KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Sağlık

Özel Doğuş Hastanesi’nde Bir Başarılı Operasyon Daha

Özel Doğuş Hastanesi’nde Bir Başarılı Operasyon Daha

30 Aralık 2014 Saat: 13:44
Özel Doğuş Hastanesi’nde Bir Başarılı Operasyon Daha
Özel Doğuş Hastanesi’nde Bir Başarılı Operasyon Daha
DAYIOĞLU KASABI

Özel Doğuş Hastanesi’ne karın ağrısı şikayetiyle giden B.A’nın (43), yapılan incelemeler sonucunda rahminde 13 cm’lik bir milyom olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine uzmanlar hemen harekete geçti ve B.A’yı ameliyata aldı. . Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Uzm. Dr. ÖZGÜR KURTUL ve ekibinin yaklaşık 1 saatlik çabaları sonucunda, B.A’nin rahminde bulunan, 13 santim boyunda ve 3 kilo 700 gram ağırlığındaki miyom başarılı bir operasyonla alındı. Operasyonun ardından bir açıklama yapan Opr. Dr. ÖZGÜR KURTUL, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu ve gözlem altına alındığını belirtti. Miyomlarla ilgili olarak da bazı uyarılarda bulanan Opr. Uzm. Dr. ÖZGÜR KURTUL, “Miyomları hafife almayın, çünkü bazen kısırlığa kadar götürebiliyor” dedi.

ÇAPI BÜYÜDÜKÇE KISIRLIĞA NEDEN OLUYOR

Miyomların büyüklüklerinin çok değişken olduğunu kaydeden KURTUL, birkaç milimetreden, 20-30 santimetreye kadar büyük miyomlara rastlayabildiklerini ifade etti.  Şikayet ve belirtilerin miyomların yerleşim yerini yakından ilgilendirdiğini anlatan KURTUL, "Bazı miyomlar gebe kalmayı zorlaştırabileceği gibi, düşük ve erken doğum riskini de arttırabiliyor. Özellikle rahim içinde ve rahim duvarında yer alan miyomlar, kanamayla kısırlığa da yol açabilir. Miyom çapı büyüdükçe ve sayıları arttıkça kısırlığa yol açma riski de artar. Rahim içinde yer alan miyomlar küçük bile olsa daha fazla sorun yaratır. Miyomların yol açtığı en büyük problemler, kanama, gebe kalamama, çevre dokulara bası ve yoğun kanama sonucu ortaya çıkan kansızlıktır" ifadesini kullandı.

Miyomda kesin çözümün ameliyat olduğunu ifade eden KURTUL, "Ancak pek çok kadın, ameliyata gerek olmadan miyomlarıyla sorunsuz yaşamlarını sürdürebilir. Kanama, gebe kalamama gibi şikayeti olanlarda ameliyat gerekebilir. Rahim içindeki miyomlar küçük olsa bile hem gebe kalamama, hem de yoğun kanamaya neden olmaları nedeniyle ameliyat gerektirir. Rahim duvarındaki miyomlar, 5 santimetreden büyükse veya çok sayıda olduğunda ameliyat düşünülebilir. Rahim dışında yer alan miyomlar, çok büyüdüğünde veya çevreye bası yaptığında ameliyat düşünülmelidir" şeklinde konuştu.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız