KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Sağlık

Okul Çağı Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul Çağı Çocukları için Beslenme Önerileri

20 Eylül 2016 Saat: 12:46
Okul Çağı Çocukları için Beslenme Önerileri
Okul Çağı Çocukları için Beslenme Önerileri
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

Okul Çağı Çocukları için Beslenme Önerileri

Haber Merkezi - MHA

Özel Doğuş Hastanesi Beslenme Diyetetik Uzmanı Dyt. Simge Kuralay, okul çağı çocukları için beslenme önerilerinde bulundu.

Mürdüm eriğinin tezgahlarda yer alması yazın bitiyor olduğunu hatırlatır bana hep. Okulların açılacak olmasından ötürü hepimiz yeni defter, kalem, silgi, kalemtıraş hevesine gireriz. Fakat bu dönemde hem mevsim geçişi hem yoğun bir tempo içinde bulunduğumuzdan çok yaygın bir soğuk algınlığı furyası gözlemliyoruz.

Her şeyden önce evde birlikte kahvaltı ederek çocuğunuza örnek olmalısınız. Kahvaltı çocukluktan gelen bir alışkanlıktır ve ömür boyu etkisi bireyde gözlenebilir. Çocuğunuzun zihnini ve fizyolojisini açık tutmak için nitelikli bir kahvaltı şart. Yumurta, keçi peyniri/lor peyniri/tam yağlı beyaz peynir, suda bekletilmiş az tuzlu zeytin, söğüş sebze (mevsime uygun yeşillikler), tam tahıllı ekmek bu kahvaltıda yer almalıdır. Sürülebilir çikolata, reçel gibi tatlıları kahvaltıda seven çocuklarımız için tüketecekleri bir tatlı kaşığı fıstık ezmesi / bal /pekmez çok daha faydalıdır.

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemimizi yüksek tutacak besinler seçmeliyiz. Bunların başında vitamin ve posadan zengin meyve ve sebzeler geliyor. Okul dönemine giren çocuklarımız günde 5 porsiyon taze sebze- meyve tüketmelidir. 1 porsiyon çocuğunuzun yumruğu kadar iken 1 porsiyon sebze elini açtığında içine dolacak kadar bol miktardadır. Meyve ve sebzede çeşitlilik – kısaca renklilik- çok önemlidir. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak bir de doğal probiyotiğimiz olan kefir yer alıyor. Her yaşta bireyin beslenme alışkanlığına katması gereken bir içecek. Marketlerde içime hazır olanları satılsa da kefir mayası alarak kendiniz de evde mayalayabilirsiniz.

Çocuklarımız okul ortamında maalesef bizim kontrolümüzden çıkıyor. Her ne kadar onlara öğütler versek de bunları uygulama aşamasında yanlarında olamıyoruz. Bu nedenle beslenme çantalarına koyduğumuz sağlıklı atıştırmalıklar ile düzenli takibi sağlayabiliriz. Ara öğünlerde yanlarına koyabileceğiniz birkaç atıştırmalık örneği şunlar olabilir: Leblebi + ayran, ceviz + taze kabuklu meyve , çiğ badem + kuru meyve, şekersiz tam yağlı süt + taze meyve, süt + yulaf ezmesi + kuru meyve, tam tahıllı ekmek + lor peyniri + söğüş sebze (salatalık, domates, roka, maydonoz..), tam tahıllı iki dilim ekmeğin arasına keçi peyniri/beyaz peynir, marul, domates konularak hazırlanmış bir soğuk sandviç/tost…

Tüm okullu çocuklarımıza, gençlerimize, öğretmenlerimize, akademisyenlerimize, idari personelimize yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız