KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Kültür/Sanat

Misak-I Milli İlköğretim Önce Vatan Dedi

Misak-I Milli İlköğretim Önce Vatan Dedi

30 Mart 2016 Saat: 17:52
Misak-I Milli İlköğretim Önce Vatan Dedi
Misak-I Milli İlköğretim Önce Vatan Dedi
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Misak-I Milli İlköğretim Önce Vatan Dedi

Haber : Emrah DÜZTAŞ -MHA

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu Şube Müdürü Mustafa Akkuyu ve Akhisar Halk Eğitim Müdürü Süleyman Erdem’in “Akhisardan Yükselen Değerler” projesinde, Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Kurumunun “Vatanseverlik”temalı faaliyetleri göz doldurdu. Akhisar’da “Yükselen Değerler Projesi” kapsamında Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Kurumunun hazırlamış olduğu ÖNCE VATAN gecesine, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü, Akhisar İlçesi Eğitim Kurum Müdürleri ve değerli protokol katıldı. Okul öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerinin el ele vererek hazırladıkları, “Önce Vatan” gecesini izlemeye gelenler, vatan sevgisinin yüreklerden taştığı etkinlikte gözyaşlarına hâkim olmakta zorlandılar.

Öncelikle, Akhisar belediyesi sinema salonunun girişinde, okulda hazırlanan resim çalışmalarıyla misafirleri karşılayan, Vatanseverlerin Sergisi etkinliği de göz doldurdu. Büyük bir kalabalığın önüne çıkarak, vatan konulu piyesleri sahneye koyan öğrenciler, yaptıkları çalışmalarla ayakta alkışlandılar.  Vatan konulu türküler, şiirler, drama çalışmaları, rondlar, oratoryo çalışmaları, öğrencilerin öğretmenleriyle hazırladıkları kısa film tadındaki sinevizyon gösterileri, salondaki misafirlere duygu dolu anlar yaşattı.

Okul Müdürü Ali Erkan, yaptığı konuşmada: “ Değerli misafirler kıymetli çocuklar, bundan yaklaşık 97 yıl önce hakkın rahmetine kavuşan Ali Şefik Paşayı onun nezdinde onurlu ve şerefli, şahadet mertebesine erişmiş birçok askerimizi, vatan kahramanlarını yücelttiğimiz bu gecede, idari kadromuza, öğretmenlerime, geleceğin ışığı öğrencilerime bizlere böylesine özel bir gece hazırladıkları için teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki Ali Şefikler ölmez, şehitlerimiz ölmez. Bu okul, inşallah nice vatan, millet, Peygamber sevdalısı Ali Şefikler, Şerife Bacılar yetiştirecektir. Ancak niyazımız odur ki, Rabbim bir kez daha İstiklal Marşı yazılmasını gerektirecek günler yaşatmasın diyen Mehmet Akif’i, haklı çıkarsın. Ülkemizin varlığı, birliği ve dirliği daim olsun. Şehitlerimizin kanından rengini alan şanlı bayrağımızı, bugün burada nasıl dalgalandırıyorsak, bundan yüzyıllar sonra da öyle dalgalandıralım. Değerli misafirler okulumuzda bir ay boyunca bu değeri, çocuklarınızla işlerken onlara sorduk. Vatan diyoruz ama sizce vatansızlık nedir, dedik... Bir öğrencimiz de ne güzel özetlemiş. Vatanım yok, annem yok, babam yok, evim yok, karnım aç üşüyorum, demiş. Evet, vatanın yoksa bunların hiç biriside olamaz. Bizler vatansızlığın değil, şanlı geçmişinden güç alan büyük bir imparatorluğun torunları olarak, vatanının, birliğinin, toprağının kutsallığının farkında olan, bir nesli de yetiştirdiğimiz için onurluyuz.  Değerli çocuklar, ecdadımız vatanımızı ve değerlerimizi savunmak için canını hiçe saydı. Biz de vatan borcumuzu, yaşayarak, çalışarak, ülkemizin geleceğini, güzel günlere taşıyarak,  ödeyeceğiz. Uçağımızı yapınca, sağlıkta, ulaşımda ve de yerli silahlarımızı üreterek, bu borcu ödeyeceğiz.  Bizler tüketen değil, üreten olacağız. Savaş meydanında bile düşmanına yardım eden, yarasını saran ecdadın torunlarına yakışan budur. Bütün kahramanlarımıza şükranlarımı sunarken, her birinizin, ülkemizi en iyi yerlerde, en güzel şekilde temsil edecek nitelikte,  bu okuldan mezun etmeyi dilerken, her zamanki gibi velilerimizin de projeye desteklerine tekrar teşekkür ederim ” diyerek sözlerine son verdi.

Programda, yer alan tarihi serüvenimiz ve şehide saygı etkinliklerinden sonra vatan geçilmez sahne performansı izleyenlerden tam not aldı. Seyit Onbaşıdan, Şerife Bacıya kadar, milli kahramanlardan bahseden gösterilerde, Yahya Çavuş’un civanmertliği de göz doldurdu.

Akhisar’dan Yükselen Değerler “Önce Vatan  Gecesi” ödül töreninde, müdür yardımcısı Murat Tekin ise programın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen Türkçe Öğretmenleri Aylin Koçan’a ve Sadi Yaşar’a, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Semih Filiz ve Çağrı İspir’e, Hatice Arık’a , Müzik Öğretmeni Sema Erdemir’e, Din Kültürü Öğretmeni Kudret Aktaş’a, sazıyla renk katan Memur Adem Erdinçli’ye teşekkür ederek, okulunun tüm öğrencilerinin projedeki yürekten katılımları için tek tek teşekkürü hakkettiklerini, gönlünde vatan sevgisi olan bu çocuklar oldukça, Akhisar’ında, güzel ülkemizin de gözünün arkada kalmaması gerektiğini, çocuklara, yüreklerine çok güvendiğini belirtti. Misak-ı Milli Ortaokulunda yapılan şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ilk üç öğrenciye ve Halk Eğitim Müdürlüğü değerler eğitimi sandığına, öğrencilerce yazılan vatanseverlik davranışları içeren anı anekdotlarının değerlendirilmesi sonucunda dereceye giren ilk on öğrenciye hediyeler verilerek program sona erdi.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız