 saat su verilememiştir. Ana isale hattındaki söz konusu çalışmalar Manisa halkına daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla yapılmakta olup, programlı olarak yapılan tamirat ve tadilatların duyuruları halka önceden yapılmaktadır. Ancak, ani oluşan arıza ve tamiratlar öngörülemediği için oluştuğu anda duyurulabilmektedir. Bu konudaki bilgilendirmenin kamuoyu ile de paylaşılması ihtiyacı hasıl olmuştur.”

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız