KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Asayiş

Müslüman Mezarlığında Define Aradılar

Müslüman Mezarlığında Define Aradılar

26 Mart 2015 Saat: 11:28
Müslüman Mezarlığında Define Aradılar
Müslüman Mezarlığında Define Aradılar
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Manisa’da, ecdat yadigarı Hüsrevağa Camisi bahçesinde bulunan 400 yıllık Paşa Kızı Türbesi içindeki mezarlar define avcıları tarafından talan edildi. Müslüman mezarlığında define arayan hırsızlara tepki gösteren cemaat, kabristanın koruma altına alınmasını istedi.
Hüsrevağa Külliyesi içinde yer alan ve 1615 yılında 3. Murat Devri paşalarından Hanım Oğlu Yani Paşa tarafından kızı için yaptırılan Paşa Kızı Türbesi, geçen hafta kimliği tespit edilemeyen kişilerce talan edildi. Türbenin içinde yer alan Yani Paşa’ya ait mermer lahidin 1 tonluk kapağını kaldırarak içini kazan define avcıları diğer mezarları da alttan kazmaya çalışarak define aradı. Define avcılarından geriye talan edilmiş mezarlar kaldı.
MÜSLÜMAN MEZARLIĞINDA ALTIN ARIYOR
Hüsrevağa Camisi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Tatlıcılar, 15 yıldır dernek başkanlığı yaptığını ve şimdiye kadar bu tür bir olayla karşılaşmadıklarını belirtti. Tatlıcılar, geçen yıl burada bir mezar kazıldığını belirterek şöyle konuştu: "Aralık ayında da mezarlığın girişindeki büyük mezarı açarak talan ettiler. Bir şey buldukları yok. Müslüman mezarlığında altın arıyorlar. Polise bilgiyi verdik, araştırdılar ardından biz de camiye kamera sistemi kurduk. Son gelenler kameraları gördükleri için kameraların yönünü değiştirmiş önünü kapatmışlar. Biz burayı elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. Burası bir vakıf camisi ve bu kabristan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait. Şuan 180 kabir gözüküyor ama 160 tanesi belirlenmiş. Diğerlerinin taşları kırık. Bu cami, 2005 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilat gördü. O tadilattan sonra kalan taşlar mezarlığının köşelerine bırakarak yerlerini tespit etmediler.”
‘ALLAH KORKUSU OLMAYAN İNSANLAR’
Kabirlerin bu şekilde talan edileceğini hiç ummadıklarını belirten Tatlıcılar, şunları söyledi: “Bu lahidin üzerinde hemen hemen bir ton ağırlığında bir taş kapak var. Allah korkusu olmayan bu insanlar bunu bu hale getirmiş. Olay gece olmuş bunu ertesi gün öğleye doğru fark ettik. Emniyete, Vakıflara ve Müftülüğe haber verdik. Buraya gelerek bir gün boyunca çalışma yaptılar. Parmak izi aradılar. Kamera görüntülerinin 25 günlük kaydını aldılar. O günden beri bize bir bilgi vermediler. Geçen haftadan beri uğraşıyorum. Bu mezar artık kapansın. Bu böyle olmaz. Burada 400 yıldır ecdat yatıyor. Burası Paşa Kızı Türbesi. Burada Yani Paşa, Hanımı ve kızı var. Burada bir aile yatıyor." Kabristanın koruma altına alınmasını isteyen Tatlıcılar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün bunlar burada yapılıyorsa yarın Nişancı Paşa Camisinde de kabristanı var. Yarın oraya da gelir bu adamlar. Öbür gün başka bir yere giderler. Biz ilgililerden bunun önleminin alınmasını istiyoruz. Burayı böyle gördükçe biz çok üzülüyoruz, cemaat çok üzülüyor. İnsanların burada asabı bozuluyor. Ecdadımıza sahip çıkmak istiyoruz. İlgililerden de bunu bekliyoruz.”
Talan edilen mezarlarda incelemede bulunan Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur da mezarlığa gelerek incelemede bulundu. Olayın adli sürecinin devam ettiğini kaydeden Cesur, asıl hazinenin ecdat yadigarı olan eserler olduğunu ve dinimizde mezarlara bir şey bırakılmadığını hatırlattı.

Kaynak : ajansmanisa



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız