KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka DönerŞentürk Gayrimenkul

Siyaset

Recai Berber’den Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’yu ziyaret etti

Recai Berber’den Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’yu ziyaret etti

5 Mayıs 2015 Saat: 20:16
Recai Berber’den Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’yu ziyaret etti
Recai Berber’den Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’yu ziyaret etti
DAYIOĞLU KASABI

a

The Çınar Residence

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Fayton Hotel

Seçim öncesi çalışmalar kapsamında Akhisar’a gelen Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO)’yu ziyaret etti.

AKHİSAR ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Recai Berber ve ekibi Yılmaz ile Akhisar zeytini üzerine konuştu. Daha önceki açıklamasında yer aldığı gibi yağlık zeytine verilen desteğin sofralık zeytine de verilmesi gerektiğini belirten Berber, Akhisar’ın önemli bir ticaret ve sanayi potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bu anlamda kaliteli üretim için daha profesyonel çalışmalar yapılması ve de kaliteli ürün ortaya konması için standartlara uygun özel teşebbüslü işletmelere ihtiyaç olduğunu dile getirerek “Sanayi ve ticaret odalarının profesyonel olarak hukukçu ve yeminli müşavirden oluşan bir ekibinin olması lazım. Manisa’mızın önemli bir sanayi ve ticaret potansiyeli var. Biz bu sanayiyi özellikle Manisa’nın merkezinden çok ilçelere yaymaya çalışıyoruz” dedi.

İKİNCİ ETABINI DÜŞÜNMEMİZ LAZIM

Organize Sanayiye ek olarak ikinci etap yapılmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Berber, Süleymanlı İhtisas OSB için yapılan girişimlerden dolayı ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz’a teşekkür ederek; “Akhisar’da ihtisas organize sanayide çok güzel gelişmeler var. Hemen ikinci etabını düşünmemiz lazım. Organize sanayiye alt yapısıyla hemen yer tahsis etmezseniz insanlar başka yerler arayacaktır. Alt yapı önemlidir. Bizim modelimiz özellikle yabancılar için her şeyin bir arada olduğu altyapısının kurulduğu OSB. Modeli, en cazip modeldir. Akhisar’da da yabancı firma talepleri de var. Bunlarda değerlendirilecek. Prina tesisi için valilikle birlikte yapalım demişsiniz. Güzel bir şey. Görüşmemizde fayda var. Bu işin formülleri var. Yanlış başlarsa olmaz. 2- 3 ay süre var. Bu süre içinde başlaması lazım. 2 faz çalışmalar için prinanın alınması lazım. Prinaya yüzde yüz yenilenebilir enerji gözüyle bakmamız gerekir. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Şuanda zeytinyağına sadece destek var. Bu iş daha da ilerleyecek. Tarım Bakanlığı birçok alanda olduğu gibi bunda da adım atamadı. Zeytin de prim vermemiz gerektiğini ısrarla söyledim.

Denetimin Sağlık Bakanlığı’nda olması lazım

Tarım Bakanlığı üretimi düzenleyen bakandır. Ekmeğin tuzuna karışıyorsunuz. Zeytininde standardı olayın ihracatında saklıdır. Kalite artarsa ihracatta artar” diye konuştu.

TARIM BAKANI MANİSA’DAN OLMALI

 Havaalanının sivil havacılığa açılması hakkındaki soruya cevap veren Berber, “Biliyorsunuz artık askeri hava alanlarımız sivil havacılığa açıldı. THY’nin uçması pek mümkün değil. Fiyat rekabeti var. Leasing maliyetleri ne kadar uçuş yapılırsa o kadar düşüyor. Anadolu jet çok uçuş yapıyor. O yüzden biletleri ucuz. Girişimler devam ediyor. Çanakkale’ye özel sektör uçuyor. Buralarda ancak orta büyüklükte uçaklarla uçuşlar mümkündür. Ege bölgesinin açılacağımız yeri İzmir değil. Ticaret merkezimiz İstanbul’dur. İstanbul sadece turizmin değil; ticaretin de başkentidir. Bu yüzden yollarla bağlantıları kurmamız lazım” dedi.

 

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız