KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

“Sokak hayvanlarını kaderlerine terk etmeyeceğiz”

“Sokak hayvanlarını kaderlerine terk etmeyeceğiz”

25 Şubat 2015 Saat: 14:53
“Sokak hayvanlarını kaderlerine terk etmeyeceğiz”
“Sokak hayvanlarını kaderlerine terk etmeyeceğiz”
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Fayton Hotel

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda incelemelerde bulundu. Barınağın yakınında iki köpeğin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce öldürülmesi üzerine soruşturma başlattıklarını belirten Memiş, idari soruşturmanın ardından elde ettikleri delilleri Cumhuriyet Savcılığı’yla paylaşacaklarını söyledi. Memiş, “Tüm kamuoyu ve hayvan severler çok rahat olsunlar ki, bizler Büyükşehir Belediye yönetimi olarak, sokak hayvanlarını kesinlikle kaderlerine terk etmeyeceğiz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Barınağı yakınında meydana geldiği iddia edilen iki hayvanın öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturma başlattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt ile birlikte Hayvan Barınağı’nda incelemelerde bulunarak, barınak yetkililerinden bilgi aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanları konusunda büyük bir hassasiyetle çalışmalar yürütüldüğünü belirten Genel Sekreter Halil Memiş, “Bu çalışmalar yürütülürken, zaman zaman kamuoyunda belki de bizim görevlilerimizin de çok hassas davranmasına rağmen, herhangi bir sorumluluğu olmamasına rağmen bazı aksaklıkların ortaya çıktığı, özellikle son zamanlarda iki köpeğin kötü bir şekilde ölü bulunması neticesinde sosyal medyadan yapılan bir tazyik söz konusu. Bu konuda idare olarak idari soruşturmayı başlatıyoruz. Bugün de buradaki durumu incelemek amacıyla yetkili arkadaşlarımızla burada bulunuyoruz” dedi.

Tüm hayvanlar şefkate muhtaçtır

Büyükşehir Belediyesi olarak bakıma muhtaç hayvanların bakımı konusunda büyük özveri gösterdiklerini vurgulayan Memiş, “Ben inanıyorum ki, hem Büyükşehir Belediye yönetimi olarak bizler, hem de hayvan barınağında çalışan arkadaşlarımız insani yönlerini, vicdani kanaatlerini de ortaya koyarak bu hayvanların bakıma muhtaç bir şekilde ve şefkatle bakılması, doğal hayata salınmasında özverili bir çalışma yürütüyorlar. Buna rağmen vuku bulan olayda, belediye görevlilerimizin veya buradaki görevlilerimizin bir kusuru varsa da, bunun öncelikle tespitinin yapılması ve gerekli cezanın verilmesi bizim de sorumluluğumuz altında bulunmaktadır. Kamuoyunun şunu çok iyi bilmesi gerekir ki, bizler Büyükşehir Belediye yönetimi olarak sadece merkezde değil, Manisa’nın her tarafında çalışma yürütüyoruz. Her zaman açıkladığımız gibi, sokak hayvanları dahil tüm hayvanlar, şefkate muhtaçtır ve bizim toplumsal ve vicdani sorumluluğumuz altındadır” dedi.

Sorumlulara cezası neyse verilecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerlerine düşeni detaylı bir şekilde yürüttüklerini belirten Memiş, “17 ilçemizde, ihtiyaç olan her noktada gerek Orman İdaresi ile gerekse kendi alanlarımızda bulunan alanlarla ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde hayvan barınaklarının inşa edilmesi, bunların hayata geçirilmesi ve hizmete sunulması noktasında çalışmalarda sona gelinmiş durumda. Tabi bu çalışmaların yapılıyor olması, burada gerçekleşen kötü olayı mazur gösteremez. Biz bunun sorumlularının eğer belediye görevlileriyse –ki ben böyle olduğuna inanmıyorum. Ama eğer böyleyse biz bunun cezasını idare olarak, hukuken ne gerekiyorsa verileceğini kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” dedi.

Kamuoyunun güveni devam etsin

Meydana gelen elim hadisenin ortaya çıkarılması noktasında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Memiş, “Belediye görevlileri haricinde bu eziyeti, bu işkenceyi ve bu kötü olayı yapanlar kimse de, bunun tespiti noktasında Cumhuriyet Savcılığı’nı göreve çağırıyorum. Bu konuda da biz elimizden geleni ve üzerimize düşeni tüm delileriyle beraber, incelemeler bittikten sonra ilgili mercilere ileteceğimizi söylüyorum. Tüm kamuoyu, hayvan severler çok rahat olsunlar ki, bizler Büyükşehir Belediye yönetimi olarak, sokak hayvanlarını kesinlikle kaderlerine terk etmeyeceğiz. Onlar için ne gerekiyorsa insani duygular içinde yapılacağını da belirtmek istiyorum. Bu konuda kamuoyunun da bize olan güven duygusunun devamını rica ediyorum” diye konuştu.

Akhisar Haber - Özel Akhisar Hastanesi

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız