KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

“ PUSKAS ERGUN” 61 Yıl Sonra Okuduğu Okulda Gözyaşlarını Tutamadı

“ PUSKAS ERGUN” 61 Yıl Sonra Okuduğu Okulda Gözyaşlarını Tutamadı

1 Nisan 2015 Saat: 17:13
“ PUSKAS ERGUN” 61 Yıl Sonra Okuduğu Okulda Gözyaşlarını Tutamadı
“ PUSKAS ERGUN” 61 Yıl Sonra Okuduğu Okulda Gözyaşlarını Tutamadı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Akhisar Misak-ı Milli Alişefik ilk öğretim okulu öğrencileri ile 61 yıl sonra kucaklaşan Milli Takımın ve Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcusu “Puskas Ergun” lakaplı Ergun Öztuna, konuşması sırasında duygulandı ve göz yaşlarını tutamadı.

Okul müdürü Ali Erkan, beden Eğitimi Öğretmenleri Cemile Erboy, Süleyman Caner, Selda İspir ve Serdar Çengel tarafından karşılanan Puskas Ergun lakaplı Ergun Öztuna ve Akhisar’da nostalji futbol sergisinin hazırlayan Ergun Öztuna’yı Akhisar’a getiren ve konuk eden İbrahim Macana, Emin Otal, Hakkı Oyan Kültür salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Okul Müdürü Ali Erkan, Ergun Uztuna’nın çok önemli resimlerinden oluşan 20 adet adeta tarih olmuş resimleri okuduğu ilk okula hediye etmesini şükranla karşıladıklarını belirterek teşekkür etti. Ergun Öztuna, üzerlerinde Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Galatasaray formaları olan öğrenciler ve beden eğitimi öğretmenler arasında yaptığı duygulu konuşmasında, “Benim bu yaşıma kadar sayabileceğim 3 en önemli günden biriside burada bulunmaktır. Çok duygulandım. Konuşamıyorum. Siz yavrularımız birbirinizi seviniz. Hiç kavga etmeyiniz. Sizler Türkiye’mizde çok önemli yerlere geleceksiniz. Hepinizi kucaklıyorum gözlerinizden öpüyorum.” Derken sesi titriyordu. Öğrencilerin alkış yağmuruna tuttuğu Puskas Ergun’nun kısa bir özgeçmişi okunduktan sonra, Öztuna, Okul müdürü ve beden eğitimi öğretmenlerine kendisinin futbol günlerine ait çok önemli resimleri tek verdi. Okul Müdürü Ali Erkan’da okullarında “Puskas Ergun” köşesi yaparak bu resimleri sergileyeceklerini söyledi. Salonu dolduran öğrenciler, sahneye de çıkarak hatıra resmi çektirdiler.

1937 yılında Akhisar’da doğan, 1944 yılında Misak-ı Milli ilk Okunda 7 yaşında okula başlayan, daha sonra Ali Şefik Orta okulunu bitiren Ergun Öztuna   ailesinin İzmir’e taşınması üzerine Karşıyaka Lisesine devam etti. Mezun olduğu yıl Macaristan Milli Takımının Türkiye’ye geldiği sırada takım Kaptanı Puskas Türk Futbolcuları arasında 17 yaşındaki Karşıyaka’da oynayan Ergun Öztuna’nın çok büyük bir futbolcu olacağını söyledi. 1956 yılında 17 yaşında Karşıyaka’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Ergun Öztuna’nın lakabı “Puskas Ergun” oldu. Aynı sezonda 1956-57 sezonunda en centilmen oyuncu seçildi. 2 sezon İstanbul Ligi, 1 sezon Türkiye ligi şampiyonluğu kazanan Fenerbahçe’nin başarılı futbolcuları arasındaydı. Avusturya’nın Austria Klagenfurt, Karşıyaka, Nazilli ve Bursaspor formaları giydikten sonra 1964-65 sezonunda tekrar Fenerbahçe’ye döndü. Mili takım ve Fenerbahçe forması ile bir çok gol atarak fileleri sarsan Oztuna Zaman zaman önemli sakatlıklar geçirdi. Yarım sezon Rizespor’a kiralık verildikten sonra, geçirdiği ağır menüsküs ameliyatlar sonunda 1971 yılında futbol hayatını noktaladı. Ergun Öztuna Türk ve Fenerbahçe futbol tarihinde şimdiki günlerde olduğu gibi 78 yaşında her zaman her yerde “Puskas Ergun” olarak anılmaya devam ediyor.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız