KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

MHP’nin Tüzük Kurultayı Ankara’da Yapıldı

MHP’nin Tüzük Kurultayı Ankara’da Yapıldı

21 Haziran 2016 Saat: 13:15
MHP’nin Tüzük Kurultayı Ankara’da Yapıldı
MHP’nin Tüzük Kurultayı Ankara’da Yapıldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

MHP’nin Tüzük Kurultayı Ankara’da Yapıldı

Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüzük kurultayı Akhisar da dahil olmak üzere tüm Türkiye’deki delegelerin katılımıyla Ankara Anadolu Termal Otel’de yapıldı.

Tüm Türkiye genelinden delegelerin katıldığı MHP’nin tüzük değişikliği kurultayına kurultayda Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüzüğünün 13 maddesi oy birliği ile değiştirilerek kabul edildi. Kurultaya Akhisar’dan da Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilçe teşkilatı kurucularından olan ve ilçe başkanlığı da yapmış olan Ali Çavdar, Mehmet Dedeoğlu, Türkay Girgin ve Musa Akkoyun Akhisar ‘ı temsilen katıldılar. Kurultayda Akhisar’ı temsilen katılan ve protokolde yer alan Ali Çavdar, tüzük değişikliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hareketli saatlerinde yaşandığını belirterek “Milliyetçi Hareket Partisi kurultayında tansiyonu yükseldiği sırada Sayın Koray Aydın’ın konuşması ile ortam sakinleşti. Sayın Koray Aydın, konuşmasında değerli Ülküdaşım, ‘tüm gayretlerime rağmen maalesef tek bir liste ile divan oluşturulmasını temin edemedim. Meral Akşener ve Sinan Ogan'ın teklif edeceği iki liste ile divan seçimi yapılacaktır. Seçim için siz değerli delegelerimiz, oylarını sandıkta kullanacaktır ve oylamanın sonuçlanması uzun süre gerektirecektir. Birlik ve beraberliğimizin zedelenmemesi için, oluşan bu durumda tarafsız kalmayı uygun buldum. Amacımız kongrenin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması ve tüzük değişikliğinin gerçekleşmesidir’ diyerek ortamı sakinleştirdi” dedi.

Ali Çavdar kurultay hakkında da konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bizde Akhisar’ı temsilen gittiğimiz kurultay 19.06.2016 günü yapılan MHP kongresi tüm siyasi partilerimiz için bir emsal teşkil edecek bir demokrasi şöleni içinde gerçekleştirildi.

Delegenin üzerinde bir gücün olmadığını genel merkezleri yapılandıran delege olduğunu tüm kurum ve kuruluşlara anlattı. Kurultay, MHP'ye yakışır bir ülkücü duruş ve şuurla gerçekleşti. Çağrı heyetinin konuşması sonunda divan teşekkülüne geçilmesi gecikmeli oldu. Bunun da sebebi azurun listesinin yanında noter tutanağının da imza altına alınmasıdır. Uzun sürdüğü için ve delegelerin Ramazan münasebetiyle geç kalınmaması için divan başkanlığına aday gösterilmedi. Genel başkan adayı Koray Bey sonuçta iki aday liste sundu. Sinan Ogan ve Meral Hanım tarafından delege iki adaya karşı çıkarak tek liseye dönüştürülmesi talep etti, birden salon gerildi. Koray Bey'in anında müdahalesi ve delegeye mesaj çekmesi delegeyi yatıştırdı. Daha sonra Koray Bey'in arabuluculuğu sayesinde karma listeye dönüştürüldü ve seçimli kongreye yapılamaz ibaresi yapılır diye değiştirildi. Genel merkez tarafından silinen üyeliklerin iptali, görevden alınmaların kaldırılması, seçimlere 3 ay kala adayların konuşmalarından dolayı disipline verilemeyeceği gibi 13 madde değiştirildi.

Demokrasi tarihinde bir ilki başardık. Delegenin ülkücüye yakışır şekilde dik durması en büyük etken oldu. Bu sayede tüm partilere örnek teşkil edilecek bir kongre gerçekleşmiş oldu. Vatana millete partimize hayırlısı olsun”.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız