KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Sağlık

Organ Bağışı Farkındalık Gecesine İlgi Yoğun Oldu

Organ Bağışı Farkındalık Gecesine İlgi Yoğun Oldu

7 Kasım 2015 Saat: 12:18
Organ Bağışı Farkındalık Gecesine İlgi Yoğun Oldu
Organ Bağışı Farkındalık Gecesine İlgi Yoğun Oldu
DAYIOĞLU KASABI

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Şen Kardeşler Kasabi - Akhisar

Organ Bağışı Farkındalık Gecesine İlgi Yoğun Oldu 

Metronom Haber Ajansı - MHA

Manisa Valiliği önderliğinde başlatılan "Bağışla Hayata Bağlan!" kampanyası ve 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Akhisar Genç İş Adamları Derneği (AKGİAD), Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret ve Sanayi  Odası ve Akhisar Belediyesinin Destekleri ile Organ Bağışına Destek gecesi düzenlendi. Akhisar belediye meclis salonunda düzenlene geceye katılan izleyicilerin çoğunluğu organlarını bağışladı.

Akhisar Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen etkinliğe Manisa valisi Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş, Belediye başkanı Salih Hızlı, eşi Nergis Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, eşi Deniz Pınar, Manisa Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Ali Özer, Şube Müdürü Dr. Dilay Öztürk, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nefise Şükran Füzün, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Temsilcisi Hüseyin Yıldırım, AKGİAD Başkanı Özkan Kalın  AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Eşi Sevilay Şenyiğit ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Novada AVM Müdürü Zafer Apaydın, Organ Bağışçılarının yakınları Cengiz Dağcıoğlu ve Osman Akarsu katıldı. 

Gecenin açış konuşmasını AKGİAD Başkanı Özkan Kalın yaptı Özkan Kalın;" AKGİAD Yönetim kurulu başkanı olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin 92. yılını kutladığımız bu dönemde sözlerime ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleriyle başlamak isterim. Gençler Cumhuriyeti biz kurduk bunu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz. Bu sözden de anlaşıldığı gibi cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak gençlerin yani bizim bir görevimizdir. Bunu 10'un ilkelerine bağlı kalarak vatanımıza devletimize şehrimize ve çevremize hayırlı bir birey olarak sağlayabiliriz. Başında genç ile başlayan kadın girişimciler kurulu genç girişimciler kurulu organ bağışı programına emek harcayıp burada olup destek verdikleri için AKGİAD ailesine Akhisar Ticaret ve Sanayi odası ve Ticaret Borsasına katkılarından dolayı teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bütün insanların bu salondaki herkesin gelecekle ilgili hayalleri ve idealleri vardır. Mutlu bir yuva bol kazançlı bir iş hobilerini gerçekleştirmek gibi. Bunları hayata geçirmek için önce hedeflerimizi belirlemeliyiz. Yolumuzun mutlu olacağımız keyif alacağımız şekilde çizmeliyiz. Kendi yapımıza konumumuza pozisyonumuza uymayan hedefler koymamalıyız. Sevgili dostlar bu bağlamda insanların hayallerini gerçekleştirebilmesi için plan program para bunların hepsi olsa da insanın ilk başta sağlık gerekli. Sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor bu hayatta. Onun içindir ki benim de gelecek hayallerimin içinde artık öyle veya böyle hayata gözlerimi kapayacağım o esnada organlarımın bir veya birden çok kişiye hayat vermesi ve bu insanların hayallerinde rüyalarında ideallerini gerçekleştirmekte organ nakli ile katkıda bulunmaktır" dedi. 

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Temsilcisi Hüseyin Yıldırım;" Bu anlamlı günde bir arada olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. TOBB’a bağlı Akhisar Genç Girişimciler kurulu olarak organ bağışı ve organ bağışı ile ilgili yapılan çalışmaları desteklemekteyiz. Bir insana can vermenin ve hayat kurtarmanın önemini, ne sözler anlatabilir ne de işittiğimiz kelimeler. Cümlelerimi de bu gerçeğin bilincinde olarak sizlerle paylaşmaya gayret göstereceğim. Yardım severlik ve paylaşımcılık Türk toplumunun en önemli özelliklerindendir. Türk toplumu insan sevgisine dayanan bir kültüre sahiptir. Gerek dinimiz, gerek kültürümüz insanları sevmeyi, darda olanın yanında olmayı emreder. Biz komşumuz açken uyuyamayız, yürüyemeyene ayak, görmeyene göz, işitmeyene kulak oluruz. Ne güzel bir mutluluktur ki bu gün bu gerçeğin farkında olan yüreği insan sevgisiyle dolu siz güzel dostlarımızla bir aradayız. Amacımız tüm amaçlardan daha kutsal. Yaşadığımız bu şehirde güzel şeylerin olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Manisa da başlatılan organ bağışı kampanyasında ilçemizin ilk sırada yer aldığını bilmek yarına olan umudumuzu her geçen gün arttırıyor. Organ bağışı konusunda uzun zamandır çabalayan güzel yürekli insanlar, hayatlara hayat katıyorsunuz. Sayenizde sönmekte olan ocaklar yeniden tütüyor. Amacımız organ bağışı konusuna olan duyarlılığı her gün daha da arttırmak ve yeni hayatlar kurtarabilmektir. katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürü bir borç bilir, yüreğinizdeki insan sevgisini her daim korumanızı temenni ederim" dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nefise Şükran Füzün;" Bu programın ikincisini yapıyoruz bu gece ama sanki her gün organ bağışına koşar gibiyiz. Geçen yıl Akhisar'ımızda bir bağış gerçekleştirdik. Bizim en büyük idealimiz insanlara biraz daha faydalı olmaktı. Buradaki herkese çok teşekkür ediyorum. Hepiniz bir vizyon ve misyon içerisinde buradasınız. Biz bu yolda yalnız yürümüyoruz kadın girişimcilerimiz, oda başkanlarımız, müftülerimiz, başhekimlerimiz ve Belediye başkanımız hep yanımızda. Sizlerin sayesinde bu desteği alnımızın akıyla yürütmek istiyoruz. Bu gece burada bir farkındalık yaratılırsa, her hangi bir insanın hayatına bir artı daha yazılırsa hesap hanemize bir artı olarak yazılır. Türkiye'de organ nakli bekleyen 26 bin vatandaş adına, her gün diyalize gidip hayatını paramparça eden 58 bin insan adına, gözleri görmeyen 4 bin kişi adına ve eklem ve ekstrem doku bekleyen yaklaşık 3 bin hasta adına hepinize farkındalığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Manisa medya TV "Konuşuyorum" Program yapımcısı Engin Akyüz Moderatörlüğünde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Hamza Bambal ve Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf  Eviş'in konuşmacı  olarak katıldığı geceye Akhisarlılar yoğun ilgi gösterdi.          

Etkinliğe katılan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu  Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Hamza Bambal ve Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf  Eviş'in organ bağışının önemi ile ilgili açıklama yaparak ve organlarını bağışlayarak destek verdiler. Organ nakli yapılmış ve yakınlarının organlarını bağışlamış olan kişilerinde deneyimlerini paylaştılar.

Gecede emekli öğretmen Hasan Şahin'in organ Nakli ile başından geçen olayı atlatmasıyla gecede duygulu anlar yaşandı.

Geceye konuşmacı olarak katılan panelistlere Manisa valisi Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş, plaket takdim etti.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız